Saker som ni fattade sjukt sent

Jag kom på en till i morse! Jag fattade så sent som för typ 3-4 år sedan att siffrorna på brödrosten motsvarar hur många minuter brödet rostas. Jag vet inte riktigt vad jag har trott innan, men jag tänkte nog att det någon gång vid något EU-toppmöte eller liknande röstats om exakt hur rostad en rostad macka är när den är på nivå 1/5, 2/5, och så vidare... Att siffrorna motsvarade någon slags internationell gradering av toastedness, helt enkelt. Men minuter kändes ju betydligt mindre omständ(l)igt förstås 🙈
Fast det stämmer inte riktigt. Det är tid, men inte nödvändigtvis minuter. :)
 
Herregud! Ha ha, skulle mina brödskivor rostas i 10 minuter skulle jag tröttna på att vänta och dessutom skulle de vara mer kolbitar.
Alltså tanken har slagit mig att kontrollmäta med en timer bara för att se om 4:an verkligen betyder 4 minuter, men sen tänkte jag att det var lite onödigt lillasyster-småaktigt sådär så jag har litat blint på storebror... Det här ska han få äta upp! (höhö)
 
Alltså tanken har slagit mig att kontrollmäta med en timer bara för att se om 4:an verkligen betyder 4 minuter, men sen tänkte jag att det var lite onödigt lillasyster-småaktigt sådär så jag har litat blint på storebror... Det här ska han få äta upp! (höhö)
Och så måste du kontrollmäta MÅNGA brödrostar för att få klarhet i hur det ligger till generellt... du har ett diget arbete framför dig :) :rofl:
 
Jag kom på en till i morse! Jag fattade så sent som för typ 3-4 år sedan att siffrorna på brödrosten motsvarar hur många minuter brödet rostas. Jag vet inte riktigt vad jag har trott innan, men jag tänkte nog att det någon gång vid något EU-toppmöte eller liknande röstats om exakt hur rostad en rostad macka är när den är på nivå 1/5, 2/5, och så vidare... Att siffrorna motsvarade någon slags internationell gradering av toastedness, helt enkelt. Men minuter kändes ju betydligt mindre omständ(l)igt förstås 🙈
Och det fick jag lära mig nu 🤣🙈.

Edit- och nu såg jag att det kanske ändå inte stämde :p
 
Alltså tanken har slagit mig att kontrollmäta med en timer bara för att se om 4:an verkligen betyder 4 minuter, men sen tänkte jag att det var lite onödigt lillasyster-småaktigt sådär så jag har litat blint på storebror... Det här ska han få äta upp! (höhö)

Och så måste du kontrollmäta MÅNGA brödrostar för att få klarhet i hur det ligger till generellt... du har ett diget arbete framför dig :) :rofl:

 
Det finns en enkel regel för lingonen. Ju längre norrut desto mer lingon till desto mer mat.

Står i proportion till hur många andra växter med någon typ av vitaminer i man hade tillgång till som kunde lagras över vintern.
Fast jag är då uppvuxen nästan längst söderut och det var lingonsylt till ALLT.
 
Jag kom på en till i morse! Jag fattade så sent som för typ 3-4 år sedan att siffrorna på brödrosten motsvarar hur många minuter brödet rostas. Jag vet inte riktigt vad jag har trott innan, men jag tänkte nog att det någon gång vid något EU-toppmöte eller liknande röstats om exakt hur rostad en rostad macka är när den är på nivå 1/5, 2/5, och så vidare... Att siffrorna motsvarade någon slags internationell gradering av toastedness, helt enkelt. Men minuter kändes ju betydligt mindre omständ(l)igt förstås 🙈
Och jag lärde mig det precis nu att det var minuter/tid, trodde alltid siffrorna hänvisade till hur mycket värme de små glödande trådarna utsöndrar :o 🙈
 
Det finns så mycket jag har fattat sjukt sent att jag knappt vet var jag ska börja.

Mest underliga var väl kanske att jag var runt 11-12 år innan jag reflekterade över att mitt lukt- och smaksinne inte var som andras. Det var vid en temadag i mellanstadiet om just sinnena som jag fick min första ledtråd till att jag faktiskt saknar luktsinne. :idea:

Annars är jag mycket duktig på att snappa upp både det ena och det andra utan vidare eftertanke. Att färgen vinröd härrör från färgen på vin kopplade exempelvis inte förrän jag var över 20.

Jag var vuxen när min partner upplyste mig om att en näsborre är dominant gällande luftflöde och att det växlar vilken med några timmars intervall. Hade ingen aning, men nu tänker jag på det varje förkylning.
 
Det finns så mycket jag har fattat sjukt sent att jag knappt vet var jag ska börja.

Mest underliga var väl kanske att jag var runt 11-12 år innan jag reflekterade över att mitt lukt- och smaksinne inte var som andras. Det var vid en temadag i mellanstadiet om just sinnena som jag fick min första ledtråd till att jag faktiskt saknar luktsinne. :idea:

Annars är jag mycket duktig på att snappa upp både det ena och det andra utan vidare eftertanke. Att färgen vinröd härrör från färgen på vin kopplade exempelvis inte förrän jag var över 20.

Jag var vuxen när min partner upplyste mig om att en näsborre är dominant gällande luftflöde och att det växlar vilken med några timmars intervall. Hade ingen aning, men nu tänker jag på det varje förkylning.
På tal om det med näsborren kom jag på att jag lärde mig hos optikern för bara något år sen att ett öga är dominant! Hade jag aldrig hört talas om. Hon frågade om jag visste vilket som var mitt dominanta öga och jag fattade ingenting. Hon visade hur man kan kolla och jag var HELT fascinerad! Ivrig att få visa det för andra, typ sambon och vänner så visade det sig att de redan visste om detta? :o:rofl:
 
På tal om det med näsborren kom jag på att jag lärde mig hos optikern för bara något år sen att ett öga är dominant! Hade jag aldrig hört talas om. Hon frågade om jag visste vilket som var mitt dominanta öga och jag fattade ingenting. Hon visade hur man kan kolla och jag var HELT fascinerad! Ivrig att få visa det för andra, typ sambon och vänner så visade det sig att de redan visste om detta? :o:rofl:
Hur kollar man vilket öga som är dominant?
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp