Inga bebisväxter än
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Tack blir dock ändå inte helt klok på varför broccolo var seg/inte gav något samt att rosenskära enbart drog iväg och blev enorma plantor utan blommor. Ingen uppvisade några andra symptom. Jag både förodlade och direktsådde, samma med alla.
Jag fick mina med och 2 påsar med halvhög solros + rödkålen.Finaste fröpåsarna kom idag! De skickade också med tre små gratispåsar! En med rätt mycket frö till rödkål samt två påsar med en halvhög solros. Så fint!
Visa bifogad fil 44672
Jag har också läst och upplev tatt rosenskära är en sån blomma som behöver lite längre natt för att gå i blom. Dvs de år jag sått för sent eller de vuxit långsamt så de är stora först mitt i sommaren, då kommer ingen knopp förrän i augusti då dagarna börjar bli kortare igen. Näringen spelar också roll som du säger, sparsamt med den så det inte bara blir blad.Tack blir dock ändå inte helt klok på varför broccolo var seg/inte gav något samt att rosenskära enbart drog iväg och blev enorma plantor utan blommor. Ingen uppvisade några andra symptom. Jag både förodlade och direktsådde, samma med alla.
Vi upplevde dock att förra året var lite märkligt. Vissa grödor gick snabbt i blom. Getingarna åt upp hallonen. Fåglarna tog ALLA jordgubbar. Året innan drunknade vi i bär utan att skydda dem från djuren... Blir intressant att se i år, efter en tämligen god sommar förra året och en mild vinter. Kan bli mängder med skadedjur.
Tillägg: hittade detta. Kanske gödslat för bra?
"Rosenskära hör till en av de blommor som kan få för mycket näring – åtminstone om du vill att den ska blomma. För mycket näring gör att plantan producerar massor av blad och inte bryr sig om att bilda blommor."
Inte här heller. Jag sår direkt på friland i vår och köper färdiga plantor. Hinner inte, orkar inte, har inte plats för odlingar inne.Inte minsta frö satt här än. Börjar kanske bli dags nu. Får försöka ta tag i det inom några helger.
Läste också detta Dock förodlade jag mina i varmbänk redan i mars och satte sedan ut i landet, men det kan ändå ha spelat roll såklart. Jag tror mest det var för mycket gödsel för dem - trots att jag tycker det generellt borde ha gödslats mer i landet.Jag har också läst och upplev tatt rosenskära är en sån blomma som behöver lite längre natt för att gå i blom. Dvs de år jag sått för sent eller de vuxit långsamt så de är stora först mitt i sommaren, då kommer ingen knopp förrän i augusti då dagarna börjar bli kortare igen. Näringen spelar också roll som du säger, sparsamt med den så det inte bara blir blad.
Samma här, håller mig dock till att titta en gång om dagen. De står så gott i tvättstugan där jag slagit på golvvärmen, den behövs knappt annars. Är som en bastu där även på minsta pyttevärmen. Alldeles utmärkt för att dra upp fröer.Inga bebisväxter än
Det låter rimligt när du var så tidigt uteLäste också detta Dock förodlade jag mina i varmbänk redan i mars och satte sedan ut i landet, men det kan ändå ha spelat roll såklart. Jag tror mest det var för mycket gödsel för dem - trots att jag tycker det generellt borde ha gödslats mer i landet.
Så snabbväxande saker i varmbänken, t ex sallat, spenat, rädisor etc. Just morötter tar längre tid på sig, så det är inte lika lämpligt, även om det säkert går. Dock blir de inte skördeklara förrän värmen från varmbänken ebbat ut. Givetvis kan du ha den kvar ändå, och då kan våren ha kommit längre. Men för att kunna skörda maximalt från ytan i varmbänken satsar jag på snabbväxande grödor just där.Jag ska nog fixa en liten varmbänk på gödselstacken och se om lite sallad och morötter vill växa där
Beställa och plantera rosenplister fler astilbe och nävor
Det var något som åt upp allt jag satte i varmbänken så den är nedmonterad Jag hade morötter där förra året som växte fint men i år får det bli på ett annat ställeSå snabbväxande saker i varmbänken, t ex sallat, spenat, rädisor etc. Just morötter tar längre tid på sig, så det är inte lika lämpligt, även om det säkert går. Dock blir de inte skördeklara förrän värmen från varmbänken ebbat ut. Givetvis kan du ha den kvar ändå, och då kan våren ha kommit längre. Men för att kunna skörda maximalt från ytan i varmbänken satsar jag på snabbväxande grödor just där.
Basilika vill ha värme. Jag skulle inte förvänta mig att den kan växa bra utomhus utan skydd.Någon som ska så basilika? Hur är det att odla generellt, trivs dom i full sol, med lite vatten? Antar man måste vattna när dom ska gro, men sen kanske inte lika mkt. Funderar på lite olika sorter att så på friland i typ maj kanske, zon 1. Är jag helt ute å cyklar då? Kommer det ta lång tid att få upp, borde jag börja tidigare inne? Jag är otroligt ny på detta, behöver lite hjälp
Vad tycker ni är enklast av kryddor? Funderar på ett litet kryddland, tänkte köpa rosmarin, kanske timjan, dragon å lite annat som färdiga plantor men just basilika hittade jag så spännande frön, vill gärna äta dom
Basilika vill ha värme. Jag skulle inte förvänta mig att den kan växa bra utomhus utan skydd.
Man kan så basilika året runt, men så här års behöver den extra belysning.
Timjan är löjligt enkelt. Det bara växer.
Jag rekommenderar att så basilika i krukor eller lådor, placerade soligt och skyddat. Gärna i ett hörn på en uteplats. Helst inte på friland. De vill ha det fuktigt, inte som timjan och rosmarin, som ju trivs i torrt grus.Någon som ska så basilika? Hur är det att odla generellt, trivs dom i full sol, med lite vatten? Antar man måste vattna när dom ska gro, men sen kanske inte lika mkt. Funderar på lite olika sorter att så på friland i typ maj kanske, zon 1. Är jag helt ute å cyklar då? Kommer det ta lång tid att få upp, borde jag börja tidigare inne? Jag är otroligt ny på detta, behöver lite hjälp
Vad tycker ni är enklast av kryddor? Funderar på ett litet kryddland, tänkte köpa rosmarin, kanske timjan, dragon å lite annat som färdiga plantor men just basilika hittade jag så spännande frön, vill gärna äta dom
Min starka rekommendation för lerjord är att TÄCKODLA! Täck med allt slags organiskt material du kan tänka dig. Inte för tunna lager och lägg på mer flera gånger under säsongen, eftersom det sjunker ihop, bryts ned, äts upp av maskar mm. Lerjorden blir då superfin!Jag har förhållandevis bra jord på lotten - men kanske något åt det leriga hållet. På vissa ställen skulle jag dock vilja få den lite lättare och lite varmare. Jag har bland annat använt mull, kompost, gräsklipp osv, men det konsumeras upp rätt fort av jorden och den blir lätt kompakt. Om jag vill använda sand till avgränsade delar för att odla sådant som passar mer sandig jord, vad för slags sand kan jag använda och var hittar jag den?
@Sel odlar du läkare det låter bra med tanke på sjukvården och virus situationen