Sv: Tittar in i ditt kök - del 7
Så är det för mig med, potatis verkar nästan omöjligt att parera med konstgjort insulin. Det är typ som att äta godis, skyhögt direkt och sen dalar det nästan lika snabbt (= hungrig igen). Pasta kräver också massvis med insulin men ger ett mycket stabilare blodsocker. Jag tänker att det beror dels på hur insulinkänslig man är (det är ju olika även för personer utan diabetes) och dels vad resten av måltiden består av såklart. Åtminstone jag äter oftare äter mer fett (ost och sånt) till pasta än till potatis, och fett gör ju att blodsockret stiger långsammare.
Fast även min man som är diabetiker (typ 1), tycker att pasta fungerar bättre än potatis, vad tabellerna än säger. Och då pratar vi ju om blodsocker som man mäter, inte om hur mätt man känner sig.
Så är det för mig med, potatis verkar nästan omöjligt att parera med konstgjort insulin. Det är typ som att äta godis, skyhögt direkt och sen dalar det nästan lika snabbt (= hungrig igen). Pasta kräver också massvis med insulin men ger ett mycket stabilare blodsocker. Jag tänker att det beror dels på hur insulinkänslig man är (det är ju olika även för personer utan diabetes) och dels vad resten av måltiden består av såklart. Åtminstone jag äter oftare äter mer fett (ost och sånt) till pasta än till potatis, och fett gör ju att blodsockret stiger långsammare.