Tittar in i ditt kök, del 15

Status
Stängd för vidare inlägg.
På lördag är det dags för kolifejs med anledning av min pappas 80-årsdag. Jag ska fixa maten. Den ska gå att äta utan nämnvärd dukning, medan man minglar. Kolifejset sker i mina föräldrars hem. Deltagare är föräldrarna, fyra personer i åldersspannet 50-60, tre personer i spannet 20-30, en sjuåring (som har downs) och en varghund. Pga de två sistnämnda blir det inte sittande bord för det blir för trångt.

Vad ska jag laga?

Vad tror ni om sparrispaj? Färsk sparris och - parmesan, kanske? Samt nån sorts smørrebrød med rökt lax, ärtpesto och ramslök? Pepparrot hade knutit an till jubilarens ursprung, men ramslök är ju mer av vårkänslor. Små glas med mango, räkor, lök och färska örter i, som portionssallader. Nån sorts små kex med päron, roquefort och valnöt. Blir det bra?

Vin och vatten och öl så klart. Kaffe och köpetårta.

Det låter jättegott. Jag kommer!
 
Sparrispajen är klockren, likaså smørrebröden(även om jag nog tycker att pepparrot är vårigt nog när menyn i övrigt är så vårig!). Räkcoctailgrejen får jag ingen jättetydlig bild av och är inte helt säker på att jag tycker håller den i övrigt ganska röda tråden, men det är kanske för att jag tänker koriander när du skriver mango och örter(men det anar jag att du inte gör;)). Kanske pepparroten kan komma in där och platsa i en skandinavisk ceviche(hur vet jag ej, nu svamlar jag). Låter oavsett som en toppenmeny!
 
Jag gick med en kollega ner till en av restaurangerna för att köpa en burk cola zero... vilket resulterade i att jag inte alls ville ha min bakade potatis längre utan köpte med mig västerbottenfylld högrevsbiff med potatispuré och vårsallad och senapskräm och gud vet allt. Det var löjligt gott, ibland är det så värt att handla något.
 
Sparrispajen är klockren, likaså smørrebröden(även om jag nog tycker att pepparrot är vårigt nog när menyn i övrigt är så vårig!). Räkcoctailgrejen får jag ingen jättetydlig bild av och är inte helt säker på att jag tycker håller den i övrigt ganska röda tråden, men det är kanske för att jag tänker koriander när du skriver mango och örter(men det anar jag att du inte gör;)). Kanske pepparroten kan komma in där och platsa i en skandinavisk ceviche(hur vet jag ej, nu svamlar jag). Låter oavsett som en toppenmeny!
Jag tänker snarare än koriander, på basilika, citronmeliss och kanske liiite mynta.

Jag tycker det saknas grönsaker. Nån sorts sallad som inte kräver kniv och gaffel?
 
På lördag är det dags för kolifejs med anledning av min pappas 80-årsdag. Jag ska fixa maten. Den ska gå att äta utan nämnvärd dukning, medan man minglar. Kolifejset sker i mina föräldrars hem. Deltagare är föräldrarna, fyra personer i åldersspannet 50-60, tre personer i spannet 20-30, en sjuåring (som har downs) och en varghund. Pga de två sistnämnda blir det inte sittande bord för det blir för trångt.

Vad ska jag laga?

Vad tror ni om sparrispaj? Färsk sparris och - parmesan, kanske? Samt nån sorts smørrebrød med rökt lax, ärtpesto och ramslök? Pepparrot hade knutit an till jubilarens ursprung, men ramslök är ju mer av vårkänslor. Små glas med mango, räkor, lök och färska örter i, som portionssallader. Nån sorts små kex med päron, roquefort och valnöt. Blir det bra?

Vin och vatten och öl så klart. Kaffe och köpetårta.

Det låter himmelskt alltihop!
 
Jag tänker snarare än koriander, på basilika, citronmeliss och kanske liiite mynta.

Jag tycker det saknas grönsaker. Nån sorts sallad som inte kräver kniv och gaffel?

Nån typ av rispappersrulle med grönsaker och typ nuoc Cham att doppa i? Bryter ju dock av mot resten av maten rent kulturellt. Gazpacho? Salladsblad med grönsaksfyllning?
 
Nån typ av rispappersrulle med grönsaker och typ nuoc Cham att doppa i? Bryter ju dock av mot resten av maten rent kulturellt. Gazpacho? Salladsblad med grönsaksfyllning?
Jag har funderat på salladsblad med grönsaksfyllning. Frågan är om min (över)civiliserade mor klarar det utan stol, bord, tallrik, kniv, gaffel och servett? (Servettring, kan hon antas klara sig utan, för den här gången.)
 
Inspirerad av flera inlägg här i tråden blev det bakad sötpotatis idag! Fast inte äten som bakad potatis, utan halverad och urgröpt lite mer som mos. Åts med kokt torsk och en slags ramslökspesto som snarare var en kall, grön fisksås med massa citron i. Fick feeling på ägghalvor med majonäs, rom och gräslök, så det blev extra tillbehör ihop med gröna ärter. Färgglad tallrik! Såväl torsken som ramslöken var fynd från frysens djupa hörn.
 
Middag på The Barn enligt @Sleepan s råd. Inte dumt alls! Jag åt deras hemmagjorda chips med dip, och hamburgare med ost och lök och lite av varje, samt pommes frites - jättegoda! Begick min surölsdebut, inspirerad av @Mabuse . Sour and Salt från Brekeriet. Alltså inte lokal mikroöl, men så var jag inte i hemmakvarteren heller. Roligt med ölen, i alla fall!
 
Middag på The Barn enligt @Sleepan s råd. Inte dumt alls! Jag åt deras hemmagjorda chips med dip, och hamburgare med ost och lök och lite av varje, samt pommes frites - jättegoda! Begick min surölsdebut, inspirerad av @Mabuse . Sour and Salt från Brekeriet. Alltså inte lokal mikroöl, men så var jag inte i hemmakvarteren heller. Roligt med ölen, i alla fall!

Pommesen är det bästa av allt, haha. Sen är jag ju iofs väldigt förtjust i allt som har med potatis att göra, men deras är verkligen grymma!
Gott att höra att du blev nöjd. Så tråkigt om man rekommenderar något som den man skickat dit inte blir nöjd med :p

Suröl är intressant. Jag har inte helt vunnits över på den sidan, men på god väg tror jag.
 
Den suröl ni pratar om - är det typ lambic/gueuze? För det ÄLSKAR jag, men känner inte igen att det skulle vara folkölssvagt.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp