Att bunkra mat och mediciner (utbruten från Coronaviruset 2019- nCoV)

Jag förstår inte riktigt vad folk förbereder sig på. Tror de att det kommer införas karantäner som i Kina för gemene man? För det känns väldigt osannolikt. Eller tänker de frivilligt stanna hemma? Hur länge då? Eller handlar det om att de är rädda att inte få tillgång till vissa importvaror framöver?

Jag fattar verkligen inte. Jag tror bara det här kommer leda till ett massivt matsvinn.

Däremot kommer det bli kännbart när vissa importvaror inte kommer kunna levereras, tex bildelar etc. Mat producerar vi ju dock i tillräckligt stor grad i Sverige för att det inte ska bli ngt bekymmer.
 
Jag förstår inte riktigt vad folk förbereder sig på. Tror de att det kommer införas karantäner som i Kina för gemene man? För det känns väldigt osannolikt. Eller tänker de frivilligt stanna hemma? Hur länge då? Eller handlar det om att de är rädda att inte få tillgång till vissa importvaror framöver?

Jag fattar verkligen inte. Jag tror bara det här kommer leda till ett massivt matsvinn.

Däremot kommer det bli kännbart när vissa importvaror inte kommer kunna levereras, tex bildelar etc. Mat producerar vi ju dock i tillräckligt stor grad i Sverige för att det inte ska bli ngt bekymmer.
Vi producerar definitivt inte mat så det räcker i Sverige längre, tyvärr.
 
Det är däremot brist på bacon men det har inte med coronaviruset att göra
– Det är ju fyra saker egentligen. Dels har vi fortfarande torka från 2018 som påverkar. Vi har svinpesten i Kina. Vi har en ökad efterfrågan på svenskt griskött. Vi hade ju den här långa julledigheten som påverkat framför allt den här januari, säger Majsan Pense.
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7398258
 
IMG_20200302_183957_024.webp
 
Jag är ingen prepper, men väl en hamster. Jag gillar att ha alternativ hemma. Med den maten vi har hemma nu skulle vi (två vuxna och ett barn samt två katter) klara oss i flera veckor. Vi har dessutom en gammal brunn i trädgården, så jag tror att vi skulle kunna klara oss med vatten också. Odlar en del i trädgården.
 
Jag är nog också lite av en hamster och så har jag nog blivit odlingstokig. Nu när jag äntligen fått upp mitt förbaskade odlings tält så har jag potatis, sallad och morötter på gång redan och kanske går det också att odla längre in på hösten nu.
Har en grävd brunn i trädgården så det går att hinka vatten däremot så sinar den brunnen torra somrar
 
Jag är ingen prepper, men väl en hamster. Jag gillar att ha alternativ hemma. Med den maten vi har hemma nu skulle vi (två vuxna och ett barn samt två katter) klara oss i flera veckor. Vi har dessutom en gammal brunn i trädgården, så jag tror att vi skulle kunna klara oss med vatten också. Odlar en del i trädgården.
Jag är också en hamster. :)

Slås av våra korta perspektiv. Min egen mor var ung under andra världskriget och var tydligen en fena på svartabörsen. De klarade sig bra på sådant de kunde byta sig till (vi pratar Finland, de var i krig). Av henne har jag ärvt inställningen att mat inte ska slängas, att man äter resterna, att det är normalt att ha goda förråd i skafferiet.

Vi har haft diskussioner här på buke där användare glatt hävdat att närbutiken är deras skafferi. För mig är den tanken väldigt främmande.
Två helt olika synsätt. Jag har kontroll över det jag har i hemma. Allt annat känns väldigt sårbart.
 
Jag är också en hamster. :)

Slås av våra korta perspektiv. Min egen mor var ung under andra världskriget och var tydligen en fena på svartabörsen. De klarade sig bra på sådant de kunde byta sig till (vi pratar Finland, de var i krig). Av henne har jag ärvt inställningen att mat inte ska slängas, att man äter resterna, att det är normalt att ha goda förråd i skafferiet.

Vi har haft diskussioner här på buke där användare glatt hävdat att närbutiken är deras skafferi. För mig är den tanken väldigt främmande.
Två helt olika synsätt. Jag har kontroll över det jag har i hemma. Allt annat känns väldigt sårbart.

