Ja som sagt - jag har full förståelse för att man upplever det man redan är van vid som allra enklast. Människan är ju ett vanedjur. Och ger det dessutom ett resultat man gillar så är väl allt gott och väl.Det kanske är enklare för någon annan? Jag kan röra ut pulvermixar mycket snabbare än jag kan vispa ut mjöl slät. Jag kan förstå att man föredrar att göra egen pga smaken, men tycker att det är trist att andra har svårt att se poängen med pulvermixar för de som föredrar dem.
Det jag tycker är trist är att det verkar finnas en uppfattning om att det måste vara svårt eller kräva många moment/ingredienser att göra våffelsmet. Många verkar tro att de inte är tillräckligt duktiga i köket för att göra våfflor utan mix. Och det är ju helt enkelt inte sant. Det absolut svåraste i våffeltillverkning är hitta ett bra våffeljärn. Lyckas man med det, och dessutom klarar av att grädda våfflorna lagom länge på lagom hög temperatur, så är man med god marginal kapabel att göra smet också. Om man vill!