Tittar in i ditt kök, del 20

Status
Stängd för vidare inlägg.
Jag lär mig aldrig att göra goda biffar av svarta bönor. Inte heller de jag gjorde igår blev särskilt bra. Surdegsbröd, guacamole, pucklad lök och turkisk sallad - ezme - till.
Jag har alldeles legat av mig vad gäller bönbiffar. Förr gjorde jag goda på svarta bönor, men nu blir det bara inte bra och jag kan för mitt liv inte minnas hur jag brukat göra.

Igår körde vi en framgångsrik repris på burgare av Anammas formbara med svarta bönor, rivna morötter, chipotle, soja och stekt lök, persilja och vitlök i. Avokado, tomat, sallad, srirachamajonnäs och surdegsbröd till.
 
Vi letar grill, har ni någon input? Enklaste billigaste? Kol, tänker jag, men gas kanske är smidigt? Jag hittade direkt en äggformad favorit som tyvärr visade sig kosta en månadslön, ungefär, men ni skulle sett, så söt och fin!
 
Hur gör du daiquirin?

Skalade och hackade ca 800 g rabarber. Körde i matberedare ihop med sockerlag och vaniljpulver. Det blev en ganska oaptitlig färg, så körde i 3 st hallon med. Pressade allt genom sil, saften blandades med lite mer sockerlag, pressad citron och ljus rom till trevlig smak. Frös in i en glasslåda. Skopa upp i fina glas, toppa med neutralt bubbelvatten och dekorera med rabarberstrimlor!
 
Skalade och hackade ca 800 g rabarber. Körde i matberedare ihop med sockerlag och vaniljpulver. Det blev en ganska oaptitlig färg, så körde i 3 st hallon med. Pressade allt genom sil, saften blandades med lite mer sockerlag, pressad citron och ljus rom till trevlig smak. Frös in i en glasslåda. Skopa upp i fina glas, toppa med neutralt bubbelvatten och dekorera med rabarberstrimlor!
W-O-W!!!!!
 
Jag åt en fantastisk lunch på Gunnebo Slott i fredags. De utgår ifrån ekologiska och lokala grönsaker (i den mån det går) och gör sedan en kötträtt, en fiskrätt och en vegetarisk utifrån det. Jag valde kött denna gången trots att jag egentligen är lite skeptisk mot karré, men det var fantastiskt. Rostad färsk vitkål, picklad rödlök, rostade mandlar och en lätt citronmajonnäs och så en oerhört mör och smakrik karré utan tillstymmelse till det läbbiga fettet som jag inte gillar. Fiskvarianten var torsk, mitt sällskap åt vegetariskt som var rostade kikärtor. Så gott och fräscht.

mobiluppladdning_5af84de59606ee24f11c9cd8.jpg


Gunnebosaft till, som jag tror kanske är jordgubbe och rabarber. Mycket god.

Annars har det varit mycket sallader de senaste dagarna, både hemlagade och köpta i farten. Och en mycket trevlig räksmörgås på Styrsö i torsdags!

https://cdn2.cdnme.se/680143/9-3/mobiluppladdning_5af543e32a6b224032935e32.jpg
 
Skalade och hackade ca 800 g rabarber. Körde i matberedare ihop med sockerlag och vaniljpulver. Det blev en ganska oaptitlig färg, så körde i 3 st hallon med. Pressade allt genom sil, saften blandades med lite mer sockerlag, pressad citron och ljus rom till trevlig smak. Frös in i en glasslåda. Skopa upp i fina glas, toppa med neutralt bubbelvatten och dekorera med rabarberstrimlor!

Tack, det lät jättegott så det ska provas :up:
 
Vi letar grill, har ni någon input? Enklaste billigaste? Kol, tänker jag, men gas kanske är smidigt? Jag hittade direkt en äggformad favorit som tyvärr visade sig kosta en månadslön, ungefär, men ni skulle sett, så söt och fin!

Jag har en mycket simpel klotgrill från närmsta Ica. Den har hängt med 10 somrar, duger bra för oss.
 
Jag har en mycket simpel klotgrill från närmsta Ica. Den har hängt med 10 somrar, duger bra för oss.
Jag gissar att den jag köpte på en mack för ungefär lika länge sedan, är ungefär likadan. Jag har köpt de grillar jag har ägt i mitt liv för en mycket liten slant just på bensinstationer. Jag tycker dock att det här med klotgrill är sämre än så som de såg ut innan dess, men jag hittar inga sådana i prisklassen.
 
Jag gissar att den jag köpte på en mack för ungefär lika länge sedan, är ungefär likadan. Jag har köpt de grillar jag har ägt i mitt liv för en mycket liten slant just på bensinstationer. Jag tycker dock att det här med klotgrill är sämre än så som de såg ut innan dess, men jag hittar inga sådana i prisklassen.

