Jag använder ett tortillarecept som jag sen viker till piroger. Litet tips, fetaost fungerar också bra med soltorkade tomater.Idag ska jag storhandla Väntar nog med lasagne några dagar, men nu har jag i alla fall lite mat på shoppinglistan. Åt igår en underbart god pirog med fetaost och spenat, inte glutenfri men jag ska kolla ikväll om jag hittar något glutenfritt recept.
Gjorde om det till ett pitarecept men då behöver brödet vara tjockare, kavlas det tunt blir det bra till wraps.
Tortilla: ca 8 st
1 dl rismjöl
3 dl majsmjöl
1/2 dl fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 dl kallt vatten
Blanda torra ingredienser rör sedan snabbt ner vattnet. Låt vila 15 min. Baka ut med majsmjöl och kalva tunt. Stek i panna alternativt linda runt fyllnad och grädda i ugn.
Pita: ca 8 st
3 dl rismjöl
1 dl majsmjöl
1/2 dl fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 dl kallt vatten
Blanda torra ingredienser rör sedan snabbt ner vattnet. Låt vila 15 min. Baka ut med rismjöl och kalva tunt. Värm på plåt i ugn (220 C) ca 15.