Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
+ Flashlight: Tack för svar. Jag visste inte att de höll i pinnar öht.
Fredriki_: Nej jag har tyvärr inte fått göra den övningen. Men det går ju att göra själv rätt mycket och för min del är problemet inte att handen vispar utan jag drar bakåt. Kanske får man använda lite andra metoder då?
Precis! Får man till känslan så känns det som om man skjuter hästen framför sig med "stelopererade" tyglar. Där har man aktiverat sträckarmuskulaturen i armen, istället för dem som drar ihop.
eftersom Kyra tydligen är kvinnan för dagen delar jag med mig av ett citat som jag snubblade på.
i sin bok skriver *hon* om den passiva sitsen ( följsamhet) och den aktiva sitsen;
"På Spanska ridskolan får beridareleverna det första året uteslutande rida på longerlina! Då jag var i Tyskland och redan hade ridit upp till Intermediere blev vi satta på lina ungefär en halvtimme två ggr i veckan och det var verkligen nyttigt. Vi tränade på detta sätt inte bara den passiva sitsen utan också den "aktiva sitsen" . Vi fick sitta utan tyglar och och bara med hjälp av sitsen bromsa upp och stanna hästen"
...
de flesta är väl överens om att hästen slutar att hänga fram - när den tar vikten bak.
Så länge hästen hänger fram riskerar det att bli spänt både med och utan pinne.
Flyttas vikten bakåt - för att ryttaren lär sig att hindra hästen att hänga fram/alt. vill över tygeln - utan att dra i tygeln själv - så blri det ju lätt - och allt annat än spänt.
Övningen är till för att lära sig göra det med "rumpan" - (i det här fallet överskänkel/ mage) istälelt för att lösa det med handen
Poängen är inte "look no hands", utan att lära sig rida och säga samma sak med _hela kroppen_
det ökar kroppsmedvtendet och hur den egna kroppen påverkar hästen - och man kan då lära sig lösa mycket med _rumpan_
Hru skiljer ni på häng i handen - och rätt kontakt med bettet
Fredrik_;10673473 Hru skiljer ni på häng i handen - och rätt kontakt med bettet :angel:[/QUOTE skrev:Inte så svårt, håller med Fio helt, men vill lägga till att man kan checka av om hästen har ett bra stöd genom att lätta kvickt efter halvhalten, eller så att säga i samband med halvhalten.
Går hästen kvar och bär sig själv är man på rätt spår, går den ur form är inte "stödet" rätt och hästen har använt stödet till att bära sig själv.
Jätteroligt att ni tror att er väg är den enda
och
Buke i ett nötskal
Kunde inte hålla med dig mer där