Den är riktigt god redan nu. Ett av mina mer druckna vin den här hösten. Och det är inget som säger att man kan dricka några flaskor nu och spara några i 2-3 år.
Åh, härligt att höra
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Den är riktigt god redan nu. Ett av mina mer druckna vin den här hösten. Och det är inget som säger att man kan dricka några flaskor nu och spara några i 2-3 år.
Men visst, om man luftar den ordentligt går det ju ändå.
Hur lång tid bör man lufta för att lufta ordentligt, ungefär?
Hur lång tid bör man lufta för att lufta ordentligt, ungefär?
Det här är för övrigt ett utav våra husviner hemma. Lite som "den lilla svarta", funkar alltid.
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/baron-de-ley-252501/
Testade denna till risotto med saffran och skaldjur. Gott!
Edit: Förlåt för jättebild...
Jag brukar våldlufta om det inte är något dyrare Dvs hälla det i en karaff (eller vispskål ) med ordentlig fart. Att bara stillsamt hälla upp det sakta ger inte någon större luftning.
Är det ett äldre lagringsvin är jag extremt försiktig, där kan det räcka med att hälla upp det i glaset och låta det stå ett litet tag.
Här är det bra beskrivet: https://alltommat.se/gor-ditt-vin-battre-lufta-det/
Edit: En gång luftade jag en enkel och icke-typisk bordeaux och sablar vilken skillnad det blev! Först när jag testade utan luftning var det mest "meh" men sedan blev det faktiskt över godkänt
OOOOHHH!! Ett av mina älsklingsviner - utom de gånger det varit korkigt.....
Din sambo har bättre smak när det gäller rödvin än min särbo... Han gillar överdrivna italienska viner bäst och det gör inte jag.
Tur nog har vi samma smak när det gäller champagne
Från att inte känna skillnad på en välbalanserad Châteauneuf du Pape och ett zinfandel på box så har min sambos vinsmak haft en extremt brant utvecklingskurva det senaste halvåret.
Pinot noir brukar funka till många ostar, portvin är väl framförallt till vitmögelostarVin till ost? Ska ha middag ikväll och pappa tar med lite ost till efterrätt. Hårdostar, en ko och två get från Menorca. Har smakat ko-osten och den är salt och smakrik. Portvin?
Vin till ost? Ska ha middag ikväll och pappa tar med lite ost till efterrätt. Hårdostar, en ko och två get från Menorca. Har smakat ko-osten och den är salt och smakrik. Portvin?
Nu har jag handlat!
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/delas-les-launes-280001/
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/cotes-du-rhone-201101/
Sen haffade jag en Châteauneuf du Pape i hyllan också men nu lyckas jag inte komma på vilken den var Jag tror att det kan ha varit denna: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/domaine-du-vieux-lazaret-221102/
Även hårdostar? De är ju rätt så syrliga i sig själva, blir det inte lite kaka på kaka med hög syra på vinet också?Pinot noir brukar funka till många ostar, portvin är väl framförallt till vitmögelostar
Get- och fårost brukar göra sig bra med ett vitt vin, eller champagne, med hög syra.
Den sistnämnda är gudomlig
Vin till ost? Ska ha middag ikväll och pappa tar med lite ost till efterrätt. Hårdostar, en ko och två get från Menorca. Har smakat ko-osten och den är salt och smakrik. Portvin?