Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
När det ska gå fort brukar jag steka upp lite halloumi och t ex vaxbönor. Bönorna steks i lite smör, vitlök och övrig kryddning. Klart!
Min med! Och matlåda idag. Bra grejerDet var min exakt middag igår
Helt såld på just smörstekta vaxbönor
Vegetarisk lasagneJag måste börja äta ordentligt. Jag märker mer och mer hur mycket matvanorna faktiskt påverkar mitt mående både fysiskt och psykiskt.
Problemet för mig är att matlagningsintresset är icke-existerande och dessutom har jag bara mig själv att laga mat till. Att köpa hem olika kylvaror eller frukt/grönsaker känns meningslöst eftersom jag aldrig hinner äta allt innan det blir dåligt, om jag inte mot all förmodan klurar ut någon maträtt att laga som går att frysa in till matlådor.
Så, eftersom buke vet allt
Vad kan jag göra för mat som passar in på följande:
Glutenfritt.
Vegetariskt (fisk kan jag möjligen börja äta igen, om det är vad som krävs för att få ordning på matvanorna).
Lättlagat (ok att det tar tid om maten "sköter sig själv" till stor del).
Gärna sådant som passar till matlådor.
Fritt från ananas, oliver, mango.
Inte allt för starkt kryddat.
Jag vet att jag gillar qournfärs och pasta, flingor och fil, stekt ägg med grönsaker, pannkakor, lasagne (brukar köpa färdig, vet inte om det går att göra egen?), nudlar med grönsaker... Öhm. Typ så. Slarvar i nuläget med det glutenfria för att alls få i mig något, men märker att kroppen inte mår bra av det.
Tips utan att ha läst tråden, ha frysta grönsaker i frysen, broccoli och ärtor och sommargrönsaker och sockerärtor. Till varje måltid oavsett vilken så kan man sedan lägga en näve i en gryta och hälla över kokande vatten från vattenkokaren, ätfärdigt på fem minuter.Jag måste börja äta ordentligt. Jag märker mer och mer hur mycket matvanorna faktiskt påverkar mitt mående både fysiskt och psykiskt.
Problemet för mig är att matlagningsintresset är icke-existerande och dessutom har jag bara mig själv att laga mat till. Att köpa hem olika kylvaror eller frukt/grönsaker känns meningslöst eftersom jag aldrig hinner äta allt innan det blir dåligt, om jag inte mot all förmodan klurar ut någon maträtt att laga som går att frysa in till matlådor.
Så, eftersom buke vet allt
Vad kan jag göra för mat som passar in på följande:
Glutenfritt.
Vegetariskt (fisk kan jag möjligen börja äta igen, om det är vad som krävs för att få ordning på matvanorna).
Lättlagat (ok att det tar tid om maten "sköter sig själv" till stor del).
Gärna sådant som passar till matlådor.
Fritt från ananas, oliver, mango.
Inte allt för starkt kryddat.
Jag vet att jag gillar qournfärs och pasta, flingor och fil, stekt ägg med grönsaker, pannkakor, lasagne (brukar köpa färdig, vet inte om det går att göra egen?), nudlar med grönsaker... Öhm. Typ så. Slarvar i nuläget med det glutenfria för att alls få i mig något, men märker att kroppen inte mår bra av det.
Rekommenderar viktväktarnas linssoppa (färdig på burk) för att den ska bli riktigt bra krydda med lite chilipulver. Snabbt och enkelt när man verkligen inte orkar göra mat.
Att man äter bra betyder inte att man kan aldrig kosta på sig några godsaker. Beroende hur många gånger per dag man äter, det blir kanske 100-150 måltider per månad. Om man sitter och fikar och kastar i sig liten tårtbit eller bulle någon gång per månad gör ingen större skillnad, tycker jag. Det dessutom låter ganska övermäktigt uppgift att aldrig mer någonsin i resten av livet äta en bulle eller tårta.Samtidigt, de gånger jag äter sådant så tänker jag ofta att det inte var värt det. Men jag älskar tanken på att tycka om att sitta i min mors soffa och fika, att äta tårtor för att fira födelsedagar osv... Det går ju säkert att hitta nyttiga alternativ till allt sådant, men det känns väldigt(!) avlägset nu, framförallt eftersom vanligaste tipset är "morötter med dip" och jag ogillar råa morötter...