athena_arabians
Trådstartare
Snart får vi se recept på olivoljesmoothies och istersoppa. Om det inte redan finns.
Jag trodde de redan fanns hos LCHF:arna?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Snart får vi se recept på olivoljesmoothies och istersoppa. Om det inte redan finns.
Det gör väl det. Äckligast (förutom köttbotten på pizza) är det där "kaffe med fett" som verkar vara populärt. Bara tanken får det att vända sig i magen.Jag trodde de redan fanns hos LCHF:arna?
Jag tror det blir luft, som @athena_arabians skriver. Eller också slår raw-vegan-frukterian-trenden igenom här också härnäst...Snart får vi se recept på olivoljesmoothies och istersoppa. Om det inte redan finns.
Kämpar på med det turkiska temat. Funderar på vad ordet kebab egentligen betyder. Lunchen bestod av ett stort, gott tunnbröd, lammfärsbollar med goda kryddor och pistaschnötter i, samt en ljummen variant av typ baba ganoush. Och så då "grönsakskebab". Visade sig vara som en sallad på fint skurna grönsaksbitar. Gott och kryddigt. Kan kebab kanske betyda ungefär finhackat?
Jättegott och kostade ca 90 kronor för två personer!
Det är rätt skönt att både partner och jag numera är omnivorer. Inte minst när man inte begriper ett enda ord på menyerna. Vi väljer nästan helt slumpmässigt för allt är ju ändå gott.
Även skönt att inte längre ha med sig BARN av likartade skäl. Omnivorer är inte ordet för de BARN jag har härdats av.
Kämpar på med det turkiska temat. Funderar på vad ordet kebab egentligen betyder. Lunchen bestod av ett stort, gott tunnbröd, lammfärsbollar med goda kryddor och pistaschnötter i, samt en ljummen variant av typ baba ganoush. Och så då "grönsakskebab". Visade sig vara som en sallad på fint skurna grönsaksbitar. Gott och kryddigt. Kan kebab kanske betyda ungefär finhackat?
Jättegott och kostade ca 90 kronor för två personer!
Det är rätt skönt att både partner och jag numera är omnivorer. Inte minst när man inte begriper ett enda ord på menyerna. Vi väljer nästan helt slumpmässigt för allt är ju ändå gott.
Även skönt att inte längre ha med sig BARN av likartade skäl. Omnivorer är inte ordet för de BARN jag har härdats av.
Det är din förtjänst! Eftersom du skrev att du inte tyckte det funkade med purén så tänkte jag att det var bäst att satsa på något stekt. Annars hade jag gjort en ratatouille eller liknande.Så kul att du gillade kålpuren! @Trani låter ju dessutom som en betydligt mer välkomponerad maträtt jämfört med vad jag åstadkom
Tur för våra föräldrar att vi inte var vänner som barn och reste ihopBeträffande att resa med barn var jag en riktig plåga att resa med som liten och ville veta i princip att inget kött gått förbi ens i närheten av min mat.
Åh, gud. Du med? Jag får lite ångest såhär i efterhand. Vilken mardröm att resa med någon som inte alls är road av att äta och med ständiga konflikter kring restaurangval. Från tioårsåldern åt jag såklart inget från McDonalds(principer) eller något som innehöll ägg(det gjorde jag hemma, men djurhållningen utomlands, djurhållningen!). Smör och grädde visste jag ju var farligt(hej minimjölksgenerationen). Alltså bra att jag var en unge med principer, men det kan inte ha varit lätt att rodda familjen på semestrar som aldrig bestod av stanna på ett hotell en vecka...Tur för våra föräldrar att vi inte var vänner som barn och reste ihop
Mvh åt bara stekt ris med grönsaker under två veckors semester i Thailand pga vägrade äta något som var konstigt (typ tofu), kryddstarkt eller innehöll något animaliskt
Hahaha det är du och jag trastenÅh, gud. Du med? Jag får lite ångest såhär i efterhand. Vilken mardröm att resa med någon som inte alls är road av att äta och med ständiga konflikter kring restaurangval. Från tioårsåldern åt jag såklart inget från McDonalds(principer) eller något som innehöll ägg(det gjorde jag hemma, men djurhållningen utomlands, djurhållningen!). Smör och grädde visste jag ju var farligt(hej minimjölksgenerationen). Alltså bra att jag var en unge med principer, men det kan inte ha varit lätt att rodda familjen på semestrar som aldrig bestod av stanna på ett hotell en vecka...
Blir helt plötsligt glad för min unge som i alla fall äter pasta (så länge det inte är någon sås på den såklart)Åh, gud. Du med? Jag får lite ångest såhär i efterhand. Vilken mardröm att resa med någon som inte alls är road av att äta och med ständiga konflikter kring restaurangval. Från tioårsåldern åt jag såklart inget från McDonalds(principer) eller något som innehöll ägg(det gjorde jag hemma, men djurhållningen utomlands, djurhållningen!). Smör och grädde visste jag ju var farligt(hej minimjölksgenerationen). Alltså bra att jag var en unge med principer, men det kan inte ha varit lätt att rodda familjen på semestrar som aldrig bestod av stanna på ett hotell en vecka...
Nej, nej, nej. Lunch kan aldrig vara brinner. Hade du ätit din ugnsbakade quinoagröt(tillbehören lät goda!) på kvällen vore den brinner. Breakfast-dinner. Du åt nog brunch. Eller?Har mest fikat idag så middag kommer bli mackor pga mätt och har ingen lust.
Har dock ätit lunch (eller brinner - sjukt störigt ord - som receptet föreslog att resultatet kunde ätas som) bestående av ugnsbakad quinoagröt med äpplen och kokosmjölk. Kiwi, apelsin, honung, granatäpple och pistaschnötter till. Gröten var rätt märklig men väldigt mättande och absolut ätbar.