På lördag är det dags för kolifejs med anledning av min pappas 80-årsdag. Jag ska fixa maten. Den ska gå att äta utan nämnvärd dukning, medan man minglar. Kolifejset sker i mina föräldrars hem. Deltagare är föräldrarna, fyra personer i åldersspannet 50-60, tre personer i spannet 20-30, en sjuåring (som har downs) och en varghund. Pga de två sistnämnda blir det inte sittande bord för det blir för trångt.
Vad ska jag laga?
Vad tror ni om sparrispaj? Färsk sparris och - parmesan, kanske? Samt nån sorts smørrebrød med rökt lax, ärtpesto och ramslök? Pepparrot hade knutit an till jubilarens ursprung, men ramslök är ju mer av vårkänslor. Små glas med mango, räkor, lök och färska örter i, som portionssallader. Nån sorts små kex med päron, roquefort och valnöt. Blir det bra?
Vin och vatten och öl så klart. Kaffe och köpetårta.