Även om alla allergener är utmärkta på menyerna så hjälper ju inte det om det inte återstår något att äta utan ... men även här tycker jag att central- och sydeuropa ofta är enklare än Sverige. Om man väljer bort alla varianter av pasta och pizza (olika namn och lite olika utseenden i olika länder), så är min erfarenhet att man mer sällan reder såser med vetemjöl eller har mjölk/grädde i maten. Detta gäller speciellt italiensk, fransk och spansk mat, enligt min erfarenhet. Ungrarna stuvar gärna sin pasta (men om pastan ändå är bortsorterad så gör ju inte det ngt). Tjeckien har potatisknödel, men jag vet inte om den är fri från vetemjöl, detsamma gäller potatispannkakorna i Slovakien m fl länder. Kan innehålla vetemjöl också. I centraleuropa äter man gärna potatis till maten, och i t ex italien ris, så att man inte har pasta behöver inte märkas så mkt (fast ofta har italienarna endast sallad till huvudrätten eftersom man ätit pasta eller ris som förrätt).
Kom precis på ytterligare ett tips på stad - Bilbao är helt fantastiskt! Visst är det så att Vings helgcharter använder sig av reguljärflyg? I så fall kan det hända att de har resor dit, men kanske att jag skulle välja oktober före november i så fall.