Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det går utmärkt att grädda pannkakssmet i våffeljärn! Jättegott!
De här pulvervåfflorna innehåller ägg…
Visa bifogad fil 149730
Som @sjoberga skrev gör man lätt frasvåfflor utan ägg på egen smet, det är inte där skillnaden ligger
Typ så här med förutom att jag brukar fördela mjölet utefter vilka 5-10 sorter som finns hemma. Ungefär som när jag bakar bröd.För att förtydliga, jag brukar göra mina våfflor ungefär så här :
https://www.kungsornen.se/recept/aggvafflor/
Nog för att det är lätt att göra egen smet, särskilt eftersom man inte ska förstöra den med ägg. Men det är också oftast ett väldigt rent halvfabrikat i pulverform så det funkar också tänker jag. Iaf ingen anledning att rysa.Pulvervåfflor har jag inte ätit sen jag var barn *ryser*. Så fort jag var stor nog för att göra egen våffelsmet så gick jag över till att röra ihop egen smet först till familjen och sen till mig själv när jag flyttat hemifrån. Vatten, smör, vetemjöl och salt är det som hittar ner i min våffelsmet. Sen vet jag att det finns moderna tokerier med bubbelvatten
, det skulle aldrig hitta ner i min våffelsmet. De blir väldigt frasiga ändå.
Hur har du lyckats missa det i alla affärer och annonsblad, i synnerhet när det närmar sig våffeldagen?Jag visste inte ens att det fanns pulver för att göra våfflor innan jag öppnade denna tråd. Jag brukar googla våffelsmet på nätet och det innehåller hela ägg. Själv föredrar jag nån klet till istället för sylt och våfflor.
Men det är också oftast ett väldigt rent halvfabrikat i pulverform så det funkar också tänker jag. Iaf ingen anledning att rysa.
Och bubbelvatten är bra för frasigheten, men inget absolut måste.
Jag brukar inte läsa annonsblad så ofta. Men jag ät inte den sorten som köper färdiga saker så tittar inte efter sånt.Hur har du lyckats missa det i alla affärer och annonsblad, i synnerhet när det närmar sig våffeldagen?