Nej! Det är det som är så underbart Awesome!
Man kan bara klyfta äpplena i fyra och dumpa dem i ugnen i 20-40 minuter beroende på sort. (kortast tid för transparant blanche, stavn?) Pressa dem i pressen ned i en skål. Röra ned ganska lite socker och slänga i en burk att ha i kylen ett par veckor
.
Detta funkar även med random minismå vildäpplen som man hittar lite varsomhelst i grannskapet. Blir lite mörkare och amprare mos bara. (längre i ugnen, mer socker, ev koka efter)
Dock om man ska ha ngt som håller ska man säkert hälla i mycket mer socker och koka eller ngt, men det är inte mitt gebit.
Jämfört med att sätta upp världens gigantiskaste Electrolux med slangar och koka äpplena är det super easy peasy. (brr ja jag har lånat fasters gigantiska grej ett år)
Ska köra med rosenkvitten idag, men då ska jag koka dem i tio minuter i lite vatten istället, och ta bort kärnorna. (efter att ha testat fyra olika metoder förra året kom jag fram till att detta nog är den bästa.). Ev koka resultatet lite med socker. Kärnorna från rosenkvitten i potatispressen blev lite lite bittert. Smakar som typ ... citronmarmelad, hehe.