Konstigt då att det debiteras jouravgifter + att det är få ställen som har dygnet runt öppen akutmottagning. Skulle tro att det påverkar högst marginellt.De nattöppna ingår i koncerner vilka man nog få se som de prisdrivande på marknaden.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Konstigt då att det debiteras jouravgifter + att det är få ställen som har dygnet runt öppen akutmottagning. Skulle tro att det påverkar högst marginellt.De nattöppna ingår i koncerner vilka man nog få se som de prisdrivande på marknaden.
Priserna på vården vet jag inte, men jag vet att en leg. djursjukskötare tjänar uppemot 40000 nok i Norge tex. Det är rätt stor skillnad mot här.
Priserna på vården vet jag inte, men jag vet att en leg. djursjukskötare tjänar uppemot 40000 nok i Norge tex. Det är rätt stor skillnad mot här.
Så ska du ha en jäkla tur och/eller massor av erfarenhet och specialkompetens .
http://www.fagforbundet.no/sst/dyrepleiere-og-klinikkassistenter/?article_id=104596
Fast i USA ska man väl vara beredd att betala rättegångarna när missnöjda djurägare känner att något (kan ha) gjorts fel.Da vi ju fatt tillfalle att betala for vard av var lilla rottis Diva pa tva stallen har i Sverige kan jag lugnt konstatera att varden ar MYCKET dyrare an i genomsnittet i USA. Vanliga besok var ungefar dubbelt sa dyrt har ... men i USA har de flesta ingen forsakring och jag gissar att priserna ar satta sa att enskilda manniskor kan betala. Det finns gott om nattoppna mottagningar i USA.
En normal "check-up" kostar runt 200 kr, inte inraknat priset for vacciner och annan behandling. (vi betalade 400-500 kr for en "check-up" utan nagra som helst atgarder har i Sverige)
Jag passade pa att kolla att brutto medel lon i USA var enligt officiella siffror under 2013 $79000 (USD) per ar. Alltsa 546,208.37 KR per ar. Da ar skatten bra mycket lagre i USA an har i Sverige. I Sverige hittade jag siffror som sa att medelinkomsten for en veterinar ar 576,000.00 KR.
Jo, självklart spelar kursen sin roll. Men vet tex att med dagens kurs ligger en TPLO-op på ett av de mer ansedda sjukhusen i USA runt 27-29000 kr (runt $4000) och höj kursen med två kr så blir ju priset ungefär som i Sverige, trots att arbetsgivaravgifter o dyl är betydligt lägre än här. Kanada upplever jag som dyrare än USA även om det nu förvisso var ett tag sen jag var där.
Djursjukskötare får riktigt illa betalt dessutom, betydligt sämre än i Sverige som inte heller är särskilt välavlönade.
<snip>.
Fast i USA ska man väl vara beredd att betala rättegångarna när missnöjda djurägare känner att något (kan ha) gjorts fel.
Jag har av min bror som förut bodde i Tyskland fått veta en del vad veterinärvården kostar där.
Brorsans hund fick svår öroninflammation och veterinärbesöket inkl. mediciner (droppar samt antibiotikatabletter) gick på 63 euro. Det var dessutom hyfsat avancerad teknik som användes - bl.a en liten kamera fördes in i örat för att se hur svår inflammationen var (aldrig sett att man gör så i sverige).
Året innan hade min veterinärnota för öroninflammation slutat på knappt 1700 kr exkl. medicin som kostade ca 400 kr.
Samma hund fick senare malignt lymfom och brorsan valde att behandla med cellgifter. Han gick då en gång i veckan hos vetten. Varannan vecka tog man blodprov och gav tabletter och varannan vecka fick hunden en spruta. Det kostade mellan 30-50 euro per gång.
Brorsan skulle sedan komma till sverige över sommaren och för att inte avbryta behandlingen så tänkte han att han skulle fortsätta med det i Sverige (vilken han också gjorde).
Han höll på att smälla av när kostnaden för cellgiftsbehandlingen här var mellan 2800 och 4200 per gång (beroende på vad som skulle göras).
I tyskland existerar inte djurförsäkringar så det kan ju vara en hint om varför det är billigare där.
Även veterinärvården i Finland är billigare än här. Jag betalde 80 euro för två prog. test samt insemination där man t o m använde livmoderkamera. Här i sverige kostade ett prog.prov 450 kr.
Får du uppfattningen att dessa länder ligger efter oss i teknologi generellt?
Nej verkligen inte, tvärtom skulle jag vilja påstå. I alla fall i de fall jag känner till. Jag skrev ju t ex att man använt sig av teknologi som jag uppfattar inte finns/används här såsom kamera i hörselgången vid öroninflammation (aldrig ens hört att det finns här) samt livmoderkamera vid insemination som används för att veta att man lägger seminet på exakt rätt plats och inte bara sprutar in det random som man gör/gjort här i Sverige.
Vet t ex många som åker och inseminerar hund i finland just för att de är mycket bättre på det där än här.
Hur det ser ut rent generellt kan jag ju inte veta då jag bara vet om det jag sett och hört men jag har inte uppfattat det som att det skulle fungera sämre varken i Tyskland eller Finland mot Sverige.Jo, läste om dina, men tänkte hur det ser ut generellt. Intressant dock!
Videootoskopering finns absolut i Sverige
också.