Jag är tyvärr en riktigt dålig morotsodlare - det är annars en dröm att ha egna morötter för hela vintern! - men har en del majs, rotselleri, purjolök och potatis kvar att ta hand om i år.
Har både en rymlig, frostfri, ganska mörk matkällare och ett kallskafferi i ett litet rum intill köket. Så förvaringsplatserna är inte svåra att hitta. Dock behöver det ju säkras för/bevakas så inte mössen kommer åt - de har uppenbarligen redan klättrat upp i några av de kvarblivna majsplantorna ute i landet och haft kalas där de kunnat nå godsakerna.
Den gången jag får riktigt mycket att vinterförvara, en större potatisodling än nu t ex, så har jag ett gammalt blytungt badkar som lägligt nog står inne i matkällaren. Ett rejält lock med tyngder över och lite sand att stoppa ner matvarorna i, så borde det säkra de flesta odjur från att komma åt sedan. Och då ryms där en hel del.
Men av bekvämlighet och med de skånska ickevintrarna så löser jag mycket av vinterförvaringen av purjo, kål och rotsaker med att bara låta allt stå ute i landet, och hämta där när jag behöver. Det brukar funka bra i vart fall december ut och ofta en bit in i januari.