Tycker det är ganska enkelt egentligen. MSB rekommenderar att man klarar matförsörjningen under en veckas tid, och Livsmedelsverket har en förrådslista man kan följa med tillhörande veckomeny. En sådan rekommendation är rimlig att försöka följa. Enligt en undersökning MSB gjorde efter att ha skickat ut sin broschyr för ett par år sen har den förkrossande majoriteten inte resurser att klara sig mer än 3-5 dagar framåt. Vilket inte är konstigt med tanke på bostadssituationen i storstäderna. Vi har nu fyllt på vårt beredskapslager med mat för ca 2 veckor och det är alltså 3 flyttkartonger proppfulla för 2 vuxna och en bebis. Exklusive vatten, där har vi ingenting. Vi bor på 40 kvm utan förråd och att bunkra för längre tid än så vore otänkbart, då skulle vi inte ha plats för alla kläder, bebisens leksaker och rörelseutrymme, husgeråd, möbler och annat man behöver ha i ett hem. Inte minst livsutrymme.
Om det nu vore så att krisen kom så behöver vi ju alla fortfarande varandra och det kommer ju att göras stora ansträngningar att återupprätta leveranskedjor och liknande även om det kanske tar några dagar eller veckor att ställa om. Titta bara på Kina och Italien, vad jag vet har ingen dött av karantän-inducerad svält där än iaf.