Som @Ceta sa menade jag uttalet på slutet, alltså med "svenskt" y och inte amerikanskt ie. Inte att man skulle byta ut V mot S.Då missförstod nog jag vad förra chefen hette. För jag sa iaf vally till henne. Tror nog alla andra gjorde det med.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Som @Ceta sa menade jag uttalet på slutet, alltså med "svenskt" y och inte amerikanskt ie. Inte att man skulle byta ut V mot S.Då missförstod nog jag vad förra chefen hette. För jag sa iaf vally till henne. Tror nog alla andra gjorde det med.
Vi hade en Vally längre bak i släkten, och min farmor hette Sally. Norra Västerbotten.Det är vanligast (eller ja, minst ovanligt) på västkusten.
Jaaaa, men så klart. Jag gick och klurade lite på ursprunget.Vi hade en Vally längre bak i släkten, och min farmor hette Sally. Norra Västerbotten.
Google säger att det är en förenklad form av Valentina.
Jag tycker det är lite synd att inte fler människor heter Valentina.
Jobbade i djurbutik, varje gång någon kom in och sa att de inte kunde ha rosa på sin hanhund så sa jag att hunden ser ju ingen skillnad, ta den färg du gillar.
Eller hur! Jag älskade rosa när Zeppelin var yngre så alla hans grejer var rosa. Självklart kan man ha rosa på en hane liksom.Jobbade i djurbutik, varje gång någon kom in och sa att de inte kunde ha rosa på sin hanhund så sa jag att hunden ser ju ingen skillnad, ta den färg du gillar.
Misha är väl precis som Sasha ett könsneutralt namn? Iofs vanligare med stavningen sch hos kvinnor men båda stavningarna kan användas.Jättevanligt på huskytikar i USA, tyvärr har man inte helt förstått att det är ett ryskt mansnamn Men det är fint! Annars brukar huskysar döpas efter asagudarna, Tor, Freja osv.
Du har kanske rätt, men vad jag lärt mig är båda ryska mansnamn. Jag har kanske lärt mig fel.Misha är väl precis som Sasha ett könsneutralt namn? Iofs vanligare med stavningen sch hos kvinnor men båda stavningarna kan användas.
Det var ju under en period rätt poppis att ta in engelska namn och försvenska dem? Jag har t ex träffat en Käthy (född runt -50 och det var väl då det tog fart) och mormors syster (född runt -30) hette Evy. Enligt skatteverket finns det 251 personer i Sverige som heter Vally, så det är inte superunikt.Att man läser Wally med engelskt uttal tycker jag inte är så konstigt, W används ju inte så mycket i svenskan.
Har dock aldrig hört namnet Vally i svenskan heller .
Tilltalsnamn kan naturligtvis inte bestämmas av uppfödaren, du kallar ju din hund precis vad du vill! Ibland kan du få valet att påverka vad hunden heter i stamtavlan och då välja något du vill använda som tilltalsnamn. En del uppfödare har kriterier de vill att man följer i så fall, men oavsett om hunden heter Violettas Violett i stamtavlan och du varit med och valt namnet kan du ju kalla hen för Oskar ändå liksom.Tappade bort inlägget jag skulle citera, men ändå:
Jag har aldrig köpt valp men vill ju välja namn själv, inte behöva basera det på något som uppfödaren valde Stamtavlenamn spelar ingen roll men fattar inte varför tilltalsnamn ska bestämmas av uppfödaren? I de fall där uppfödaren kräver det alltså.
Ja, det är det jag tänker, kunde inte hitta först (trött…) men det var ett inlägg här i tråden där uppfödaren skulle välja tilltalsnamnet också:Tilltalsnamn kan naturligtvis inte bestämmas av uppfödaren, du kallar ju din hund precis vad du vill! Ibland kan du få valet att påverka vad hunden heter i stamtavlan och då välja något du vill använda som tilltalsnamn. En del uppfödare har kriterier de vill att man följer i så fall, men oavsett om hunden heter Violettas Violett i stamtavlan och du varit med och valt namnet kan du ju kalla hen för Oskar ändå liksom.
Alltså inte exakt men ja, att det inte får vara ett människonamn är väl ändå en regel. Men jag antar det är väldigt ovanligt med såna här bestämmelser?När jag köpte min så fick köparen välja namn. Det måste börja på en viss bokstav, samma i hela kullen, inte vara ett "människonamn" och vara det namn man sen tänkte använda till hunden i vardagen och på träning etc. De registrerades sen under det valda namnet.
Väldigt ovanligt skulle jag säga, och det finns fortfarande inte någonting som säger att du inte kan kalla hunden för Oskar när du väl får hem den.Ja, det är det jag tänker, kunde inte hitta först (trött…) men det var ett inlägg här i tråden där uppfödaren skulle välja tilltalsnamnet också:
Alltså inte exakt men ja, att det inte får vara ett människonamn är väl ändå en regel. Men jag antar det är väldigt ovanligt med såna här bestämmelser?
Jag TROR det handlade om att när hunden sågs på tävling, träning, utställning osv och ägaren kallade hunden vid namn (smeknamn) så skulle utomstående fortfarande lättare kunna identifiera den, som hund från hennes kennel, den kullen etc. Hon har jättefina hundar och är stolt över dem (en bruksras).Tappade bort inlägget jag skulle citera, men ändå:
Jag har aldrig köpt valp men vill ju välja namn själv, inte behöva basera det på något som uppfödaren valde Stamtavlenamn spelar ingen roll men fattar inte varför tilltalsnamn ska bestämmas av uppfödaren? I de fall där uppfödaren kräver det alltså.
Jag TROR det handlade om att när hunden sågs på tävling, träning, utställning osv och ägaren kallade hunden vid namn (smeknamn) så skulle utomstående fortfarande lättare kunna identifiera den, som hund från hennes kennel, den kullen etc. Hon har jättefina hundar och är stolt över dem (en bruksras).
Nu blir jag nyfiken…!Kommer direkt att tänka på en bekantings hund som har ett Y framför sitt namn i stamtavlan, vilket inte alls passar in
Kanske samma kennel
Nu blir jag nyfiken…!