Kanske ska förtydliga att det inte riktigt var ett krav eller förväntning från min sida, utan ett svar på varför jag personligen inte vill separera maktordningar på det sättet. Jag ser det som att jag ger min åsikt utan att det behöver innebära att jag förväntar mig att alla andra ska tycka exakt likadant. Det är inte heller nödvändigtvis en välgrundad uppfattning i betydelsen att det alltid måste finnas ett tydligt svar på hur ett förtryck förhåller sig till ett annat, det är snarare ett aktivt förhållningssätt. Att jag inte vill separera alla de frågorna är mest ett försök att inte gå i fällan av det osynliggörande som lätt händer när det så gott som alltid finns ett dominerande perspektiv i varje enskild fråga när man betraktar dem "separat".
Jag håller för övrigt med om att makt är den intressantaste aspekten.
I min åsikt finns det nog rätt gott om cis kvinnor som ödelägger kvinnliga rum, även om de kanske inte gör det just i egenskap av kvinnor utan genom att de har andra privilegier. Och kanske gör de det inte heller alltid som enskilda individer utan som ett dominerande kollektiv, som därmed får sätta agendan via att de ses som en slags given majoritet eller som den neutrala normen. Hade det inte funnits ett sådant problem med cis kvinnor som helt tar över kvinnliga rum hade ju antagligen inte behovet av intersektionalitet överhuvudtaget uppstått inom feminismen, där man påpekade att mainstream-feminismen hade problemet att det fokuserade på vita kvinnor med en rad privilegier (och antirasismen hade problemet att den fokuserade på män och medelklass). Skillnaden där är kanske också, förutom den starka kontrasten i att vissa transkvinnor kan åtnjuta manliga privilegier och kan ha ett övertag via just könsmaktsordningen, att trans inte flyger under radarn på det sätt som vithet och privilegier gör. På tal om osynliggörandet jag nämnde tidigare. Därför kan vissa cis kvinnor ta över ett rum "utan att det märks", medan detsamma inte gäller för transkvinnor utan deras närvaro noteras antagligen på ett annat sätt om de tar över.
Med det sagt så håller jag med om att det i ditt exempel blir ett problem om transkvinnor som fortfarande åtnjuter manliga privilegier tar över kvinnliga rum så till den grad att gruppen läggs ned. Gick det inte att prata med de två kvinnorna om detta? Jag kan ju faktiskt tänka mig situationer där erfarenhet av manliga privilegier kan gynna gruppen kvinnor, alltså att det kanske till exempel finns en inblick i vilka specifika privilegier kvinnor stängs ute från på just den arbetsplatsen, information som eventuellt inte är lika lätt för cis kvinnor att få. Men blir det istället så att det perspektiv som bygger på tidigare manliga privilegier helt tar över gynnar det förstås inte heller saken.