T
Tre Ankare
En häst i frihet äter 18 timmar per dygn och under hela tiden produceras magsyra (upp till 1.5 liter per timma) som användas för matspjälkningen.
Också hästar som utfodras 2-3 ggr/dygn producerar samma mängd magsyra hela tiden utan att under längre perioder inta ha ngt. foder att spjälka. Ett överskott av magsyra kommer därför att finnas som bl.a. bidrar till att 50% av våra hästar är drabbade av magsår som kan härledas till felaktiga utfodringsrutiner.
Hur kan detta få fortsätta trots att kunskap finns hur en häst fungerar och hur den skall utfodras?
Också hästar som utfodras 2-3 ggr/dygn producerar samma mängd magsyra hela tiden utan att under längre perioder inta ha ngt. foder att spjälka. Ett överskott av magsyra kommer därför att finnas som bl.a. bidrar till att 50% av våra hästar är drabbade av magsår som kan härledas till felaktiga utfodringsrutiner.
Hur kan detta få fortsätta trots att kunskap finns hur en häst fungerar och hur den skall utfodras?