Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det var inte meningen att du skulle ta illa vid dig av mitt inlägg...
Utan det var det första stycket som uttryckligen var en eloge till dig. Det övriga "OT", skulle också ha stått "delvis knapplån" på.
det gör inte att det är ok att alla andra rider omkring på stång vare sig de klarar det eller ej för att det finns missupppfattningar om att det är bättre för hästen än tränsbett.....
Menar du möjligen mig och att min man, som är nybörjare, rider sin häst på stång?
I så fall kan jag tala om att han gör det med med tränarens uppsikt, och med min uppsikt (jag har ridit sedan 1964 och tror att jag kan en hel del om detta med betsling av olika hästar i olika situationer)
Immer
flashlight;7353718 Då har du ridit [I skrev:nästan [/I] lika länge som jag då.
Jisses! Är jag inte den enda kvarlevande dinaosauriusen då? Det trodde jag!
Immer
Du får vara med i klubben. Det bestämmer jag härmed
Immer
Man får tacka för förtroendet. =) Och kul med fler "pinglor". Jag hittade inte fler Ingela, förrän jag var över 20 år fyllda, då hittade jag en tjej på någon ABF-kurs och senare var det två Ingela förutom jag på ridskolan... Och ett tag var vi två Ingela i samma grupp och då var det LITE körigt.
Det bör finnas olika sorter, det är alltså underskänklen som är bakåtböjd. Om du rider för en tränare med erfarenhet av olika stänger är det inte omöjligt att den kanske har som du kan prova..?
Stämmer exakt. Jag är också en fantastisk orduppfinnare. Skönt att det finns fler.
Bra att du hittat något som funkar för dig och tack för att du inte blev sur, för att jag "röt i" lite. :smirk:
Dansk snubbe med musche?
Som jag ser det gör stången nytta i samlingen när hästen börjar samla bakifrån men blir lite hög i nacken och öppen i formen - då hjälper stången till att ge den impuls som behövs för att hästen ska släppa lite i nacken och hitta den lösgjordhet som behövs för att samla sig ytterligare.
När hästen är riktigt självbärig och "på" alla andra hjälper så kan man plocka bort tränsbettet, stången behåller då den uppgift som jag beskriver ovan, samt anger den ram som man vill att hästen ska hålla sig i framtill.