Jag har aldrig heller gillat kinamat något vidare. MEN nu jobbar jag ju med en massa kineser och har ett par gånger fått äran att äta
deras mat. Vi har haft hot pot-partyn ett par gånger - det är jag inte så förtjust i, för det smakar liksom ingenting. Det är ju lite som en fondue, men själva vätskan är helt smaklös - man kokar en hel kyckling utan kryddor eller någonting och spadet blir liksom basen (efter att man har tagit ut kycklingen) Hela behållningen har varit en helt fantastisk senapsdressing som man blandar med sesamolja och har som dipp, men den råkar vara japansk
och umgänget förstås, det är ju roligt att äta på det viset. Jo, och lotusrot har vi fått och det är rackarns gott. Och när man har tillagat alla vansinniga grejer i, bland annat burkskinka och jätteräkor, smakar spadet ganska intressant och då kan det vara kul att koka potatisbitar i.
Men deras
dumplings. Alla är lyriska. Det rinner ur mungiporna på oss allihop så fort någon nämner dem och vi ber på våra bara knän att de ska tillverkas till alla möjliga tillfällen när vi äter tillsammans. Mmmm!