Detta verkar lovande. Har lagt en påse kikärter i blöt över natten.Om man gillar kikärtor så kan man testa detta recept.
2 zucchini
1 tsk salt
1 burk kikärtor (400 g)
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 ägg
1 dl koriander, hackad
0.5 tsk spiskummin
0.5 tsk paprikapulver
0.5 tsk chiliflakes
3 msk vetemjöl
1 dl olivolja till stekning
Gör så här
Riv zucchini grovt med ett rivjärn. Lägg i ett durkslag, strö över salt och rör om. Låt stå 15 min och krama sedan ut så mycket vätska som möjligt.
Mixa kikärtorna till en slät massa.
Blanda zucchini och kikärtor med resten av ingredienserna.
Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut smeten till små biffar. Stek till fin stekyta, 2–3 min per sida. Det blir 12–16 stycken.
Dock... har jag en rätt rejäl aversion mot koriander som luktar och smakar billig tvål - uäck.
Kan man byta mot tex persilja? Annan bladkrydda?