Står ens jag ut med att läsa den?
Jag tror du får svårt att ta dig igenom den. Och det lär bli än svårare att diskutera den, framförallt om - Gud bevare - sällskapet gillar den. Att trasha "boken" i gott sällskap är dock ganska kul!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Står ens jag ut med att läsa den?
Om ni ännu är i uppstartsfasen kanske de släpper loss lite efter hand? Eller är de redan varma i kläderna? Inte sällan tycker jag att jag får anledning att ompröva min skepsis till människor som ter sig sådär inbäddade i bomull, perfekt trevliga och välmodulerade(spot on!). Jag förstår din kluvenhet - jag gillar som sagt verkligen idén om en bokcirkel och röstar också för att ge det hela en chans. Kanske är takhöjden hög nog för intressanta diskussioner?Jag tycker nog att de ändå är lite för trevliga för att vara snobbiga. Men det känns överbeskyddat, allting. Både de och deras barn. De har också stora likheter med min svärmor och med min mormor.
Och jag känner av en viss lust att opponera och bära mig åt. Funderar på att välja en riktigt argsint bok när det blir min tur och se hur det faller ut. Eftersom jag har önskat mig en bokcirkel i 30 år vill jag ändå ge det en ärlig chans.
Typ, reko fiskhållning, att man inte ska råka äta fisk där själva fiskningen skadar haven/ sjöar/ ekosystemet på någon höger eller vänster!Hur menar du... rätt?
Åh nej, var receptet inte bra? Jag vägrar tro att det hade med oskicklighet att göra.Idag höll jag på att få ett bryt när jag lagade maten, hatar verkligen att steka veg.biffar när det bara ramlar ihop Idag var jag dessutom så hungrig och smeten vägrade samarbeta så hade inte sambon varit i närheten hade stekpannan åkt in i kaklet
Nu slutade det med att det blev ricotta"biffar" med morots- och palsternacksmos samt sallad med mandolinade polkabetor och edamerbönor. Helt okej i det stora hela men jag kommer troligtvis aldrig mer göra om det efter traumat
Att läsa om andra som dricker rosé på uteserveringar är också en välbekant trigger.Rosé på uteservering i solen idag!
Inte för att jag är ett roséfan, men något med uteserveringar och att andra dricker rosé triggar det behovet enormt..
Att läsa om andra som dricker rosé på uteserveringar är också en välbekant trigger.
Tjoho! GRATTIS!Igår åt vi varma surdegssmörgåsar med salami, labneh och lite annat gojs. Himla gott!
Lunch idag blev tortellini med broccoli, små fina lökar och rostad mandel, även kallat kylskåpsrensning.
I'm BACK!
Bebis pigg och glad, tack för alla uppmuntrande ord under MISÄRENS tidsålder.
Det är så underbart att du är med i leken igen och att tiden av misär och underliga böjelser är över Oj, vad du har mycket att ta igen! Vad längtade du mest efter? Har du hunnit äta/dricka det?Igår åt vi varma surdegssmörgåsar med salami, labneh och lite annat gojs. Himla gott!
Lunch idag blev tortellini med broccoli, små fina lökar och rostad mandel, även kallat kylskåpsrensning.
I'm BACK!
Bebis pigg och glad, tack för alla uppmuntrande ord under MISÄRENS tidsålder.
Bjuder din shrink på ESPRESSO???Det är så underbart att du är med i leken igen och att tiden av misär och underliga böjelser är över Oj, vad du har mycket att ta igen! Vad längtade du mest efter? Har du hunnit äta/dricka det?
Jag sitter just nu på en parkbänk i solen och äter min lunchsallad, som även om den i stort är likadan som den jag åt igår är betydligt godare. Små färskpotatisar, kokt rödbeta, kikärtor, keso, ruccola och en väldig massa färsk basilika. Alltsammans är dressat i en riktigt dijonstark vinägrett och toppat med valnötter och grovmalen svartpeppar. Till dessert: en ruta mörk choklad.
Nu ska jag gå och bli hjärnskrynklad och jag hoppas på en espresso hos skrynklaren.
På lördag är det dags för kolifejs med anledning av min pappas 80-årsdag. Jag ska fixa maten. Den ska gå att äta utan nämnvärd dukning, medan man minglar. Kolifejset sker i mina föräldrars hem. Deltagare är föräldrarna, fyra personer i åldersspannet 50-60, tre personer i spannet 20-30, en sjuåring (som har downs) och en varghund. Pga de två sistnämnda blir det inte sittande bord för det blir för trångt.
Vad ska jag laga?
Vad tror ni om sparrispaj? Färsk sparris och - parmesan, kanske? Samt nån sorts smørrebrød med rökt lax, ärtpesto och ramslök? Pepparrot hade knutit an till jubilarens ursprung, men ramslök är ju mer av vårkänslor. Små glas med mango, räkor, lök och färska örter i, som portionssallader. Nån sorts små kex med päron, roquefort och valnöt. Blir det bra?
Vin och vatten och öl så klart. Kaffe och köpetårta.