Tittar in i ditt kök, del 16

Status
Stängd för vidare inlägg.
Jag tror inte det, dessvärre, enär PARTNERS matpreferenser påminner mycket lite om Edwards.

Men spårvagn med Lill-Babs, det är ju helt fantastiskt! Jag kommer OSÖKT att tänka på när jag åkte rulltrappa med Birgit Cullberg, sedermera avliden.

Det känns som om att nästan ha blivit omkullsprungen av Richard Herrey inte ens är i samma universum (jag fräste eftersom jag var less efter en dags julshoppande i Sthlm, han bad väldigt ordentligt om ursäkt).
 
Jag tror inte det, dessvärre, enär PARTNERS matpreferenser påminner mycket lite om Edwards.

Men spårvagn med Lill-Babs, det är ju helt fantastiskt! Jag kommer OSÖKT att tänka på när jag åkte rulltrappa med Birgit Cullberg, sedermera avliden.

jag är en kändismagnet:cool:.

Jag offrar btw min hälsa vilken dag som helst för att få dinera med Edward (i alla fall i teorin, risken finns att jag skulle drabbas av akut blyghet och banga).
 
Åter till allvaret, flickor - och i förekommande fall pojkar!

Jag tycker att ett Edwardtema låter väldigt roligt, även om jag nog tillhör den gren av tråden som kommer att förhålla mig rätt självständigt till temats gestaltning, så att säga.

När och hur länge ska temat löpa? Jag befinner mig i den prekära situationen att jag reser till Rom på fredag och stannar tills på tisdag. Jag tror inte att man känner till Edward Blom i Rom, så det kan bli svårt att äta tematiskt där. Precis innan jag reser, har jag en hemsk deadline, varför jag inte tror att jag kommer att laga någon mat alls de närmaste dagarna.

Men jag är helt på i princip!
 
Jag tror inte det, dessvärre, enär PARTNERS matpreferenser påminner mycket lite om Edwards.

Men spårvagn med Lill-Babs, det är ju helt fantastiskt! Jag kommer OSÖKT att tänka på när jag åkte rulltrappa med Birgit Cullberg, sedermera avliden.

Seriöst, den här tråden kan man ju inte lämna ur sikte ett ögonblick - vad som helst händer hela tiden. :)

Alltså, din partner lagar fantastisk mat. Jag föreslår att PARTNER tar över kändisskapet. För övrigt är jag ohämmat nyfiken på vad för sorts HOBBY dessa två giganter kan ha gemensamt, men eftersom jag är så försynt och gladlynt ska jag inte fråga.

p.s Själv har jag försökt åka pulka med Ulf Lundell, men han var inte på lekhumör. Ruttet. :mad: Och så har jag intervjuat Ebba Grön, vilket gick sådär.
 
p.s Höll på att glömma: har ägnat kvällen åt en hobby som dessvärre inkluderade en middag eftersom det var säsongsavslutning. Alltså: hur kan man kalla sig restaurang och servera potatisgratäng ur påse? Den var inte ens kryddad, vete f-n om den ens varit inne i ugnen. Jag misstänker att de värmde påsen i micron. :turd:
 
p.s Höll på att glömma: har ägnat kvällen åt en hobby som dessvärre inkluderade en middag eftersom det var säsongsavslutning. Alltså: hur kan man kalla sig restaurang och servera potatisgratäng ur påse? Den var inte ens kryddad, vete f-n om den ens varit inne i ugnen. Jag misstänker att de värmde påsen i micron. :turd:
Ungefär som en after work i Trollhättan häromsistens. Oförglömlig. Den gav mig minnen jag aldrig kommer att bli kvitt.
 
Ungefär som en after work i Trollhättan häromsistens. Oförglömlig. Den gav mig minnen jag aldrig kommer att bli kvitt.

Det allra värsta var att jag var så jäkla hungrig att jag åt rubbet för att överleva (det var en lång kväll med aktiviteter) och nu har jag ångest över att "krögaren" tror att maten var till belåtenhet. :crazy:
Alternativet att först slicka tallriken och sedan klaga på maten kändes inte som ett trovärdigt alternativ.

AW i Trollhättan? Var?
 
Det allra värsta var att jag var så jäkla hungrig att jag åt rubbet för att överleva (det var en lång kväll med aktiviteter) och nu har jag ångest över att "krögaren" tror att maten var till belåtenhet. :crazy:
Alternativet att först slicka tallriken och sedan klaga på maten kändes inte som ett trovärdigt alternativ.

AW i Trollhättan? Var?
Ett typiskt småstadsställe. Exakt adress osv vet jag inte. Stor lokal, stora tvskärmar, inga övriga gäster, ofattbart trist ölsortiment.
 
Vi har ju avhandlat det där med biodynamisk odling, tänkte vi kunde harva ett varv med ekologisk odling också.
Några intressanta inlägg i debatten:
https://www.svd.se/medierna-ger-ensidigt-stod-at-ekojordbruket/om/debatt
https://www.svd.se/ekologisk-odling--vagen-till-svalt/om/debatt
https://www.svd.se/ekologisk-odling--vagen-till-battre-halsa/om/debatt

Är det rimligt att vi skall betala 2 ggr för att få ekologisk mat? Först en gång via skatten för bidrag till ekologiskt jordbruk o sen en gång till i affären pga högre priser.
 
Låter vackert. Vad var de små snopparna gjorda av måntro?

Ägg. Jag fick hybris efter att ha bläddrat i en bok av Hannu S och skulle göra nåt jag tror kallades äggmoln. Man pocherade vitan som blandats med socker och vanilj har jag för mig, men numer vet jag att man ska få rotation på vattnet, inte enbart ägget... det blev vita avlånga korvar, likt en kondomförsedd snopp. Dessa placerades i vaniljkräm och dekorerades ymnigt med kanderade blommor. Ingen hade troligen märkt något om jag inte drabbats av nervöstourettes och serverat med orden: Ursäkta att det ser ut som SNOPPAR (sen sade jag nog snopp 10 ggr till den middagen).
 
Vi har ju avhandlat det där med biodynamisk odling, tänkte vi kunde harva ett varv med ekologisk odling också.
Några intressanta inlägg i debatten:
https://www.svd.se/medierna-ger-ensidigt-stod-at-ekojordbruket/om/debatt
https://www.svd.se/ekologisk-odling--vagen-till-svalt/om/debatt
https://www.svd.se/ekologisk-odling--vagen-till-battre-halsa/om/debatt

Är det rimligt att vi skall betala 2 ggr för att få ekologisk mat? Först en gång via skatten för bidrag till ekologiskt jordbruk o sen en gång till i affären pga högre priser.
Ägg. Jag fick hybris efter att ha bläddrat i en bok av Hannu S och skulle göra nåt jag tror kallades äggmoln. Man pocherade vitan som blandats med socker och vanilj har jag för mig, men numer vet jag att man ska få rotation på vattnet, inte enbart ägget... det blev vita avlånga korvar, likt en kondomförsedd snopp. Dessa placerades i vaniljkräm och dekorerades ymnigt med kanderade blommor. Ingen hade troligen märkt något om jag inte drabbats av nervöstourettes och serverat med orden: Ursäkta att det ser ut som SNOPPAR (sen sade jag nog snopp 10 ggr till den middagen).
Det recept jag läste häromdagen var att man skulle vispa äggvitorna så hårt att de inte rann ur skålen om man vände den upp o ner. Klicka ut på en ugnsplåt med platt nedplattad utrymme i mitten, grädda ett antal minuter så dom blir som typ kletiga maränger, ta ut plåten o häll en äggvita på varje "moln" o grädda vidare så att äggulan blir varm.
 
Det recept jag läste häromdagen var att man skulle vispa äggvitorna så hårt att de inte rann ur skålen om man vände den upp o ner. Klicka ut på en ugnsplåt med platt nedplattad utrymme i mitten, grädda ett antal minuter så dom blir som typ kletiga maränger, ta ut plåten o häll en äggvita på varje "moln" o grädda vidare så att äggulan blir varm.

Spännande! Jag älskar pocherade ägg, särskilt om de tillagas av någon annan ( i efterrätten jag gjorde användes bara vitan ska tilläggas).
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Relationer Jag känner mig så ensam och förvirrad, hoppas någon orkar läsa allt och hjälpa mig med lite tankar. För sju år sedan blev jag...
3 4 5
Svar
88
· Visningar
13 677
Kropp & Själ Jag blir så trött på mig själv! Det känns som att min kropp håller på att köra slut på mig själv, och jag hittar inga medel som kan...
2 3 4
Svar
64
· Visningar
10 100
Senast: Vallmo
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp