Tittar in i ditt kök, del 12

Status
Stängd för vidare inlägg.
I Testagramlådorna brukar man ju då och då få lite kryddmixer. Idag skulle vi använda en kryddmixpåse med namnet seekh kebab. Använde den med sojafärs som stektes på och serverades med libabröd, hemgjord raita, koriander, gurka och tomat. Och så lite ris till. Det var helt okej, betraktat till faktumet att det var en färdig kryddmix :up:
 
Idag blev det ris, köttstroganoff och diverse grönsaker

koumlttstroganoff_zpsxik97hvt.jpg
 
Grannarna hade bjudit ut oss på pizzeria men yngste sonen är sjuk. Noll inspiration att laga mat och bilen har varit på verkstad hela dagen=inte kunnat handla. En härlig löprunda till verkstan och hämtade bilen strax före 17 och plötsligt kom inspirationen!
Det blir helstekt oxfile, rostade morötter och rödbetor, en sallad och kryddsmör.
 
Klyftpotatis med timjan, vegetarisk filé, sockerärter, gurka, små tomater och bearnaisesås (pulver).
Aladdinchoklad.
 
Nu har jag rullat!

14492399_10157525696875521_7704893249739208859_n_57f7d8e7ddf2b31758195f90.jpg


Det var både svårt och roligt, men när jag insåg att vattnet som man doppar pappren i inte behöver vara typ kokande blev det lite lättare. De första två pappren åkte dock direkt i soporna, de blev ju som... kondomer!

Men ja. De är inte supertjusiga men säkert goda :) Jag nöjde mig med sex, det blev fyllning över men den äter jag till lunch imorgon som sallad tänker jag. Tack alla för tipsen!

(Det är vermicelli, räkor, avokado, salladslök, gurka och morot i rullarna. Hoisin, limejuice, sambal och sojasås i dippsåsen - min ingefära uteblev från matleveransen men det gick bra ändå. Ja, hackade jordnötter också förstås!)
 
@Anna: Det är säkert gott och nog tycker jag de är fina, göra sådana där är säkert inte lätt :up:

Min sushi ser då inte så tjusig ut som den på restaurang men hittills har ingen klagat på smaken och den är ju viktigast. Kan tillägga att särbon är inte speciellt finkänslig av sig, tyckte han inte sushin var god hade han inte velat ha den igen :D
 
Nu har jag rullat!

14492399_10157525696875521_7704893249739208859_n_57f7d8e7ddf2b31758195f90.jpg


Det var både svårt och roligt, men när jag insåg att vattnet som man doppar pappren i inte behöver vara typ kokande blev det lite lättare. De första två pappren åkte dock direkt i soporna, de blev ju som... kondomer!

Men ja. De är inte supertjusiga men säkert goda :) Jag nöjde mig med sex, det blev fyllning över men den äter jag till lunch imorgon som sallad tänker jag. Tack alla för tipsen!

(Det är vermicelli, räkor, avokado, salladslök, gurka och morot i rullarna. Hoisin, limejuice, sambal och sojasås i dippsåsen - min ingefära uteblev från matleveransen men det gick bra ändå. Ja, hackade jordnötter också förstås!)


Tjusiga! Min partner rullar alltid löst, ser väldigt ekivokt ut. Måste rekommendera srirachamajo till, klar höjdare.
 
Blev till slut en ceasarsallad från McD. Skulle tagit en cheeseburgare. Men svårt att veta i förväg hur magen vill.
 
Ser jättegott ut @Anna !
(och jag doppar alltid papprena i ljummet eller till och med kallt vatten)

Ja, jag fattade ju sedan att det går bra med lite svalt. På paketet stod det "hett" och när jag googlade "koka upp och låt svalna NÅGOT", så jag trodde verkligen att det skulle vara hett-hett-hett men det var ju hemskt besvärligt. Nu vet jag, tack! Höll ju på att bränna fingertopparna av mig och grillpincetten var inte till mycket hjälp. Men man lär sig av sina misstag och i ärlighetens namn var jag osäker på om jag skulle lyckas få ihop en enda rulle, så jag är ju nöjd ändå :)

@Anna: Det är säkert gott och nog tycker jag de är fina, göra sådana där är säkert inte lätt :up:

Min sushi ser då inte så tjusig ut som den på restaurang men hittills har ingen klagat på smaken och den är ju viktigast. Kan tillägga att särbon är inte speciellt finkänslig av sig, tyckte han inte sushin var god hade han inte velat ha den igen :D

Nej, lätt var det inte men det var mysigt att pilla med något, jag lyssnade på Spanarna och irriterade mig på den där Johan Hakelius under tiden ;) Och ja, de var goda som bara den!

