Snurrfian
Moderator
Choklad!Vad smakar denna? Har helt missat den.
Köper oftast någon mörk choklad med nötter i eller fransk nougat.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Choklad!Vad smakar denna? Har helt missat den.
Köper oftast någon mörk choklad med nötter i eller fransk nougat.
Jag gillade också brejk. Googlade på den och den finns att beställa på mathem. Beställer man tillräckligt många så kanske man kan komma upp i frakt! Så man har ett lager att ta av som jag inte alls skulle kalla av varje dag.Jag äter allt som liknar choklad. Krisar det kan jag tom stå ut med blockchoklad.
Får jag välja så antingen ren choklad eller med nötter/mandel/russin/apelsinkrisp beroende på humör.
Saknar Marabous choklad med crisp som de hade för hundra år sedan.
Precis som jag saknar brejk. Typiskt att det jag gillar utgår.![]()
Jag är lite störd över att jag inte tycker om choklad med salmiakJa, salt och rinnig och jättegod.![]()
Det är den bästa kombon för mig. Den optimala lösgodispåsen är hälften saltlakrits och hälften choklad.Jag är lite störd över att jag inte tycker om choklad med salmiakJag älskar salt lakrits, jag älskar choklad, alltså borde en kombination vara helt ultimat, men nej det är inte gott
![]()
VÄNTA VA??? Finns inte Brejk?? Jag tyckte jag såg dem på Ica senast här om dagen?Jag gillade också brejk. Googlade på den och den finns att beställa på mathem. Beställer man tillräckligt många så kanske man kan komma upp i frakt! Så man har ett lager att ta av som jag inte alls skulle kalla av varje dag.![]()
Lindt Excellence Madagascar är bäst!
/Lady_S
Jag tycker utbudet av choklad i butikerna är ganska ensidig och tänkte fråga allvetande Buke om vilken choklad som är bäst för att se om utbudet matchar efterfrågan eller om tillverkarna missat något.
Gillar du inte Fazers salmiakki då?
Vad syndDen brukar inte finnas på någon av de affär där jag handlar.![]()
Jag har bara smakat Marabous, ingen jag skulle köpa.Ändrar: kom på vilken du menar nu; Salmiakki är god men jag gillar hård choklad med bitar i, inte med fyllning.
Den är helt klart en av de bättre. Lite mjukare i smaken än Anthon Bergs och även lite mer lättäten. Det senare ser jag som en nackdel. Choklad har alldeles för kort livslängd i mitt hus@Lady_S har helt rätt Lindt Excellence Madagascar är helt underbar god!Inte sötsliskig, men inte heller för kraftig utan helt perfekt!
![]()
Med lite vanilj.Choklad!Det är ingen smak precis utan kakobönorna odlas på madagaskar helt enkelt och smakar annorlunda mot kakaobönor som odlas på andra ställen.
JahaChoklad!Det är ingen smak precis utan kakobönorna odlas på madagaskar helt enkelt och smakar annorlunda mot kakaobönor som odlas på andra ställen.
Det är ju just det. Stora kakor finns det gott om men jag vill ju inte alltid trycka i mig så mycket så därför har jag velat ha mindre bitar. Jag har ju ingen självdisciplin och kan inte bara ta lite av en kaka. Tyvärr har jag inte hittat portionsbitar någonstans.Jaha, jag fattade inte att det inte dög med kakor. Där är ju utbudet jättestort.
På min Ica finns en massa mörk fairtrade osv, de brukar finnas i mindre kakor.
Saknar Marabous choklad med crisp som de hade för hundra år sedan.
Precis som jag saknar brejk. Typiskt att det jag gillar utgår.![]()
Nja. Röstningsalternativen är perfekta. Jag tyckte inte det spelade någon roll om man äter någon viss choklad vid ett visst tillfälle eller om man föredrog en viss produkt med en viss choklad. Min poäng var just att se skillnaderna mellan chokladsorterna, d.v.s. grundingrediensen för olika produkter. Jag kan äta lite vad som helst, bara det är mörk choklad som huvudingrediens. Sen är det mindre viktigt om smaksättningen är apelsin, jordgubbe, mint eller annat.@Lady_S har helt rätt Lindt Excellence Madagascar är helt underbar god!Inte sötsliskig, men inte heller för kraftig utan helt perfekt!
Sen är jag inte helt nöjd med röstningsalternativen @MagianaVissa tillfällen är vit choklad väldigt bra, tex om man gör en gino. Vissa mjölkchoklad sorter fungerar utmärkt som "kaka till kaffet" så som salta mandlar osv. Vid mens är mjölkchoklad den bästa medicinen precis som @Shaggy säger
Men mörkt choklad runt 70% är helt klart det som är värt att kallas choklad, men det finns även en hel del som verkligen inte är goda
Jag ät petig helt enkelt!
![]()
Nej, dem har jag inte provat. Jag har aldrig sett dem. Finns de i små portionsbitar?Har du provat choklad från Divine?
Finns både mörk och ljus, med bara choklad eller roliga smaker. Små och stora förpackningar. Väldigt len och fin, och stor plus för fairtrade
Här är några av varianterna:
![]()
Nej, dem har jag inte provat. Jag har aldrig sett dem. Finns de i små portionsbitar?
Mitt problem är ju att jag inte vill köpa stora kakor för jag föräter mig då. Stora chokladkakor finns ju överallt men inte portionsbitar.
Mörk choklad, 85-90%.Jag tycker utbudet av choklad i butikerna är ganska ensidig och tänkte fråga allvetande Buke om vilken choklad som är bäst för att se om utbudet matchar efterfrågan eller om tillverkarna missat något.
Lindor från Lindt? De brukar gå att köpa i lösvikt på vissa affärer och då kan du ju köpa bara ett par stycken (eller en).Det är ju just det. Stora kakor finns det gott om men jag vill ju inte alltid trycka i mig så mycket så därför har jag velat ha mindre bitar. Jag har ju ingen självdisciplin och kan inte bara ta lite av en kaka. Tyvärr har jag inte hittat portionsbitar någonstans.