Efter min pumpaupplevelse har jag googlat och insett att det är större skillnad på sommarsquash och vintersquash än jag trodde. Att vintersquash i princip är som en pumpa, med vissa små skillnader. Jag har bara ätit sommarsquash (som jag alltid kallar zucchini vilket tydligen är det italienska namnet), som förvisso hos mina föräldrar blir över halvmetern stora om man inte plockar dem som små. Blev bara mer sugen på att odla. Dels gott, dels ganska lätt, dels lagringsbar OCH det finns en massa olika roliga sorter med olika smak, utseende, lagringsegenskaper m.m. Kul!
Nästa kreation blir en söt pumpapaj, kanske redan ikväll.
Såg ni Sveriges Mästerkock igår? Utslagstävlingen handlade om tomater. Mischas beskrivning av de olika sorternas smaker, allt från honung till citrus, var väldigt lockande. Visst har man känt att tomater smakar olika men oftast köper vi kvisttomater, någon enstaka gång har vi testat "udda" sorter men det är ju alltid så dyra. Även bland tomaterna finns det ju olika sorter som passar bäst till olika saker. Och visst kan man frysa in tomat? Någon som gjort det? Ska man bara ta "väggen" och slänga mitten med fröna?
Mvh en med lite nyfödd odlingsentusiasm trots kronärtskockans försök att dra ner lusten
Nästa kreation blir en söt pumpapaj, kanske redan ikväll.
Såg ni Sveriges Mästerkock igår? Utslagstävlingen handlade om tomater. Mischas beskrivning av de olika sorternas smaker, allt från honung till citrus, var väldigt lockande. Visst har man känt att tomater smakar olika men oftast köper vi kvisttomater, någon enstaka gång har vi testat "udda" sorter men det är ju alltid så dyra. Även bland tomaterna finns det ju olika sorter som passar bäst till olika saker. Och visst kan man frysa in tomat? Någon som gjort det? Ska man bara ta "väggen" och slänga mitten med fröna?
Mvh en med lite nyfödd odlingsentusiasm trots kronärtskockans försök att dra ner lusten