Tjusiga! Min partner rullar alltid löst, ser väldigt ekivokt ut. Måste rekommendera srirachamajo till, klar höjdare.

Mmm, jag vill kunna äta med fingrarna utan större problem så jag försökte tighta till dem så mycket det går. Srirachamajonnäs, just det! Jag har faktiskt både majonnäs och sriracha hemma. Hade tänkt äta överblivna fyllningen som lunchsallad idag, men jag har ju papper kvar och kanske ska jag helt enkelt svänga ihop några rullar istället :)

Idag har jag tänkt göra nubberöra - jag blev så oerhört sugen häromdagen. Nubberöra på danskt rågbröd... mmmm! Får se om det blir middag, isåfall med något matigare till än bara en brödskiva... vi får se. Använder typ detta receptet, men tar yoghurt istället för crème fraiche.
 
Minns att Lotta Lundgren skrivit något om att man måste göra tio fula rullar först innan de blir snygga :D
Första gången jag gjorde dem följde jag inte något recept, och på rispapperpaketet var det bara vietnamesisk text, så jag förutsatte bara att det var kallt vatten!
 
Ikväll blir det harissamorötterna som @Killaloe tipsade om, med någon färsröra av vegfärs, lök och kantareller och en skvätt grädde tänkte jag. Har lila, vita och gula morötter förutom de vanliga orangea, blir nog en färgsprakande höstmiddag!
 
Minns att Lotta Lundgren skrivit något om att man måste göra tio fula rullar först innan de blir snygga :D
Första gången jag gjorde dem följde jag inte något recept, och på rispapperpaketet var det bara vietnamesisk text, så jag förutsatte bara att det var kallt vatten!

Det där känner jag igen och jag tror att du har rätt, det är i någon av hennes (underbara) böcker :)
 
Nu har jag rullat!

14492399_10157525696875521_7704893249739208859_n_57f7d8e7ddf2b31758195f90.jpg


Det var både svårt och roligt, men när jag insåg att vattnet som man doppar pappren i inte behöver vara typ kokande blev det lite lättare. De första två pappren åkte dock direkt i soporna, de blev ju som... kondomer!

Men ja. De är inte supertjusiga men säkert goda :) Jag nöjde mig med sex, det blev fyllning över men den äter jag till lunch imorgon som sallad tänker jag. Tack alla för tipsen!

(Det är vermicelli, räkor, avokado, salladslök, gurka och morot i rullarna. Hoisin, limejuice, sambal och sojasås i dippsåsen - min ingefära uteblev från matleveransen men det gick bra ändå. Ja, hackade jordnötter också förstås!)

SÅ. GOTT!!!
 

Det är ju det. Jag älskar de här smakerna i det vietnamesiska köket, så lätt och fräscht men ändå smakrikt. När jag bodde på ett ställe i London hade jag en hel gata med vietnameser några hundra meter bort, och jag kan sakna att få ett skrovmål med otroligt dålig service för £5. Och kan inte berget komma till Muhammed... eller hur var det nu.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med...
31 32 33
Svar
641
· Visningar
28 730
  • Låst
Kropp & Själ Startar en ny tråd, det börjar väl bli dags! Här blev det älgbiff med ljumma grönsaker, min kropp sa att den behövde lite kött efter...
109 110 111
Svar
2 202
· Visningar
114 122
Senast: ullo
·
  • Låst
  • Artikel Artikel
Dagbok Det satte rejäl fart under sensommaren 2007. Jag skulle fotografera på min väns bröllop. När jag kommer dit börjar jag fumla med min...
Svar
0
· Visningar
1 752
Senast: cassiopeja
·
Övr. Hund Jag vill berätta för er om en mycket speciell hund. En Finsk lapphund kom till oss den 25:e September 1997. Jag satt hemma hos min...
2
Svar
25
· Visningar
3 749
Senast: Disen
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp