Tittar in i ditt kök, del 21

Status
Stängd för vidare inlägg.
Åh! Du är bara såååå göllig, som @Hyacinth skulle ha sagt. 😍

Själv är jag just nu så trött på att allt jag gör är så förbannat udda och unikt att jag vill dra ett täcke över huvudet.
.

Du får komma förbi och uppleva lite stillsam mainstreamtillvaro. <3 Jag kan bjuda på ... eh ... mannagrynsgröt?

För övrigt har jag idag attackerat squashen igen, från två håll. Både en större grönsaksgryta som blev tillräckligt god och stora muffins som smakar mjuk pepparkaka, men inte så söt. Gick åt tre rejäla rackare, så jag är nöjd. :)

Annars är jag rätt nedstämd, så det var ju extra bra.
 
Igår åt jag smörgås till middag och lade den planerade laxfilén i kylen istället. Brödet var ganska nybakt och en trevlig råglevain och på min macka hade jag lagrad prästost och ingenting mer. Kände inte för grönsaker (!). Bättre lycka nästa dag.
 
Det låter jättegott! Men så har jag aldrig gjort. Koka först och sen steka? Blir det inte bara ett enda potatismoskladd som sitter fast i stekpannan då?

I min ena stekpanna blir det kladd, i den andra perfekt. Tricket är både smör och olja ;) Och att inte steka dem ihop med annat utan för sig.
 
Det låter jättegott! Men så har jag aldrig gjort. Koka först och sen steka? Blir det inte bara ett enda potatismoskladd som sitter fast i stekpannan då?
I min ena stekpanna blir det kladd, i den andra perfekt. Tricket är både smör och olja ;) Och att inte steka dem ihop med annat utan för sig.
Sen vi gick över till enbart gjutjärnsstekpannor när den sista teflonpannan dog och vi insåg att vi inte ville köpa någon ny har vi fått börja steka allt stärkelserikt i smör eller smör och olja.
 
Sen vi gick över till enbart gjutjärnsstekpannor när den sista teflonpannan dog och vi insåg att vi inte ville köpa någon ny har vi fått börja steka allt stärkelserikt i smör eller smör och olja.

Jag köpte en stor wokpanna av märket GreenPan! Som teflon men inte teflon. Inget som börjar lossna och man får ha metallredskap i den. Den är grym till allt. Men jag älskar gjutjärnen också, särskilt grytorna.
 
UNDRAR om det går att göra som med färsk fylld pasta? Steka först och sedan ånga med lite vatten?
Det borde ju gå, men de blir ju inte särskilt hårda på ytan då, tänker jag. Jag steker inte alltid gnocchi, gillar dem mjuka också! Min mamma gjorde egen gnocchi rätt ofta när jag var barn och det var faktiskt en av hennes snabbrätter. Kleta ihop en potatisdeg och sen klutta ner små bitar i kokande vatten - klart! Vi fick det alltid med en grovhackad tomatsås.
 
Jag köpte en stor wokpanna av märket GreenPan! Som teflon men inte teflon. Inget som börjar lossna och man får ha metallredskap i den. Den är grym till allt. Men jag älskar gjutjärnen också, särskilt grytorna.
Ska kolla upp det, för vissa saker, som dumplings, blir inte riktigt bra att steka i smör och fastnar gärna ändå.
 
Sen vi gick över till enbart gjutjärnsstekpannor när den sista teflonpannan dog och vi insåg att vi inte ville köpa någon ny har vi fått börja steka allt stärkelserikt i smör eller smör och olja.
Jag steker allting i gjutjärnspanna, och nästan allting i olja. Borde funka om det bara är gnocchisar i pannan då?
 
Jag steker allting i gjutjärnspanna, och nästan allting i olja. Borde funka om det bara är gnocchisar i pannan då?
Hur får du stärkelserika saker att inte fastna, som dumplings eller säg om du vill steka potatis? Jag upplever våra gjutjärnspannor som ganska väl inkörda efter flera års användning, men potatis fastnar ändå alltid om den stekes i olja.
 
Hur får du stärkelserika saker att inte fastna, som dumplings eller säg om du vill steka potatis? Jag upplever våra gjutjärnspannor som ganska väl inkörda efter flera års användning, men potatis fastnar ändå alltid om den stekes i olja.
Det fastnar lite, helt enkelt. Så är livet. Men just gnocchi, där känns det som att fastna inte är rätta ordet, snarare oroar jag mig för en mosig allt brunare gröt.

Jag steker sällan i smör, men jag uppfattar inte att smör minskar fastnandet. Tvärtom uppfattar jag att själva smöret (jag talar om smörsmör, inte margarinsmör) fastnar. Jag har bestämt mig för att det är mjölkproteinets fel, men det kan ju kvitta varför egentligen.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

  • Låst
Mat Vad bjuds det på och vad lagas det hos dig? Recepttips välkomna! (Återuppväcker de här trådarna och startar ny tråd då vgv-tråden...
Svar
4
· Visningar
756
Senast: Liten
·
Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med... 53 54 55
Svar
1 099
· Visningar
52 822
Kropp & Själ Egentligen har jag ett fantastiskt bra liv. Jag älskar mitt lilla hus, jag älskar mitt yrkesval, jag har bra kollegor och en bra chef... 2 3
Svar
42
· Visningar
3 096
Senast: Thaliaste
·
R
Kropp & Själ Jag väljer att skriva det här inlägget här, då jag trots allt är lite "halvanonym" här. I alla fall så till vida att jag inte är öppen... 2 3 4
Svar
69
· Visningar
8 040
Senast: Blyger
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp