Tittar in i ditt kök, del 15

Status
Stängd för vidare inlägg.
Är i Malmö. Det är nog synd att kalla det för KONFERANGS. Det är mer som MÖTE. Men det innebär i alla fall fritt käk. Kall liten lunchbuffé i förmiddags. Klart OK. Och bra bröd! Jag tycker ofta att det är för lite salt i brödet. Ja, jag tycker ofta att det är för lite salt i allt. Men det här var fantastiskt bra bröd. Inför kvällen är det lovat middag på lokal.
 
Jag tycker nog att de ändå är lite för trevliga för att vara snobbiga. Men det känns överbeskyddat, allting. Både de och deras barn. De har också stora likheter med min svärmor och med min mormor.

Och jag känner av en viss lust att opponera och bära mig åt. Funderar på att välja en riktigt argsint bok när det blir min tur och se hur det faller ut. Eftersom jag har önskat mig en bokcirkel i 30 år vill jag ändå ge det en ärlig chans.
Om ni ännu är i uppstartsfasen kanske de släpper loss lite efter hand? Eller är de redan varma i kläderna? Inte sällan tycker jag att jag får anledning att ompröva min skepsis till människor som ter sig sådär inbäddade i bomull, perfekt trevliga och välmodulerade(spot on!). Jag förstår din kluvenhet - jag gillar som sagt verkligen idén om en bokcirkel och röstar också för att ge det hela en chans. Kanske är takhöjden hög nog för intressanta diskussioner?
 
Idag höll jag på att få ett bryt när jag lagade maten, hatar verkligen att steka veg.biffar när det bara ramlar ihop :arghh: Idag var jag dessutom så hungrig och smeten vägrade samarbeta så hade inte sambon varit i närheten hade stekpannan åkt in i kaklet :o :cool:

Nu slutade det med att det blev ricotta"biffar" med morots- och palsternacksmos samt sallad med mandolinade polkabetor och edamerbönor. Helt okej i det stora hela men jag kommer troligtvis aldrig mer göra om det efter traumat :down:
 
17800466_10154681134387762_5580919583355626688_n.jpg

sen middag mål nr 1 i dag. har bara småätit hela dagen.
 
Idag höll jag på att få ett bryt när jag lagade maten, hatar verkligen att steka veg.biffar när det bara ramlar ihop :arghh: Idag var jag dessutom så hungrig och smeten vägrade samarbeta så hade inte sambon varit i närheten hade stekpannan åkt in i kaklet :o :cool:

Nu slutade det med att det blev ricotta"biffar" med morots- och palsternacksmos samt sallad med mandolinade polkabetor och edamerbönor. Helt okej i det stora hela men jag kommer troligtvis aldrig mer göra om det efter traumat :down:
Åh nej, var receptet inte bra? Jag vägrar tro att det hade med oskicklighet att göra.

Idag har jag ätit raskt ihoprafsad matlådelunch(importerad färskpotatis, ruccola, kikärtor, morotsstrimlor, pumpafrön, kapris och dijonvinägrett) och dito middag bestående av gröna ärtor, kikärtor och sparris med rökt sik, ruccola och, återigen, dijonvinägrett. Inte så upphetsande.
 
Bakad potatis igår som tog typ sju och en halv timme att bli klar ;) Röra med rökt skinka, keso, lök och dijonsenap i eller på eller runt eller vad man ska säga. Gott, jag längtar redan till lunchen ;)
 
Jag hade samma upplevelse som @Anna igår kväll (hur är det möjligt att vissa potatisar kan vara så sega?!), men fick till slut min bakade sötpotatis som jag åt med laxröra. Så enkelt och så gott, trots envis potatis!

Ikväll vankas födelsedagsfirande och födelsedagsgrisen har bjudit in till middag och drinkar på en brasiliansk restaurang (caipirinhas!!!). Jag tror att det är lite churrascaria-stuk på det hela och ska därmed försöka äta så lite som möjligt under dagen för att vara i toppform när vi kommer dit :D
 
Igår åt vi varma surdegssmörgåsar med salami, labneh och lite annat gojs. Himla gott!
Lunch idag blev tortellini med broccoli, små fina lökar och rostad mandel, även kallat kylskåpsrensning.

I'm BACK!

Bebis pigg och glad, tack för alla uppmuntrande ord under MISÄRENS tidsålder:love:.
 
Igår åt vi varma surdegssmörgåsar med salami, labneh och lite annat gojs. Himla gott!
Lunch idag blev tortellini med broccoli, små fina lökar och rostad mandel, även kallat kylskåpsrensning.

I'm BACK!

Bebis pigg och glad, tack för alla uppmuntrande ord under MISÄRENS tidsålder:love:.
Tjoho! GRATTIS! :love:
 
Igår åt vi varma surdegssmörgåsar med salami, labneh och lite annat gojs. Himla gott!
Lunch idag blev tortellini med broccoli, små fina lökar och rostad mandel, även kallat kylskåpsrensning.

I'm BACK!

Bebis pigg och glad, tack för alla uppmuntrande ord under MISÄRENS tidsålder:love:.
Det är så underbart att du är med i leken igen och att tiden av misär och underliga böjelser är över:love: Oj, vad du har mycket att ta igen! Vad längtade du mest efter? Har du hunnit äta/dricka det?

Jag sitter just nu på en parkbänk i solen och äter min lunchsallad, som även om den i stort är likadan som den jag åt igår är betydligt godare. Små färskpotatisar, kokt rödbeta, kikärtor, keso, ruccola och en väldig massa färsk basilika. Alltsammans är dressat i en riktigt dijonstark vinägrett och toppat med valnötter och grovmalen svartpeppar. Till dessert: en ruta mörk choklad.

Nu ska jag gå och bli hjärnskrynklad och jag hoppas på en espresso hos skrynklaren.
 
Det är så underbart att du är med i leken igen och att tiden av misär och underliga böjelser är över:love: Oj, vad du har mycket att ta igen! Vad längtade du mest efter? Har du hunnit äta/dricka det?

Jag sitter just nu på en parkbänk i solen och äter min lunchsallad, som även om den i stort är likadan som den jag åt igår är betydligt godare. Små färskpotatisar, kokt rödbeta, kikärtor, keso, ruccola och en väldig massa färsk basilika. Alltsammans är dressat i en riktigt dijonstark vinägrett och toppat med valnötter och grovmalen svartpeppar. Till dessert: en ruta mörk choklad.

Nu ska jag gå och bli hjärnskrynklad och jag hoppas på en espresso hos skrynklaren.
Bjuder din shrink på ESPRESSO???
 
På lördag är det dags för kolifejs med anledning av min pappas 80-årsdag. Jag ska fixa maten. Den ska gå att äta utan nämnvärd dukning, medan man minglar. Kolifejset sker i mina föräldrars hem. Deltagare är föräldrarna, fyra personer i åldersspannet 50-60, tre personer i spannet 20-30, en sjuåring (som har downs) och en varghund. Pga de två sistnämnda blir det inte sittande bord för det blir för trångt.

Vad ska jag laga?

Vad tror ni om sparrispaj? Färsk sparris och - parmesan, kanske? Samt nån sorts smørrebrød med rökt lax, ärtpesto och ramslök? Pepparrot hade knutit an till jubilarens ursprung, men ramslök är ju mer av vårkänslor. Små glas med mango, räkor, lök och färska örter i, som portionssallader. Nån sorts små kex med päron, roquefort och valnöt. Blir det bra?

Vin och vatten och öl så klart. Kaffe och köpetårta.
 
På lördag är det dags för kolifejs med anledning av min pappas 80-årsdag. Jag ska fixa maten. Den ska gå att äta utan nämnvärd dukning, medan man minglar. Kolifejset sker i mina föräldrars hem. Deltagare är föräldrarna, fyra personer i åldersspannet 50-60, tre personer i spannet 20-30, en sjuåring (som har downs) och en varghund. Pga de två sistnämnda blir det inte sittande bord för det blir för trångt.

Vad ska jag laga?

Vad tror ni om sparrispaj? Färsk sparris och - parmesan, kanske? Samt nån sorts smørrebrød med rökt lax, ärtpesto och ramslök? Pepparrot hade knutit an till jubilarens ursprung, men ramslök är ju mer av vårkänslor. Små glas med mango, räkor, lök och färska örter i, som portionssallader. Nån sorts små kex med päron, roquefort och valnöt. Blir det bra?

Vin och vatten och öl så klart. Kaffe och köpetårta.

Alltså jag är ett stort fan av matmuffins! Min sambo gjorde oerhört goda till sin 30-årsdag i fjol, men nu har jag bannemig glömt vad de innehöll. Broccoli var det kanske? Eller varför inte små minipizzor? Med tomatsås, rostade pinjenötter och ruccola? Svingott! :d
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp