Behöver inte tro dig det finns gott om barn som klarar sig utmärkt på det.Du har fel.
Det är stora uppfödningsproblem om man tror att ett barn ska kunna få all sin näring av bröstmjölk i ett års ålder.
Tro mig.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Behöver inte tro dig det finns gott om barn som klarar sig utmärkt på det.Du har fel.
Det är stora uppfödningsproblem om man tror att ett barn ska kunna få all sin näring av bröstmjölk i ett års ålder.
Tro mig.
Så då skall du plötsligt bestämma hur och när folk skall få amma? De om något är väl upp till individen att avgöra?Och att avstå amning helt fungerar utmärkt från några veckors ålder.
Föräldrapenning är inget bidrag. Det är en ersättning.Det finns ju även många kvinnor som inte kan amma alls, dvs de har ingen mjölk till de små utan de får mjölkersättning istället, så varför skulle det vara livsavgörande att amma någon i ett år? De som har gott om mjölk kan mjölka ur så det finns hemma om behovet uppstår när mamman jobbar, så jag tycker att mina skattepengar kan fördelas utifrån villkor när det gäller föräldrapenning såväl som andra former av bidrag.
Så då skall du plötsligt bestämma hur och när folk skall få amma? De om något är väl upp till individen att avgöra?
Föräldrapenning är inget bidrag. Det är en ersättning.
Och jag tycker att mina skattepengar skall gå till folk som faktiskt till viss del får avgöra själva hur de vill fördela sin ersättning.
Eller så kan man knyta ihop det hela med att amning faktiskt är en del utan föräldraledigheten precis som en massa andra saker.Angående amning:
2011 helammades (där ingår dricka bröstmjölk från flaska) 13,5% av bebisarna på 6 månaders ålder. Ca 50% delammades. Vid 9 månaders ålder helammades 0,5% av bebisarna och ca 35% delammades.
Som jag har förstått det sjunker amningsfrekvensen i stort i Sverige men igen, i jämställda förhållanden ammar mammorna längst. Delamma kan man göra under hela tiden man inte är på jobbet.
Kan vi utifrån detta lite knyta ihop det med att amning egentligen inte har ett skit med föräldraledighet att göra?
En del till varje förälder och en del som man får fritt fördela efter behov och valfrihet. Det skapar ett flexibelt system som gynnar många. Gärna med morötter för att fördela saker och ting jämt.Och det får de väl göra bäst de vill. Varje förälder får ett visst antal dagar att planera med med en individualisering. Ingen frihetsbegränsning för sitt föräldraplanerande.
Menar du att han VAB:ade eller att han tog ut föräldraledighet?Ja. Jag blev sjukskriven alldeles innan förlossningen och var sjukskriven 2 månader efteråt. Då fick pappan vara föräldraledig.
En del till varje förälder och en del som man får fritt fördela efter behov och valfrihet. Det skapar ett flexibelt system som gynnar många. Gärna med morötter för att fördela saker och ting jämt.
Som det skall vara i ett demokratiskt system.
Oflexibla stela system skapar bara orättvisor i onödan.
Eller så kan man knyta ihop det hela med att amning faktiskt är en del utan föräldraledigheten precis som en massa andra saker.
Föräldralediga är ingen homogen grupp där alla har exakt samma förutsättningar.
Jag började jobba när yngsta barnet var 8 månader.Kan vi utifrån detta lite knyta ihop det med att amning egentligen inte har ett skit med föräldraledighet att göra?
Jag tycker absolut att dagens system skall förändras men jag vill inte ta bort all valfrihet.Tydliga system skapar möjligheter att planera fritt i god tid.
Dagens system skapar stora orättvisor, det är uppenbart. Det funkar inte. Så ska inte skattepengar användas.
Delade pass fungerar ju utmärkt med amning.Ja det är det. Kör kollektivtrafik.
För mig gick det inte att fortsätta amma efter jag börjat jobba så jag ser motsättning i det.Jag började jobba när yngsta barnet var 8 månader.
Och ammade yngsta barnet tills att det var 15 månader.
Jag ser ingen motsättning mellan arbete och amning.
Många barn vill amma oftare än var fjärde till femte timme. En gång i timmen/varannan timme är fullt normalt.Delade pass fungerar ju utmärkt med amning.
Menar du att han VAB:ade eller att han tog ut föräldraledighet?
Kommer ihåg att jag var sjukskriven i samband med förlossningen, men då fick pappan VAB:a med ett äldre barn, inte det som var litet. Men det kan ju ha ändrats. Är ju jättebra om en del konstigheter med lagstiftningen som var då har ändrats.
Föräldraledighet måste väl anmälas till arbetsgivaren en viss tid innan så det är väl inte självklart att man får med kort varsel (utom vid barns födelse)?
Det finns ingen anledning till att göra så även om barnet vill det när barnet är över 6 månader.Många barn vill amma oftare än var fjärde till femte timme. En gång i timmen/varannan timme är fullt normalt.
Då hade alltså arbetsgivaren kunnat neka? Det handlar ju om två lagstiftningar här: rätt att vara föräldraledig och om rätt till föräldrapenning. Åtminstone när mina barn var små var avståndet mellan dem ibland väl stort.....Han var föräldraledig (enligt FKs instruktion) med minsta. Äldre var i förskolan.
Jag tycker absolut att dagens system skall förändras men jag vill inte ta bort all valfrihet.
Föräldrapenning fördelat rakt av ger ingen valfrihet.
Så då skulle det vara otydligt om en viss del går till enskild förälder och en viss del är valfritt att fördela efter behov? Vari ligger otydligheten?
Vi hade inga problem att planera hälften var i dagens system. Inga otydligheter där inte. Dessutom fick vi extra pengar för det (jämställdhetsbonus).