Vad gör vi? Del CLVII

Status
Stängd för vidare inlägg.
Jahapp då var ny ssd inhandlad. Inte direkt utgiften jag behövde men jag måste bygga ihop eländet nu. Den kommer på tisdag och sedan vet jag vad fre-sön kommer att ägnas åt. Det är verkligen på tiden. Problemet nu är att jag har en massa damfilter till själva chassi som jag inte har någon aning om var de suttit och det finns naturligtvis ingen manual.

Jag får väl anse det som fanns på den gamla som förevigat förlorat.
 
3338E00E-F11C-437F-8CFB-1096176CF013.webp


Dagens lunch :love:
 
Mums! :d Gott allt, även det du inte uppskattar :D koldskål äter vi väldigt ofta! Synd att Kärnemelk inte går att få tag på i Sverige, för det gillar jag absolut! Och medister, fattar inte varför det inte är en grej i Sverige, det är ju jättegott, falukorv släng dig i väggen liksom! Till och med mina kräsna barn tycker om det!

Ar karnemelk som "buttermilk", vilket var Googles forslag? @Thomasine , du kanske kan svara pa det. (Buttermilk som ar en av de mest fantastiska "filmolk" sorter som finns i varlden.)
 
Fick hoppa in efter att en kollega sitter fast någonstans i nordnorge/arktis och bokat SAS. Ingenting hände öht. Nu tror jag att jag ska poppa popcorn och fortsätta argumentera med någon på ett annat forum som envist hävdar att bara fotboll och ishockey är riktiga sporter. Alla hästsporter, inkl galopp och trav, är ett hobby intresse som inte kräver talang och färdigheter :banghead: Längdskidåkning räknas inte eftersom ingen tittar på den.
Alla väljer sina egna väderkvarnar!
 
Fast märket Lindvalls Chark har ju medisterkorv? Eller är den inte likadan som den danska kanske?
Fast det är inte samma sak.

https://madensverden.dk/kogetid-og-stegetid-paa-medister-den-perfekte-medisterpoelse/

Så här ser den ut och så här tillagar man dansk medister. Som det även står i receptet bör den, för godast smak, köpas hos slaktare, som kryddar den på ett finemang vis. Alltså väldigt olik Lindvalls Charks medister, som liknar en falukorv- verkar vara lika tjock, lika blek och lika kompakt och smakar lite likt, och inte tillagas på samma vis som en dansk medister.

Tidigare sålde Netto då och då några gånger om året dansk medister, och då köpte mamma. Själv gjorde jag inte eftersom jag inte köper danskt griskött. Nu gör jag undantag när det gäller medister köpt i Danmark av oss, några paket blir det.
 
Ar karnemelk som "buttermilk", vilket var Googles forslag? @Thomasine , du kanske kan svara pa det. (Buttermilk som ar en av de mest fantastiska "filmolk" sorter som finns i varlden.)
Vad jag förstått det som är det det som blir kvar när man gör smör. Alltså i Sverige något man slänger, finns ingen marknad för det.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Kärnmjölk
På danska, vilket var intressant:
https://da.wikipedia.org/wiki/Kærnemælk
Och koldskål, som jag älskar :D
https://da.wikipedia.org/wiki/Kærnemælkskoldskål
 
Fast det är inte samma sak.

https://madensverden.dk/kogetid-og-stegetid-paa-medister-den-perfekte-medisterpoelse/

Så här ser den ut och så här tillagar man dansk medister. Som det även står i receptet bör den, för godast smak, köpas hos slaktare, som kryddar den på ett finemang vis. Alltså väldigt olik Lindvalls Charks medister, som liknar en falukorv- verkar vara lika tjock, lika blek och lika kompakt och smakar lite likt, och inte tillagas på samma vis som en dansk medister.

Tidigare sålde Netto då och då några gånger om året dansk medister, och då köpte mamma. Själv gjorde jag inte eftersom jag inte köper danskt griskött. Nu gör jag undantag när det gäller medister köpt i Danmark av oss, några paket blir det.
Aha. Ja, det liknar ju mer typ julkorven som min pappa brukar göra....
 
Aha. Ja, det liknar ju mer typ julkorven som min pappa brukar göra....
Ja alltså, den ska kokas och stekas hel, försöker man sig på grejen att dela den när den inte är tillagad så trillar köttfärsen ut liksom, så den är verkligen inte alls lik Lindvall Charks falukorvsliknande medister som man till och med kan skiva och steka i skivor! :D
 
Städar, tar en paus och surfar och försöker städa lite igen. Det får helt enkelt ta den tid den tar. Planen är att på fredag em ska det vara klart så jag har inte riktigt panik än så länge - vilket jag säkert kommer ha vid midnatt på fredag.
 
Städar, tar en paus och surfar och försöker städa lite igen. Det får helt enkelt ta den tid den tar. Planen är att på fredag em ska det vara klart så jag har inte riktigt panik än så länge - vilket jag säkert kommer ha vid midnatt på fredag.

Det är när städpaniken sätter in vid midnatt som man behöver ett hemligt/låst KAOSrum, då brukar det gå ganska snabbt att bli klar. Maler själv på med städningen utan tydlig deadline, men det tar sig i alla fall! Kan nog vara helt ok på fredag här med trots pauser då och då för trädgård, hästar och Buke.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp