Tofu från märket Naken är både ekologisk och riktigt fast i konsistensen! Som ostekt halloumi. Den rökta har jag panerat och stekt som fiskpinnar, kanongott. @Lena Furberg
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag tycker att det är väldigt stor skillnad på olika märken av tofu. Vissa smakar kärvt som tusan och andra är mjuka i smaken och kan ätas som den är. Så testa olika sorter! I mitt tycke smakar billig tofu som finns i importbutiker oftast bäst (tyvärr, den är inte ekologisk).Hm, pressar ur vätska gör jag inte, det ska jag prova. Däremot marinerar jag den så länge som jag hinner, tycker det är svårt att få nån rejäl smak rakt igenom tofun. Jag brukar servera den stekt i ganska små kuber, det vore fint om man kunde använda den som t.ex. Halloumi dvs i skivor med lite tuggmotstånd.
Haha jag känner igen det lite. Sill och smörgåstårta var verkligen ingenting jag höll högt som blandkostare men numera är "sill" ett måste på julbordet och jag gör en smörgåstårta varje midsommar. Många grejer blir mycket godare och intressantare i vegansk tappning.den här gången är sonens vegetariska fas helt klart av det slag att han vill ha vegetariska varianter av svensk husmanskost - som han i sin tur aldrig någonsin har ätit i original.
Ja, jag har förstått att du har ett specialintresse för vegan husmanskost som inte motsvaras av dina tidigare, omnivora, matvanor. Undrar om det är en trend? Nu vet jag inte hur du är uppvuxen, men min son har fått mycket vegetariskt, en del kött och ganska lite husmanskost under sin uppväxt. Genom att nu vara vegetarian, anpassar han sig till den/de subkulturer där han rör sig (och har rört sig sedan högstadiet ungefär) samtidigt som han genom att vilja äta vegetarisk husman, ändå skapar avstånd till mig? (Genom vegetarisk mat, kan han inte gärna känna att han skapar avstånd till mig.)Haha jag känner igen det lite. Sill och smörgåstårta var verkligen ingenting jag höll högt som blandkostare men numera är "sill" ett måste på julbordet och jag gör en smörgåstårta varje midsommar. Många grejer blir mycket godare och intressantare i vegansk tappning.
Jag är uppvuxen på ganska mycket husmanskost. Inte "pasta är nymodigheter"-varianten men ändå med mycket traditionella rätter och kött-potatis-sås-tänk. Min vurm för det idag tror jag kan vara ett sätt att skapa närhet till omgivningen (föräldrar och släkt) och normalitet (visst har vi diskuterat det nyligen?). Jag åt betydligt mer spartanskt och konstigt när jag var 19-22 typ.Ja, jag har förstått att du har ett specialintresse för vegan husmanskost som inte motsvaras av dina tidigare, omnivora, matvanor. Undrar om det är en trend? Nu vet jag inte hur du är uppvuxen, men min son har fått mycket vegetariskt, en del kött och ganska lite husmanskost under sin uppväxt. Genom att nu vara vegetarian, anpassar han sig till den/de subkulturer där han rör sig (och har rört sig sedan högstadiet ungefär) samtidigt som han genom att vilja äta vegetarisk husman, ändå skapar avstånd till mig? (Genom vegetarisk mat, kan han inte gärna känna att han skapar avstånd till mig.)
Var köper man den....??Tofu från märket Naken är både ekologisk och riktigt fast i konsistensen! Som ostekt halloumi. Den rökta har jag panerat och stekt som fiskpinnar, kanongott. @Lena Furberg
Ja, det diskuterade vi! Jag hade något infall om strävan efter det normala via den "onormala" veganmaten, typ.Jag är uppvuxen på ganska mycket husmanskost. Inte "pasta är nymodigheter"-varianten men ändå med mycket traditionella rätter och kött-potatis-sås-tänk. Min vurm för det idag tror jag kan vara ett sätt att skapa närhet till omgivningen (föräldrar och släkt) och normalitet (visst har vi diskuterat det nyligen?). Jag åt betydligt mer spartanskt och konstigt när jag var 19-22 typ.
---
Nu ska jag iväg och bli bjuden på middag!
Svaret på frågan är den indonesiska rätten gado-gado. Googla så får du receptet!Jordnötsås är ju himla gott! Jag har - som säkert många andra - blivit bekant med den tillsammans med kycklingspett som thaihämtmat. Men jag blir mer och mer negativ till att äta kyckling, så jag funderar på vad jordnötsåsen i övrigt passar ihop med.
Har någon idéer?
Var köper man den....??
Hittade sylta (!!!) från Astrid och Aporna på Hemköp. Köpte inte, men den här gången är sonens vegetariska fas helt klart av det slag att han vill ha vegetariska varianter av svensk husmanskost - som han i sin tur aldrig någonsin har ätit i original. Sylta tror jag knappt ens att han har sett under sin uppväxt. Tror att jag ska överraska med en grådassig vegetarisk sylta på julbordet.
Alltså, sonen är vuxen och utflugen och har både arbete och bostad, men eftersom vi föräldrar är som vi är, så kan vi inte låta bli att lägga oss i de vegetariska experimenten. Själva har vi aldrig kommit på idén att försöka efterlikna animalisk mat med den vegetariska, utan har snarare gått över till mer indiskinspirerat vid våra respektiva vegetariska faser.
Just nu upplever jag för övrigt att "alla" äter vegetariskt/vegant. Jag själv går också mer och mer i den riktningen, och det är oavsiktligt. Men det känns ju helt sunkigt att vara den enda köttätaren hela tiden överallt.
Jag köpte tex med mig havremjölk till kaffet på jobbet, och ingen ens reagerade.
Samtidigt vet jag ju att köttkonsumtionen har stigit med 40% sedan 1990 i Sverige.
Du har väl ganska små barn, och även dina vänner kanske? Under småbarnsperiodens rätt monotona tjat om ett mycket litet antal maträtter, åt jag mer kött än både tidigare och senare i livet. Kan det vara något sådant?I mitt umgänge är det tvärtom. Förut var både jag och en massa andra vegetarianer, men både jag och flera andra har gått över till att äta kött. (visst är det sunkigt att vara ensam om en vana, för ett tag sedan var jag på en fest med 80 inbjudna och jag var den ENDA som gick ut och rökte. Det kom ut några tjejer men de bara "vi tänkte ta lite frisk luft så vi står här en bit bort". )
Jag har provat en korv från Astrid och aporna men den var inget vidare, helt seg.
Åh, sånt är hemskt. Jag snusar vid sådana tillfällen för att slippa känna som att jag står i skamvrån. Rökning (utomhus) är en social aktivitet!(visst är det sunkigt att vara ensam om en vana, för ett tag sedan var jag på en fest med 80 inbjudna och jag var den ENDA som gick ut och rökte. Det kom ut några tjejer men de bara "vi tänkte ta lite frisk luft så vi står här en bit bort". )