Precis vad jagctänkte skriva. Men du hann föreInspirerad av tråden tog vi en utflykt till Slagsta glass i Eskilstuna, vet inte om den varit med? också glasskreationer med mjukglass och grädde och godisar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Precis vad jagctänkte skriva. Men du hann föreInspirerad av tråden tog vi en utflykt till Slagsta glass i Eskilstuna, vet inte om den varit med? också glasskreationer med mjukglass och grädde och godisar.
En riktig favorit. Så långt det går är smakerna från trakten eller den egna gården (bär, äpplen, päron, druvor, honung etc). Eftersom smakerna delvis är beroende av säsong så varierar utbudet en del. Men de har även intressant smaker av olika spritsorter. Ligger precis intill väg 55, utsikten över landskapet är ändå ganska fin, men det är för glassen man stannar här.Grinda gårdsglass i malmköping gör egen glass också.
Jag håller inte med dig vad gäller SIA. Sedan familjen köpte tillbaka från GB steg kvaliteten igen och innovationerna frodas numera. Men deras standardsortiment som man hittar överallt är kanske inte den roligaste. De gör och testar dock många annorlunda smaker. En av de godaste glassorter jag ätit var på SIA; rödbeta och svartpeppar. Deras fabriksservering är dock inte den charmigaste kanske ;-). Men bra ställe om man vill pröva nya sorter eller köpa stora lådor med 2:a sortering.För att vara lite petig tycker jag vi kan lämna ställen som säljer SIA, GB, Triumf m fl fabriksglassar utanför tråden, oavsett hur mysiga ställen som säljer dem det än är så är glassen trist.
Finns därgjorda våfflor på flera ställen utmed Västerlånggatan i Gamla stan i Stockholm. Det är en underbar doft! Men nej, någon standard är det inte. Däremot ett bra tillägg i tråden även om jag inte ätit på någon av dem på flera år. Det finns någon som har glass från lejonet och björnen medan de flesta nog kör gb om det inte ändrats.En sak som jag saknar i Sverige är hemgjorda rån, i Danmark har det varit standard så länge jag kan minnas (dvs länge). Doften av nygräddade rån brukar kännas flera kvarter och gör glasställena till självklara målpunkter även om det regnar och är kallt.
Sedan tycker jag att uppläggningen av glassen som kulor i strutarna är lite tråkig. De senaste kanske 10 åren så har uppläggning som rosor spridit sig i andra länder men jag har inte sett det i Sverige. Misstänker att det inte funkar så bra med vanlig hård svensk glass. En kedja som inte bara gör väldigt god och naturlig glass utan även gör en ära av att lägga upp den snyggt är Amorino (de kallar sin personal för glassartister). Om ni är på semester och stöter på dem så kan de rekommenderas.
Visa bifogad fil 146807
SIA är den glass jag köper hem till vardags och det är mycket möjligt att de har massor med roliga sorter som aldrig når butik, men när jag tänker god glass är det inte den vanliga kulglassen som säljs överallt till överpriser, hur mysiga omgivningar det än är. Det är den fabriksglassen jag är emot, jag vill läsa om lokala råvaror och glassar som är värda en omväg.Jag håller inte med dig vad gäller SIA. Sedan familjen köpte tillbaka från GB steg kvaliteten igen och innovationerna frodas numera. Men deras standardsortiment som man hittar överallt är kanske inte den roligaste. De gör och testar dock många annorlunda smaker. En av de godaste glassorter jag ätit var på SIA; rödbeta och svartpeppar. Deras fabriksservering är dock inte den charmigaste kanske ;-). Men bra ställe om man vill pröva nya sorter eller köpa stora lådor med 2:a sortering.
Fabriken och caféet(vet inte om det finns längre) ligger i Yngsjö. Och så har de en engen kiosk i Åhus och glassen säljs främst runt Kristianstad/Åhus trakten men finns även på andra ställen. Det spektakulära är storleken på deras glasskulor. Vi i lokalbefolkningen brukar nöja oss med en delad kula för att få två smaker, men om man som ovetande beställer tex 3 kulor så får man en större måltid med glassJag säger bara Ottoglass
Vi åt det i Skåne, typ Ystad? Minns inte riktigt
Men den glassen kan jag längta till!
Eller var det runt Kivik? Hur som helst, där någonstans finns den
Det finns även en ottoglassvagn i Ystad och en i Abbekås och så finns glasskiosken i Beddinge - där de bakar egna rån också.Fabriken och caféet(vet inte om det finns längre) ligger i Yngsjö. Och så har de en engen kiosk i Åhus och glassen säljs främst runt Kristianstad/Åhus trakten men finns även på andra ställen. Det spektakulära är storleken på deras glasskulor. Vi i lokalbefolkningen brukar nöja oss med en delad kula för att få två smaker, men om man som ovetande beställer tex 3 kulor så får man en större måltid med glass
Jag menar att det är bara kiosken i Täppet och cafeet i Yngsjö( om det finns kvar) som drivs av Ottoglass sjäva. Det finns många andra som säljer glassenDet finns även en ottoglassvagn i Ystad och en i Abbekås och så finns glasskiosken i Beddinge - där de bakar egna rån också.
Jag trodde kiosken i beddinge drevs av dem också men kan absolut ha fel därJag menar att det är bara kiosken i Täppet och cafeet i Yngsjö( om det finns kvar) som drivs av Ottoglass sjäva. Det finns många andra som säljer glassen
Snö finns även i Täby Centrum. Deras vanilj med olivolja och havssalt...Mmm!Två helt olika ställen:
1. Snö på Odengatan i Stockholm har den absolut godaste glass jag ätit i Sverige. Inte direkt en doldis, men smultronställen kan väl ligga även i city? När jag tänker på deras brynt smör-glass vill jag flytta tillbaka till Sthlm. Mums.
Glassen på Sias fabrik är inte överprissatt i a f ;-).SIA är den glass jag köper hem till vardags och det är mycket möjligt att de har massor med roliga sorter som aldrig når butik, men när jag tänker god glass är det inte den vanliga kulglassen som säljs överallt till överpriser, hur mysiga omgivningar det än är. Det är den fabriksglassen jag är emot, jag vill läsa om lokala råvaror och glassar som är värda en omväg.