Sv: Tipsa mig om din bästa lunchsallad!
Med kolhydrater:
Lägg kikärter i en marinad av olivolja, vinäger och kryddor (t ex peppar, salt, vitlök oregano...). Detta är kryddningen så det får gärna vara ganska kraftigt kryddat. Låt det stå minst en halvtimme och rör om några gånger så att alla kikärter får smak, det ska inte vara så mycket marinad att kikärterna badar helt i den.
Under tiden skär du diverse grönsaker som du tycker är goda, t ex majs, broccoli, haricots verts, paprika, tomat och gurka, allt efter din smak, koka de som eventuellt de som ska kokas. Måste man absolut äta kött kan man väl stoppa i lite kyckling. Skär lök i tunna skivor (kan uteslutas om du ogillar lök). Blanda allt i en stor skål, koka couscous (kan ersättas med quinoa eller bulgur) och blanda direkt i grönsakerna. Häll på kikärterna med marinad och blanda om ordentligt, den varma couscousen drar ut smakerna. Ät kall, varm eller fisljummen, gärna med smaksatt crème fraiche.
Lätt att variera efter vad man råkar ha hemma, jag brukar göra i en stor bunke så har jag matlådor för en vecka.