Samma synsätt jag är uppväxt med. Man är rik när skafferiet och jordkällaren är fyllt.
 
Jag förstår inte riktigt vad folk förbereder sig på. Tror de att det kommer införas karantäner som i Kina för gemene man? För det känns väldigt osannolikt. Eller tänker de frivilligt stanna hemma? Hur länge då? Eller handlar det om att de är rädda att inte få tillgång till vissa importvaror framöver?

Jag fattar verkligen inte. Jag tror bara det här kommer leda till ett massivt matsvinn.

Däremot kommer det bli kännbart när vissa importvaror inte kommer kunna levereras, tex bildelar etc. Mat producerar vi ju dock i tillräckligt stor grad i Sverige för att det inte ska bli ngt bekymmer.
Jag förstår inte varför det skulle leda till matsvinn? Är folk verkligen så korkade att de lägger nyaste maten längst in alltid? Vuxna människor? Då borde man kanske få stödpersonal med sig när man handlar och när man har hand om sin mat hemma!
Om man har ett litet lager så byts det ut regelbundet. Man lagrar sådant som går att lagra och som man äter, man byter ut det- äter upp, och ersätter med ny. Enklare än matematik A måste jag påstå. Basvaror håller länge och om man köper sådant man faktiskt redan äter så går det ju runt.

Sedan är det ju det här också med att producera mat.... Säg att det blir ett större utbrott av corona, då kan det här med att producera mat påverkas, få det till affärerna osv- blir inte jättelätt att gå till affären och köpa sig frukost och middag när folk ligger hemma och är sjuka och inte kan producera/transportera maten du vill ha? Personligen tänker jag hellre att om man tvingas hålla sig hemma så har jag mat och behöver inte krångla med att beställa hem eller be någon handla åt mig. Ett bekymmer mindre. Att vara förberedd innebär inte att man tror ryssen, zombisar eller ufon kommer och tar oss, bara att man vill slippa hysteriska människor i affärerna när det är en krissituation. Hysteriska människor är inte roliga. Och en krissituation kan vara vad som helst. Tex stormen Gudrun.
 
Jag förstår inte varför det skulle leda till matsvinn? Är folk verkligen så korkade att de lägger nyaste maten längst in alltid? Vuxna människor? Då borde man kanske få stödpersonal med sig när man handlar och när man har hand om sin mat hemma!
Om man har ett litet lager så byts det ut regelbundet. Man lagrar sådant som går att lagra och som man äter, man byter ut det- äter upp, och ersätter med ny. Enklare än matematik A måste jag påstå. Basvaror håller länge och om man köper sådant man faktiskt redan äter så går det ju runt.

Sedan är det ju det här också med att producera mat.... Säg att det blir ett större utbrott av corona, då kan det här med att producera mat påverkas, få det till affärerna osv- blir inte jättelätt att gå till affären och köpa sig frukost och middag när folk ligger hemma och är sjuka och inte kan producera/transportera maten du vill ha? Personligen tänker jag hellre att om man tvingas hålla sig hemma så har jag mat och behöver inte krångla med att beställa hem eller be någon handla åt mig. Ett bekymmer mindre. Att vara förberedd innebär inte att man tror ryssen, zombisar eller ufon kommer och tar oss, bara att man vill slippa hysteriska människor i affärerna när det är en krissituation. Hysteriska människor är inte roliga. Och en krissituation kan vara vad som helst. Tex stormen Gudrun.
Jag tror att folk köper en massa konserver dom egentligen inte använder och ställer dom långt in i ett skåp. Om några år slängs dom när folk inser att dom inte vill äta konserverad skinka. Jag tror tyvärr det kan hända.
 
Jag tror att folk köper en massa konserver dom egentligen inte använder och ställer dom långt in i ett skåp. Om några år slängs dom när folk inser att dom inte vill äta konserverad skinka. Jag tror tyvärr det kan hända.

Precis så tror jag också att det blir när folk panikpreppar. Samma sak med till exempel pasta och andra torrvaror, de har faktiskt bäst före de också och när ingen kris kommer hinner folk kanske inte igenom hela lagret.
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp