Sv: Vårmammor 2010 & Co del 17!
*kl*
Asså när ni pratar om kyckling och bacon, så måste jag bara tipsa om min älsklingsrätt!
Kyckling i form. Till 5-6 personer.
8 kycklingfilér
3 pkt bacon
5 dl riven ost
persilja
7 ½ dl creme fraiche
1 ½ hönsbuljongtärning
3½ grädde
1½ msk fransk senap
4½ msk soja
3 pressade vitlöksklyftor
Skiva kycklingen och lägg i en form.
Klipp ner baconet i en stekpanna och knaperstek. Strö över kycklingen. Hacka persiljan och strö över kycklingen och baconet tillsammans med ost.
Koka ihop creme fraiche, grädde, soja, buljong, senap och vitlök till en sås.
Häll över kycklingen. In i ugnen i 45-50 minuter.
Servera med potatis, ris eller pasta.
Jag brukar ta typ 5-6 kycklingfilér, de brukar ju vara rätt stora. Och så brukar jag ta 2 pkt bacon, lite beroende på hur många som ska ha.
Och pasta tycker jag passar bäst till, nån modell av snäckor eller skruvar.
*kl*
Asså när ni pratar om kyckling och bacon, så måste jag bara tipsa om min älsklingsrätt!
Kyckling i form. Till 5-6 personer.
8 kycklingfilér
3 pkt bacon
5 dl riven ost
persilja
7 ½ dl creme fraiche
1 ½ hönsbuljongtärning
3½ grädde
1½ msk fransk senap
4½ msk soja
3 pressade vitlöksklyftor
Skiva kycklingen och lägg i en form.
Klipp ner baconet i en stekpanna och knaperstek. Strö över kycklingen. Hacka persiljan och strö över kycklingen och baconet tillsammans med ost.
Koka ihop creme fraiche, grädde, soja, buljong, senap och vitlök till en sås.
Häll över kycklingen. In i ugnen i 45-50 minuter.
Servera med potatis, ris eller pasta.
Jag brukar ta typ 5-6 kycklingfilér, de brukar ju vara rätt stora. Och så brukar jag ta 2 pkt bacon, lite beroende på hur många som ska ha.
Och pasta tycker jag passar bäst till, nån modell av snäckor eller skruvar.