Sv: se o lär hur VI INTE ska göra----
Hur kan vi förhindra detta? Jo genom att låta våra hästar här i sverige gå till livsmedel.
Efterfrågan på hästkött i sverige är inte stort, men ändå finns det inte tillräckligt med svenskt kött för att fylla efterfrågan. Då importeras kött från USA, där bla. bilderna på filmen kommer ifrån.
I Sverige är tranportörerna otroligt duktiga med djur, djur som stressas och skadas under transporten går inte att använda som livsmedel.
Lika så personalen på stallen på slakterierna, har b.la utbildning i djurens beteende och det finns långa listor med punkter om hur djuren ska skötas och hanteras.
Ett djur som är stressat får ett kött fullt med hormoner som gör köttet svart, det kastas och blir en otroligt stor förlust för slakteriet.
Lika så om djuret på något sätt skadas, hela skadan måste skäras bort och kastas, och detta får slakteriet betala för, om nu inte det är djurägarens ansvar, då får h*n betala för det. Lika som om djuren är sjuka, te.x har lunginflamation eller inte är avmaskade, då får h*n avdrag. Gamla skador syns LÄNGE när väl huden är borta.
När djuret lastas på transporten intygar djurägaren att djuret bla att djuret är friskt, inte har några skador eller är högdräktigt.
Det som blir hundmat är lite olika, vi levererar till d*ggy, det är b.la lungor och lever som de köper av oss. Som vi människor faktiskt också äter!
Slakterier är inga ställen där miljoner väller in, det räknas ören på ALLT. Det går inte att anlita en transportör som skadar djuren, det går inte att anställa en person i stallet som slår, sparkar eller stressar djuren.
Du är hemskt välkommen att följa med mig en dag på jobbet, jag har jobbat som slaktar i snart 3 år.
Dock tar inte vi emot hästar, de tar för lång tid att slakta och blir en stor förlust.
Det finns små lokala slakterier som tar emot hästar, de gör på olika sätt, vissa avlivar hästen där på plats och du får se till att den kommer dit. Sen finns de de som åker hem och avlivar hästen hemma, tömmer på blod och tar med hästen till slakteriet.
Allting registreras på svenska slakterier, skadade djur, dubbel skott vid bedövning ect ect.
Allting övervakas av veterinärer. Och de dokumenterar och fotograferar misstänkt vanvård och anmäler det till djurskyddsmyndigheten