Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Mums! Gott allt, även det du inte uppskattar koldskål äter vi väldigt ofta! Synd att Kärnemelk inte går att få tag på i Sverige, för det gillar jag absolut! Och medister, fattar inte varför det inte är en grej i Sverige, det är ju jättegott, falukorv släng dig i väggen liksom! Till och med mina kräsna barn tycker om det!
Alla väljer sina egna väderkvarnar!Fick hoppa in efter att en kollega sitter fast någonstans i nordnorge/arktis och bokat SAS. Ingenting hände öht. Nu tror jag att jag ska poppa popcorn och fortsätta argumentera med någon på ett annat forum som envist hävdar att bara fotboll och ishockey är riktiga sporter. Alla hästsporter, inkl galopp och trav, är ett hobby intresse som inte kräver talang och färdigheter Längdskidåkning räknas inte eftersom ingen tittar på den.
Fast det är inte samma sak.Fast märket Lindvalls Chark har ju medisterkorv? Eller är den inte likadan som den danska kanske?
Vad jag förstått det som är det det som blir kvar när man gör smör. Alltså i Sverige något man slänger, finns ingen marknad för det.Ar karnemelk som "buttermilk", vilket var Googles forslag? @Thomasine , du kanske kan svara pa det. (Buttermilk som ar en av de mest fantastiska "filmolk" sorter som finns i varlden.)
Aha. Ja, det liknar ju mer typ julkorven som min pappa brukar göra....Fast det är inte samma sak.
https://madensverden.dk/kogetid-og-stegetid-paa-medister-den-perfekte-medisterpoelse/
Så här ser den ut och så här tillagar man dansk medister. Som det även står i receptet bör den, för godast smak, köpas hos slaktare, som kryddar den på ett finemang vis. Alltså väldigt olik Lindvalls Charks medister, som liknar en falukorv- verkar vara lika tjock, lika blek och lika kompakt och smakar lite likt, och inte tillagas på samma vis som en dansk medister.
Tidigare sålde Netto då och då några gånger om året dansk medister, och då köpte mamma. Själv gjorde jag inte eftersom jag inte köper danskt griskött. Nu gör jag undantag när det gäller medister köpt i Danmark av oss, några paket blir det.
Gjorde ett litet försök att få det att hända något mer...Kraschat ihop i sängen och tycker det händer för lite på buke .
Ja alltså, den ska kokas och stekas hel, försöker man sig på grejen att dela den när den inte är tillagad så trillar köttfärsen ut liksom, så den är verkligen inte alls lik Lindvall Charks falukorvsliknande medister som man till och med kan skiva och steka i skivor!Aha. Ja, det liknar ju mer typ julkorven som min pappa brukar göra....
Städar, tar en paus och surfar och försöker städa lite igen. Det får helt enkelt ta den tid den tar. Planen är att på fredag em ska det vara klart så jag har inte riktigt panik än så länge - vilket jag säkert kommer ha vid midnatt på fredag.