Jag har knappt 2 liter fin olivolja och över ett kilo parmesan hemma av olika anledningar. Jag försöker leva nyttigt så har i princip tagit bort pasta och liknande som jag använde det till. Är lite rådvill vad jag ska göra med allt. Olivoljan använder jag några matskedar när jag gör tomatsallad med mozzarella och basilika. Samt när jag lagar tsatsiki. Men det blir inte särskilt mycket. Den öppnade olivoljan från Eldorado (som det är en fjärdedels kvar - kan man hälla ut den i slasken?) har räckt förevigt.
Olivoljan är inte direkt ett problem tror jag eftersom den håller sig länge. Men parmesanen verkar jag inte kunna frysa in eftersom den ändrar konsistens och nu ligger de oöppnade bitarna i vacuumförpackning i kylskåpet. Räknar kallt att de håller längre än bäst före datum.
Vad fasiken kan jag laga med parmesan (och olivolja) som är kalorisnålt och nyttigt?