Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Tack vad snäll du är!Verkligen superfin tårta @Loppanhellqvist
https://www.gp.se/jordgubbstårta-med-vit-choklad-1.487288Nån som har nåt tips på en inte allt för tidskrävande men god och fin tårta till en tre-åring som älskar jordgubbar och hallon? Det hade varit fantastiskt kul med typ en enhörningstårta eller nåt som skulle få henne att tjuta av förtjusning, men tyvärr ligger mina baknings-skills på typ muffins-nivå, och jag har aldrig dekorerat en tårta mer än med bär, typ. Plus att jag har jättelite tid då hon fyller på lördag, och jag jobbar mer än 100 % den här veckan.
Finns det nåt hopp eller ska jag ge upp och baka en pinocchio-tårta (gott men så jäkla tråkigt och förresten fick hon en sån på sin två-årsdag) eller, ve och fasa, köpa en?
https://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2017/04/12/himmelsk-jordgubbstarta-3/Nån som har nåt tips på en inte allt för tidskrävande men god och fin tårta till en tre-åring som älskar jordgubbar och hallon? Det hade varit fantastiskt kul med typ en enhörningstårta eller nåt som skulle få henne att tjuta av förtjusning, men tyvärr ligger mina baknings-skills på typ muffins-nivå, och jag har aldrig dekorerat en tårta mer än med bär, typ. Plus att jag har jättelite tid då hon fyller på lördag, och jag jobbar mer än 100 % den här veckan.
Finns det nåt hopp eller ska jag ge upp och baka en pinocchio-tårta (gott men så jäkla tråkigt och förresten fick hon en sån på sin två-årsdag) eller, ve och fasa, köpa en?
Gör lite extra! Jag brukar typ göra dubbel sats, lycka aldrig få det att räcka med enkelTack! Ska nog försöka mig på ditt tips @Killaloe och så fuska med pyntet. Om jag skulle vilja göra nåt slags pynt med smörkräm, räcker det med den som står i receptet eller ska jag göra extra?
Enkel? De där sockerkulorna ser allt annat än enkla ut för mig .Idag firade vi finaste killen som blev ett år(!) förra veckan. Älskade unge vad tiden går fort!
Jag opererade ryggen förra veckan så tårtan blev väldigt enkel, men god och fin. (Om jag får säga det själv )
Visa bifogad fil 31114
Haha nej dom var lite kluriga. Men allt sånt hade jag förberett ett par veckor innan.Enkel? De där sockerkulorna ser allt annat än enkla ut för mig .
Wow! Så fin!Idag firade vi finaste killen som blev ett år(!) förra veckan. Älskade unge vad tiden går fort!
Jag opererade ryggen förra veckan så tårtan blev väldigt enkel, men god och fin. (Om jag får säga det själv )
Visa bifogad fil 31114
Bakat tuttul! Eller, nästan-tult har jag döpt det till. Eller tultbulla kanske?
Haha ja det är samma i Leksand. ”Hä bi sôm hä bi”. Varje år smakar dom lite olika
Där jag kommer ifrån heter det mjukkaka Bakas bäst i bagarstuga. Degen består av vetemjöl, rågsikt, lite sirap, brödkryddor, salt + jäst. Knepet är degspad som bäst görs av paltspad för seghetens skull. Och så nån slatt av "det som behövs blis av med", kan vara överbliven gröt, nån halv burk creme fraiche, fil eller ja... nåt
Tack!!Wow! Så fin!
Haha ja det är samma i Leksand. ”Hä bi sôm hä bi”. Varje år smakar dom lite olika
Vi gör degen i en stor tvättbalja så man höftar med måtten. Ett år när jag var mindre tappade vi hela sirapsflaskan i smeten. Extra god tjockbulla det året
Ja det är många herrans år sen jag var med på ”bakhelg” då vi bakar hemma hos min barndomsväns mormor, som har egen bakstuga. Och numera bor jag i Skåne så många fler gånger blir det nog inte men alla familjers tult/tjockbulla smakar ju olika så får hitta min egen variant med stekpannan.Ja, det är många år sedan jag gav upp tanken på att få ett "recept" av mormor. Det är praktik som gäller. En får lära sig att se på degen när den är bra. Det enda en kan lära sig teoretiskt är väl isf hur mkt jäst som behövs per mängd deg.
Jag bor 100 mil från mormor men jag åker dit och baka mjukkaka ett par ggr per år
Nu kom jag på vad som fattades i ditt recept! Läste innehållet och kände att något inte var med. Vi har ju massa kokt potatis i också
Där jag kommer ifrån heter det mjukkaka Bakas bäst i bagarstuga. Degen består av vetemjöl, rågsikt, lite sirap, brödkryddor, salt + jäst. Knepet är degspad som bäst görs av paltspad för seghetens skull. Och så nån slatt av "det som behövs blis av med", kan vara överbliven gröt, nån halv burk creme fraiche, fil eller ja... nåt