Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Låter helt fantastiskt.Gjorde ikväll:
Förrätt jordärtskocksoppa med jordärtschips på toppen.
Sedan smörstekt röding med kokt färskpotatis. Gjorde också en kall romsås med lite färska örter i till.
Efterrätt knäckig rabarberpaj med hemgjord vaniljglass.
Allt var riktigt gött!
Vilka fina färger och vacker tallrik ser gott ut"Hällsotad och confiterad kungsflundrafilé - trilogi på lokala sommarbetor - smörad rödvinssky infuserad med timjan, lagerblad och grillade fiskben - nyskördade fänkålsskott från Mönsterås - aromatisk dillolja"
Det var otroligt gott!
Visa bifogad fil 95138
Vilken krydda är det du saknar?Jag blir vansinnig. Det verkar inte finnas soltorkade tomater i kryddad olja. Någon som har ett liknande recept och som kan vara klart till på lördag?
Alla? Alltså tidigare kunde man köpa soltorkade tomater i kryddad olja nu måste jag tydligen tomta iväg till Kista Kvantum och liknande för att köpa den.Vilken krydda är det du saknar?
Ok, jag trodde att det var någon specialvariant du saknade. Bara inlagda i olja borde väl ha funnits.... Vet inte om tiden räcker för att få till det med lite solrosolja, salt, basilika, oregano och vitlök.Alla? Alltså tidigare kunde man köpa soltorkade tomater i kryddad olja nu måste jag tydligen tomta iväg till Kista Kvantum och liknande för att köpa den.
Ok, jag trodde att det var någon specialvariant du saknade. Bara inlagda i olja borde väl ha funnits.... Vet inte om tiden räcker för att få till det med lite solrosolja, salt, basilika, oregano och vitlök.
Jag säger riva eftersom tiden är ganska kort till det ska avnjutas.Yep och det är de jag köpt. Men ja, får göra någon hemlagad variant. Så får vi se hur mycket smak det blir. Frågan är, skära vitlöken i bitar eller riva?
Vad i all världen är fejkon? Har träffat på uttrycket på ett annat forum och frågat men inget svar. Snälla hjälp mig, PFT!Vilken lyxmat ni äter! Enormt bra inspo!
Här har det varit väldigt mycket mer banalt i matväg under dagen
Lunch blev kokt potatis med kokt ägg och (icke-kokta) grönsaker.
Middag blev pasta med fejkon, ost och grönsaker.
Vegetariskt bacon Jag har för mig att Astrid och Aporna sålde sin produkt under namnet Fejkon, men jag använder det slarvigt för alla former av vegobacon.Vad i all världen är fejkon? Har träffat på uttrycket på ett annat forum och frågat men inget svar. Snälla hjälp mig, PFT!
Jag säger riva eftersom tiden är ganska kort till det ska avnjutas.
Hällde i diverse kryddo tosmarin, oregano och timjan, plus riven vitlök och flingsalt. Skar dessutom tomaterna i strimlor, tänker att det gör att smaken går in lite mer. Det är ändå torsdag och de ska användas till lördag middag.
Tack för det @Andromedae! Jag har vanligtvis lite svårt för köttersättningsprodukter, gillar varken smaken eller konsistensen men tofu och vete skulle kanske gå an. Skall prova någon gång och se vad jag tycker.Vegetariskt bacon Jag har för mig att Astrid och Aporna sålde sin produkt under namnet Fejkon, men jag använder det slarvigt för alla former av vegobacon.
Det görs av olika sorters vegetariska substitut t ex veteprotein eller tofu. Det vi äter oftast är det här från Eldorado: