serveras lasagne med pommes
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
serveras lasagne med pommes
Det finns en anledning till att UK inte direkt är världskända för sin kulinariska kultur, om vi säger så. Jag tycker synd om de stackars italienare som tvingas bevittna dylika hemskheter på en daglig basis här!
Det finns en anledning till att UK inte direkt är världskända för sin kulinariska kultur, om vi säger så. Jag tycker synd om de stackars italienare som tvingas bevittna dylika hemskheter på en daglig basis här!
Ja det är nog mycket vitlöken, men också det lite "fräsha" från yoghurten och gurkan ihop med lasagnen som ju ändå får ses som en relativt "tung" rätt.Åh, tzatziki var något nytt! Äsch då, vi hade till och med lite överbliven sådan i kylen men det föll mig inte in att äta den tillsammans med lasagnen. Får bli nästa gång! Det kanske är något med vitlökssmaken som funkar då, för jag får erkänna att det är gott med vitlöksbröd till. För min del känns det dock lite som "kaka på kaka", men britterna är väldigt förtjusta i konceptet "carbs with carbs" så det är standard med vitlöksbröd till lasagne här. På vissa ställen är det ännu värre, där serveras lasagne med pommes
Tomatsallad är ju en klassiker. Vitlöksbröd var.. nytt. Även om det såklart är gott men till lasagne..?
Annars är tzatziki ett hett tips, det är supergott till lasagne. Blev serverad det en gång hos en bekant för ett par år sedan och har fortsatt göra det själv sedan dess
Pizza måste vara den mest misshandlade maträtt som finns. I det här landet kan man även få italienarna att gråta genom att peka på ett av de många ställen som säljer "pizza crunch", aka friterad pizza, eller varför inte pizza där kanten fyllts med varmkorv? (ok, det sistnämnda vet jag inte om det säljs längre men Dominos erbjöd det definitivt för några år sedan).Vår behandling av pizza i det här landet lämnar en och annan italienare gråtandes också. Ananas, banan, kiwi och curry har de dessutom helt rätt i att man inte ska låta komma i närheten av sådana maträtter :-) Även om jag själv låter mig nöjas med att de inte kommer i närheten av maträtter jag förväntas kunna äta.
Visa bifogad fil 141341
Vi diskuterade och analyserade just det här under middagen igår, alltså under vilken del av måltiden vitlöksbrödet egentligen passade in. Maken kom fram till att den främst fungerar som "palate cleanser", att man alltså tar en tugga vitlöksbröd mellan var tredje eller fjärde tugga lasagne (det ultimata antalet tuggor räknades ut mycket noggrant, under tystnad) för att bryta av och blanda upp smakerna lite.Ja det är nog mycket vitlöken, men också det lite "fräsha" från yoghurten och gurkan ihop med lasagnen som ju ändå får ses som en relativt "tung" rätt.
Vitlöksbröd är ju gott med allt ärligt talat så det funkar nog. Jag tänkte mest att det liksom var udda att kombinera bröd med lasagne, är det liksom tänkt att man ska.. dippa?
Vitlöksbröd i detta hushåll brukar ätas som nån typ av förrätt eller tilltugg innan maten ihop med nåt att dricka. Nu blev jag för övrigt sjukt sugen på vitlöksbröd..
Linsgrytor och thaigrytor tänker jag. Kanske göra någon grytbas som storkok och frysa in i lagom familjemiddagsstorlek.Sonen kom hem med 5 kilo kokosgrädde med kort datum. Så shoot vad är era bästa recept? Själv har jag nog typ bara använt det till thaisoppa, nån wok och jordnötssås.
Snabbglass: lika delar kokosgrädde och fryst frukt/bär mixas slätt.Sonen kom hem med 5 kilo kokosgrädde med kort datum. Så shoot vad är era bästa recept? Själv har jag nog typ bara använt det till thaisoppa, nån wok och jordnötssås.
<snip> Bäst före kan förlängas genom att syra den. Hemgjord kokosyoghurt. Jag har startat med mjölksyrebakterier men det bör gå med vanlig yoghurt också.
Chokladmousse!
Sorry dessertfokuset.