Inte jag heller, och jag är inte road nog av att grilla för att Investera. Med det sagt är det vansinnigt roligt med gasolgrill, men jag lägger inte de pengarna på en grill.
 
Inte jag heller, och jag är inte road nog av att grilla för att Investera. Med det sagt är det vansinnigt roligt med gasolgrill, men jag lägger inte de pengarna på en grill.
Jag funderar ju på något slags utomhusstekhäll/paellapanna. Jag trodde att det heter muurikka, men det är tydligen bara ett dyrt märke. Jag tycker att även gasolgrejerna för sådana pannor verkar vara i dyraste laget, även när det inte är något särskilt märke. Men då seglade ju idén om att elda i en eldkorg och ha pannan ovanpå upp, som en liten bubblare. Får se hur det utvecklar sig. Den här underliga våren där vitsippor och syren blommar samtidigt, får jag lite fler idéer för ett underbart liv utomhus än vad som är helt realistiskt. Jag är ju inte ens särskilt outdoorsey som person. (Dvs häst och mina små odlingar räcker mer än väl.)
 
Jag funderar ju på något slags utomhusstekhäll/paellapanna. Jag trodde att det heter muurikka, men det är tydligen bara ett dyrt märke. Jag tycker att även gasolgrejerna för sådana pannor verkar vara i dyraste laget, även när det inte är något särskilt märke. Men då seglade ju idén om att elda i en eldkorg och ha pannan ovanpå upp, som en liten bubblare. Får se hur det utvecklar sig. Den här underliga våren där vitsippor och syren blommar samtidigt, får jag lite fler idéer för ett underbart liv utomhus än vad som är helt realistiskt. Jag är ju inte ens särskilt outdoorsey som person. (Dvs häst och mina små odlingar räcker mer än väl.)

Vi har en sån panna i sommarstugan, vi använder den bara över öppen eld :) Behövs ingen gasolgrej!
 
Vad har ni elden i, så att säga? Eld på marken och låga små ben till pannan känns rätt obekvämt.

En grillgrej byggd av cementblock, så den är i trevlig arbetshöjd och med en arbetsbänk ihopbyggd på ena sidan. Och ett vedförråd i ena delen. Vi har en eld-kasekorg också, men den känns lite för smal liksom för att ha pannan över? Pannan är ganska stor. Och på grillgrejen har olika hållare för pannan så man kan justera nivån till elden, från varmhållning till fullt fräs.
 
En grillgrej byggd av cementblock, så den är i trevlig arbetshöjd och med en arbetsbänk ihopbyggd på ena sidan. Och ett vedförråd i ena delen. Vi har en eld-kasekorg också, men den känns lite för smal liksom för att ha pannan över? Pannan är ganska stor. Och på grillgrejen har olika hållare för pannan så man kan justera nivån till elden, från varmhållning till fullt fräs.
Det låter lite som överkurs för min del. Jag har funderat på pannans diameter jämfört med eldkorgens, men eftersom jag varken har köpt det ena eller det andra ännu, borde storlekarna kunna jämkas ihop. Jag tänker att pannan ska vara i gjutjärn, och del leder ju värme ganska bra, plus att ytterkanterna kan bli för varmhållning och mitten mer för stekningen.
 
Hej matgalningar! Jag ska baka till en minnesstund på lördag och tänkte att här lär jag kunna få många tips. Jag tänkte mig en bulle och någon typ av kaka. Lätt att ta med och äta då vi tänkte sitta vid klipporna i solen.
 
Hej matgalningar! Jag ska baka till en minnesstund på lördag och tänkte att här lär jag kunna få många tips. Jag tänkte mig en bulle och någon typ av kaka. Lätt att ta med och äta då vi tänkte sitta vid klipporna i solen.
Någon typ av mackor vore kanske bra också. Tunnbrödrulle av något slag. Vad tror ni?
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med...
30 31 32
Svar
639
· Visningar
28 660
  • Låst
Kropp & Själ Dagens middag: Surdegsbaguette, rökta räkor och kalixlöjrom :d👌 Edit: Jag tror jag fick numreringen rätt, annars får en moderator ändra :)
Svar
1
· Visningar
353
Senast: Mineur
·
Övr. Hund Hejsan hej! Nu börjar jag bli trött och orolig på alla lösa hundar som helt plötsligt finns här. Jag är en sådan person som absolut...
Svar
4
· Visningar
1 024
Senast: Gnist
·
Övr. Hund Hemma igen, utan Focus.. torsdag, april 20, 2006 Pjuh! Imorse hade Focus fortfarande feber. 39.6 och var allmänt slö och hängig. Vi...
Svar
17
· Visningar
1 518
Senast: tuaphua
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Ny sits
  • Dressyrsnack 17
  • Föräldrar till barn som rider

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp