Tittar in i ditt kök del 26

Status
Stängd för vidare inlägg.
1661103100650.jpg

Gjorde mig en paj, fylld med färskpotatis, nyplockade tomater, lax och äggstanning (på enbart gulan) och till det nyplockade och igen snabbt blancherade ärtskidor :d
 
Har bjudit över grannarna på middag idag (bla det nyblivna äkta paret) och eftersom de är icke-jagande stockholmare måste jag ju bjuda på älg :D Det blir helgrillad älgryggbiff till oss som är köttätare och regnbågslax till semi-vegetarianen. Eftersom brudens svärföräldrar pratat så mycket om mina rökta räkor frågade bruden lite försynt om det möjligtvis kunde dyka upp sådana så det blir räkor till förrätt. De hade mycket citron över från bröllopet så de tar med en citronfromage som efterrätt, perfekt.

Till det grillade blir det @Lillgrådis krossade potatis och rostad vitlökssky med konjak samt en creme på St Agur, grekisk yoghurt och rostade hasselnötter.

De skulle ta med mousserade till räkorna (det blev rätt mycket dricka över från bröllopet!) och jag tror det blir Ch Seguin Prestige 2017 till varmrätten men jag har inte funderat klart där. Det är underbart att ha en vingarderob!
 
Har bjudit över grannarna på middag idag (bla det nyblivna äkta paret) och eftersom de är icke-jagande stockholmare måste jag ju bjuda på älg :D Det blir helgrillad älgryggbiff till oss som är köttätare och regnbågslax till semi-vegetarianen. Eftersom brudens svärföräldrar pratat så mycket om mina rökta räkor frågade bruden lite försynt om det möjligtvis kunde dyka upp sådana så det blir räkor till förrätt. De hade mycket citron över från bröllopet så de tar med en citronfromage som efterrätt, perfekt.

Till det grillade blir det @Lillgrådis krossade potatis och rostad vitlökssky med konjak samt en creme på St Agur, grekisk yoghurt och rostade hasselnötter.

De skulle ta med mousserade till räkorna (det blev rätt mycket dricka över från bröllopet!) och jag tror det blir Ch Seguin Prestige 2017 till varmrätten men jag har inte funderat klart där. Det är underbart att ha en vingarderob!

Det låter helt fantastiskt!
 
Har bjudit över grannarna på middag idag (bla det nyblivna äkta paret) och eftersom de är icke-jagande stockholmare måste jag ju bjuda på älg :D Det blir helgrillad älgryggbiff till oss som är köttätare och regnbågslax till semi-vegetarianen. Eftersom brudens svärföräldrar pratat så mycket om mina rökta räkor frågade bruden lite försynt om det möjligtvis kunde dyka upp sådana så det blir räkor till förrätt. De hade mycket citron över från bröllopet så de tar med en citronfromage som efterrätt, perfekt.

Till det grillade blir det @Lillgrådis krossade potatis och rostad vitlökssky med konjak samt en creme på St Agur, grekisk yoghurt och rostade hasselnötter.

De skulle ta med mousserade till räkorna (det blev rätt mycket dricka över från bröllopet!) och jag tror det blir Ch Seguin Prestige 2017 till varmrätten men jag har inte funderat klart där. Det är underbart att ha en vingarderob!
Min man har försökt sig på en vingarderob ett antal gånger,.. men det är någon som går och dricker upp allt (absolut inte jag:angel::angel:)
 
Min man har försökt sig på en vingarderob ett antal gånger,.. men det är någon som går och dricker upp allt (absolut inte jag:angel::angel:)

Mitt problem är att jag dricker för lite! :rofl: Den är rätt knökfull nu och jag har dessutom spanat in några fler flaskor jag måste lägga på lager :D

Men det är som sagt en sabla lyx att kunna trolla fram något riktigt gott utan att åka och handla. Plus att även om det inte är ideala lagringsförhållanden så blir det ju bättre, dvs det blir mer smak för den ursprungliga pengen.

Edit: Det är mer eller mindre bara bordeaux i den... dvs den går säker för särbon som är i Italien-träsket :laugh:
 
Mitt problem är att jag dricker för lite! :rofl: Den är rätt knökfull nu och jag har dessutom spanat in några fler flaskor jag måste lägga på lager :D

Men det är som sagt en sabla lyx att kunna trolla fram något riktigt gott utan att åka och handla. Plus att även om det inte är ideala lagringsförhållanden så blir det ju bättre, dvs det blir mer smak för den ursprungliga pengen.

Edit: Det är mer eller mindre bara bordeaux i den... dvs den går säker för särbon som är i Italien-träsket :laugh:
Ja, har man möjlighet är det onekligen smart. För som du säger, man lagrar fram smaken själv, blir ju lite billigare i längden. Maken, stackaren, letar febrilt efter något jag inte tycker är så gott, har "tyvärr" en ganska generös palett och tycker det mesta är trevligt. Och om man köper fler av allt så blir det ju inte så billigt längre. Nu när jag varit gravid och ammar så tycker han det börjar se bättre ut i skåpen... Får se hur länge det varar 😁🥳
 
Har bjudit över grannarna på middag idag (bla det nyblivna äkta paret) och eftersom de är icke-jagande stockholmare måste jag ju bjuda på älg :D Det blir helgrillad älgryggbiff till oss som är köttätare och regnbågslax till semi-vegetarianen. Eftersom brudens svärföräldrar pratat så mycket om mina rökta räkor frågade bruden lite försynt om det möjligtvis kunde dyka upp sådana så det blir räkor till förrätt. De hade mycket citron över från bröllopet så de tar med en citronfromage som efterrätt, perfekt.

Till det grillade blir det @Lillgrådis krossade potatis och rostad vitlökssky med konjak samt en creme på St Agur, grekisk yoghurt och rostade hasselnötter.

De skulle ta med mousserade till räkorna (det blev rätt mycket dricka över från bröllopet!) och jag tror det blir Ch Seguin Prestige 2017 till varmrätten men jag har inte funderat klart där. Det är underbart att ha en vingarderob!
Det lät helt magiskt! Mvh bjuder in mig själv
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Stil på bostad för uthyrning.
Tillbaka
Upp