En grym quorn? Kan du vaska fram ett recept på det?
Jag försökte men svaret var ytterst svävande, sonen har tagit efter mitt sätt att laga mat - testa och glömma vad man egentligen gjorde så det blir olika varje gång.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
En grym quorn? Kan du vaska fram ett recept på det?
Flygvärdinnetema? Råkost? Kloster?Ser framför mig ett litet tåg med trinda spädgrisar efter denna Edwardianskt hämningslösa vecka.
Vad ska vi ta härnäst? Ett snävare, striktare, alkoholsnålt tema? Fallfruktsvegan-terapi?
Vatten och bröd!Flygvärdinnetema? Råkost? Kloster?
Avhållsamhet är ett trevligt tema, annars. Kan tolkas fritt.Vatten och bröd!![]()
Fredagens hotelfrossa är över, nu hemma och lite matt av EB-tema tog jag mig ändå samman och stekte en BIFF modell blodig. Ska jag äta rött kött i överdriven mängd ska biffen råma. Detta toppades med BEARNAISE (herregud...) och stekt sparris. Bea är inte gott, inte ens när man gjort den själv. Tack och lov hittades en slatt rödvinssås vilket jag är väldigt förtjust i.
Har ätit mer kött fredag till lördag än en normal vecka. Åt en mycket trevlig fish and chips till lunch. Är fettstinn och liksom godmodig till lynnet.
Låter helt fantastiskt!
Här är middagen just uppäten. Efter rotfruktschips och Prosecco på verandan åt vi varmrökt lax, smörstekt sparris, färskpotatis, gräddfilssås med dill och en sallad på rå fänkål, sockerärtor och små blad. Jag känner mig hyfsat välgödd och fettstinn jag med vid det här laget![]()
Jag är hos mor på landet och har det ganska drägligt. Imorse frukost på piren efter ett ganska kallt bad, danskt rågbröd med chevrètte, tomat och basilika och surdegsbaguette från igår med räkor, sallad och ägg. Kaffe ur termos.
Efter några timmars fri lek och läsning(Wittgenstein, Christie och Thorvall) åt vi färskpotatis, matjesill, rödlök och gräddfil med en tomatsallad bredvid. Nu, efter ett till dopp och en hundpromenad har vi snott ihop och ätit rabarberkaka med kardemumma och mandel och druckit te. Middagen står skriven i stjärten(underbara autocorrect ), men känns rätt avlägsen.
Sedär, lite livsstilsporr för att uppväga mitt avund, @Petruska
Vatten och bröd!![]()
Det gör ju inte jätteont, nej. Särskilt morgnar och kvällar är fina. Fast jag får lappsjuka och känner mig instängd efter en halv dag, trots att vi bara är tjugo minuter från stanAlltså. Din livsstilsporr går jag igång på. Speciellt som den typen av välbärgat skärgårdsliv är exakt så jag brukar tillbringa några veckor varje sommar - nu räknar jag bara dagarna.![]()
Jag har aldrig ätit bearnaiseAlltså, bearnaise är ju fantastiskt gott om den är hemslagen och välgjord.![]()
Det gör ju inte jätteont, nej. Särskilt morgnar och kvällar är fina. Fast jag får lappsjuka och känner mig instängd efter en halv dag, trots att vi bara är tjugo minuter från stanKanske är det just det korta avståndet som gör att jag inte landar? Flykt hem till asfalten är alltid möjlig, liksom?
Hemgjord en gång vartannat år är ganska gott. Hollandaise är gott nog för två gånger om året, tycker jag.Jag har aldrig ätit bearnaise
Det får bli nästa projekt.
Oj, jag kan tänka mig att det ger ett helt annat lugn. Stan är alltid ett alternativ här och bara tjugo minuter i bil eller en dryg timme på cykel bort.Mitt skärgårdsliv utspelar sig ca 20 mil från närmsta stad (närmsta håla finns 2 mil bort), och 130 mil från mitt hem. Isolationen bidrar verkligen till njutningen!
Jag har aldrig ätit bearnaise
Det får bli nästa projekt.