Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag tycker att bröd blir helt förstört av att frysas.Jag är duktig på att baka
Bakar dock mycket hellre kakor och bullar
Matbröd är så ovärt, tar tid, håller inte lika länge, hålla på att frysa, tina, komma ihåg att tina osv.
Framförallt så är det inte lika uppskattat bland kollegorna att komma med en jävla limpa jämfört med ett fat med kakor
Jag tycker att bröd blir helt förstört av att frysas.
Ja, Lidls butiksbakade är mycket prisvärda, flera av dem!När jag växte upp tyckte jag inte särskilt mycket om bröd. Ofta hade vi hönökaka eller något som jag tror hette schweiziskt bondbröd. Jag föredrog rostbröd eller hårdbröd.
Sen blev jag vuxen och flyttade hemifrån och insåg att bröd kunde vara så oerhört mycket mer än det jag vuxit upp med. Jag tycker om surdegsbröd, olika sorters grövre bröd, men uppskattar också nybakt baguette, gärna surdeg, och annat vitt fluffigt nybakat bröd. Jag har svårt för sötsaker, mår illa när något är för sött, så sånt som limpa eller hönökaka håller jag mig ifrån. Har också väldigt svårt för degigt bröd, polarkaka är det allra värsta jag vet.
Numera äter jag sällan bröd på grund av vikten, men ska jag köpa bröd föredrar jag butiksbakat från Lidl som jag tycker har ett fantastiskt bra bröd i relation till priset.
verkligenJa, Lidls butiksbakade är mycket prisvärda, flera av dem!
Jag känner nästan ingen skillnad på det och kaffebröd, förutom att det senare är penslat med ägg. Köper inget av det själv och äter bara av artighet om jag inte kan komma undan.Är hönökaka eller tekaka en dessert för dig?
Skammande? För att folk tycker olika? Eller har det raderats en massa inlägg?Jag vet att buke är kapabelt till mycket, men en tråd som skammar folks matvanor trodde jag verkligen inte. Inser ni inte hur problematisk den här diskussionen är? Ffa om någon har problematik kring mat och ätande.
/Anmäler hels tråden samtidigt som jag äter mitt degiga köpebröd.
Ser du inte hur många som uttrycker sig negativt om köpebröd och även tycker att man har sämre smak för att man uppskattar det? Jag har inga jätteproblem med min ätstörning just nu, men jag mår sjukt dåligt över många inlägg och skäms över min smakpreferens när så många säger att det är dåligt.Skammande? För att folk tycker olika? Eller har det raderats en massa inlägg?
recept?Självklart - det är ju bröd!?
Jag bakar mitt frukostbröd på 1 liter vatten. Knådar i hushållsassistent pga mängden.
Gräddar utbakat i långpanna. Det blir som ett stort bröd. Det skär jag i åtta delar när det är klart och fryser in. En bit räcker två-tre dagar ungefär. Skär skivor som av en limpa.
Jag har alltid bakat mycket i taget. SÅ himla kul är det inte att baka. Jag gör det för att få det bröd jag vill ha.
Vad är ett bra bröd för dig?Okej, kan ju vara recepten som inte är bra. Många hemmarecept är direkt felaktiga tyvärr. Jag förstår att man får dåliga bröd när man följer många recept, jag gör oftast inte som recepten säger. Men jag är utbildad bagare så jag förstår att jag har andra förutsättningar än gemene man.
Det är också flera som uttrycker sig negativt om hembakatSer du inte hur många som uttrycker sig negativt om köpebröd och även tycker att man har sämre smak för att man uppskattar det? Jag har inga jätteproblem med min ätstörning just nu, men jag mår sjukt dåligt över många inlägg och skäms över min smakpreferens när så många säger att det är dåligt.
Ja, dom nån rund litet bröd för 10kronor som är fantastiskt gottNär jag växte upp tyckte jag inte särskilt mycket om bröd. Ofta hade vi hönökaka eller något som jag tror hette schweiziskt bondbröd. Jag föredrog rostbröd eller hårdbröd.
Sen blev jag vuxen och flyttade hemifrån och insåg att bröd kunde vara så oerhört mycket mer än det jag vuxit upp med. Jag tycker om surdegsbröd, olika sorters grövre bröd, men uppskattar också nybakt baguette, gärna surdeg, och annat vitt fluffigt nybakat bröd. Jag har svårt för sötsaker, mår illa när något är för sött, så sånt som limpa eller hönökaka håller jag mig ifrån. Har också väldigt svårt för degigt bröd, polarkaka är det allra värsta jag vet.
Numera äter jag sällan bröd på grund av vikten, men ska jag köpa bröd föredrar jag butiksbakat från Lidl som jag tycker har ett fantastiskt bra bröd i relation till priset.
Men va, vi har ju inte pratat om något annat än smak o konsistens. I vad ligger skammandet? Att Skogaholmslimpan ska skämmas för att den är degig och ojäst? Jag tycker om fluffigt bröd, bakar aldrig själv och äter knäckebröd varje dag. Hur skammar jag andra med det uttalandet?Jag vet att buke är kapabelt till mycket, men en tråd som skammar folks matvanor trodde jag verkligen inte. Inser ni inte hur problematisk den här diskussionen är? Ffa om någon har problematik kring mat och ätande.
/Anmäler hels tråden samtidigt som jag äter mitt degiga köpebröd.
Du ser inte det där som ett negativt uttryck av andras smak?Gillar ni att äta dessa underjästa, degiga saker? Eller slinker det bara ner av gammal vana?
Du skammar ditt eget ätande i det här fallet. Det har inget med att jag inte gillar degigt, underjäst bröd att göra. Jag hade haft förståelse för om jag skrivit något om att någon maträtt är "bättre" att äta än någon annan. Men nu är det preferenser i smak och konsistens.Du ser inte det där som ett negativt uttryck av andras smak?
Alltså, jag bakar ju inte efter recept. Detta har jag bakat i olika varianter genom åren.recept?
Lät som rätt bra att testa.
Sambon frågade nyligen -Har du märkt att matpengarna räcker mycket längre numera?
Det är för att vi inte köpt matbröd på ett bra tag..
Vi bakade i höstas 3 omgångar en hel del mjukbröd i bagarstuga. Nu börjar det brödet ta slut i frysen så det är dags att baka på annat sätt, då bagarstugorna här är stängda för vintern.
Jag äter för det mesta hårdbröd, Wasa Sport, men sambon vill ha mjukbröd och när det finns så gott bröd hemma så äterju även jag av mjukbrödet.
Nu har jag börjat känna mig lite less så jag har återgått till hårdbröd helt.
Men sambon vill ju ha mjukt.