Precis som @Petruska säger! Vi åt vollevang och inget annat. Och gott var det också, mamma fyllde den med räkstuvning.Jahaaa! Nu fattar jag! Stavningen ska alltså vara vollevang
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Precis som @Petruska säger! Vi åt vollevang och inget annat. Och gott var det också, mamma fyllde den med räkstuvning.Jahaaa! Nu fattar jag! Stavningen ska alltså vara vollevang
Havsdopp!!! Du är galen!Soppa och smörgås ikväll igen. Denna gång fänkålssoppa med citron och havrefralla med en mix av svarta bönor, vitlök och oliver toppat med finmandolinad fänkål.
Dagens lunch avnjöts i solen på kallbadhuset och bestod av en snabbt ihopslängd nudelsallad(koriander,sesamolja, chili, lime) och en enorm havrelatte ur termos.
Årets första havsdopp avklarat! (Skryt, skryt)
Med bastu är det njutbart även för en fryslort som jag. En blir genomvarm och får världens endorfinpåslag, helt underbart. Vinter i stall är mycket mer plågsamt, även om uteritter i sol och snö(så ser vårt väder ut just nu) hör till de ljusare minnena av hästägarlivet.Havsdopp!!! Du är galen!
Jag har ridit ut idag och jag hatade livet i kylan.
Med bastu är det njutbart även för en fryslort som jag. En blir genomvarm och får världens endorfinpåslag, helt underbart. Vinter i stall är mycket mer plågsamt, även om uteritter i sol och snö(så ser vårt väder ut just nu) hör till de ljusare minnena av hästägarlivet.
När jag var barn åt vi något som också skulle vara tjusigt, men jag minns inte vad det hette. Det var en förrätt som bestod av färdiga, frysta åttkantiga plattor (mördeg? smördeg?) med en urholkning i mitten där man kunde lägga någon gegga av valfritt slag. Vi hade champinjonstuvning, givetvis gjord av burksvamp. Sedan stoppade man in det i ugnen i tio minuter eller så. De serverades på bruna assietter och det blev så fin beige-grå-brun färgskala Päroncider var fantastiskt gott till.Precis som @Petruska säger! Vi åt vollevang och inget annat. Och gott var det också, mamma fyllde den med räkstuvning.
Och med samma betoning som Majorna!Det är @mandalaki som ska svara egentligen. I hennes föräldrahem serverades Vollevang när det skulle vara festligt. Under den benämningen. Inget fjompigt franskatrams där inte!
Sant! Det är lätt att missa det när man läser ordet. Spontant är det lätt hänt att betona sista stavelsen.Och med samma betoning som Majorna!
Vollevang serverades även i min släkt vid finare tillfällen. Fast jag kommer inte ihåg att vi nånsin kallade det något.Precis som @Petruska säger! Vi åt vollevang och inget annat. Och gott var det också, mamma fyllde den med räkstuvning.
Fy vad gott och enkelt det lätt!!Stek vitlök, chili och ingefära, på med vatten, kycklingfond, japansk soja, lite vitvinsvinäger och honung och låt sjuda. I med lite sesamolja, svamp och salladslök mot slutet Sen är det bara att toppa med valfria grejer!
Hade ju säkert blivit ännu godare att koka egen fond på kycklingben och grejer, men det känns som överkurs
Jag har aldrig ätit Vollevang
Jag bodde typ nästgårds ett par år till Hallongården, men har aldrig varit där.Avslutar en långhelg hos föräldrarna med hjortfärsbiffar som serveras med rostade rotfrukter samt mammas ginsås. Tidigare dagar har innehållit såväl raclette som makaroner med falukorv (detta djävulens påfund, det var storebror som prompt skulle ha)... Och så våffelbuffé på café Hallongården! Saffransvåfflor, kanelvåfflor, chokladvåfflor och vanliga våfflor med en rad olika sorters sylter och andra toppingar. Rekommenderas varmt till mina fellow skåningar (@VLMF, @Koltrast?)!
Sedan har jag ätit semlor också, förstås. 2,5 stycken, för att vara exakt. Inte så illa för att bara ha varit där i fyra dagar!
Nu känns det helt okej att återgå till grönsakssoppor och annan lätt mat i några dagar tills vi får finbesök från Colombia. Då blir det spännande igen!
Våffelbuffén låter totalt livsfarlig. Tur att Trellehulla är hyfsat långt bortAvslutar en långhelg hos föräldrarna med hjortfärsbiffar som serveras med rostade rotfrukter samt mammas ginsås. Tidigare dagar har innehållit såväl raclette som makaroner med falukorv (detta djävulens påfund, det var storebror som prompt skulle ha)... Och så våffelbuffé på café Hallongården! Saffransvåfflor, kanelvåfflor, chokladvåfflor och vanliga våfflor med en rad olika sorters sylter och andra toppingar. Rekommenderas varmt till mina fellow skåningar (@VLMF, @Koltrast?)!
Sedan har jag ätit semlor också, förstås. 2,5 stycken, för att vara exakt. Inte så illa för att bara ha varit där i fyra dagar!
Nu känns det helt okej att återgå till grönsakssoppor och annan lätt mat i några dagar tills vi får finbesök från Colombia. Då blir det spännande igen!
Krustader? Varken plattor eller egentligen åttkantiga, men kanske ändå? Festligt värre!När jag var barn åt vi något som också skulle vara tjusigt, men jag minns inte vad det hette. Det var en förrätt som bestod av färdiga, frysta åttkantiga plattor (mördeg? smördeg?) med en urholkning i mitten där man kunde lägga någon gegga av valfritt slag. Vi hade champinjonstuvning, givetvis gjord av burksvamp. Sedan stoppade man in det i ugnen i tio minuter eller så. De serverades på bruna assietter och det blev så fin beige-grå-brun färgskala Päroncider var fantastiskt gott till.