Ska testa. Gillar att ha frön i bröd.Alltså, jag bakar ju inte efter recept. Detta har jag bakat i olika varianter genom åren.
T.ex hade jag under en period äppeljuice som degvätska. Det blev ett annat sorts bröd men gott! Har haft filslattar i också men gillar inte det. Så det har jag övergett.
Grunden är 1 liter vätska (i mitt fall vatten) 2 pkt jäst. Till det går det år ca 2,5 liter mjöl. Jag har en tillbringare i plast som rymmer 13 dl. Den fyller jag två gånger med mjöl.
Så - ner med smulad jäst i bunken, fyll på lite frön (linfrö, solros och/eller pumpafrön) 1,5 msk salt, en skvätt sirap och en skvätt olja. 1 liter vatten (ca 38 grader) ca 5 dl graham,, 3-4 dl grovt rågmjöl och resten vetemjöl special.
Sen får assistenten arbeta. Jäser degen och sen degen utknölad på en djup plåt. Runt 50 minuter i 175 grader.
Och - hälsa sambon så gott!
Och det med äppeljuice lät ju spännande.
Ska hälsa honom och att vi nu äter "ditt" bröd.