Jag äter bara köpebröd. Tycker inte hembakt är speciellt gott mer än när det kommer direkt ur ugnen.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Fast det måste ju ha att göra med hur brödet har bakats. Precis som det är en fråga om hur man tillagar någon maträtt, om den blir godare hemlagad eller färdigköpt.Jag äter bara köpebröd. Tycker inte hembakt är speciellt gott mer än när det kommer direkt ur ugnen.
Livet är kort. Ät dessertNu är jag förmodligen jättesen på bollen eftersom jag nyss öppnat denna tråd,
men bröd som har samma sockerhalt som en kanelbulle kan inte vara annat än en dessert.
Det kan säkert vara så. Men jag har faktiskt aldrig i hela mitt liv ätit något hembakt bröd som har varit godare än köpt, förutsatt att det inte varit precis nybakt då.Fast det måste ju ha att göra med hur brödet har bakats. Precis som det är en fråga om hur man tillagar någon maträtt, om den blir godare hemlagad eller färdigköpt.
Precis! Jag är med dig där.Det kan säkert vara så. Men jag har faktiskt aldrig i hela mitt liv ätit något hembakt bröd som har varit godare än köpt, förutsatt att det inte varit precis nybakt då.
Färdigrätter finns det ganska många som är goda men som rent av smakar skit när det är hemmagjort, om man inte är kock.
Livet är kort. Ät dessert
Fast det måste ju ha att göra med hur brödet har bakats. Precis som det är en fråga om hur man tillagar någon maträtt, om den blir godare hemlagad eller färdigköpt.
För mig beror det på bröd. Det godaste brödet bakar jag själv - eftersom den sortens bröd inte finns att köpa.Det kan säkert vara så. Men jag har faktiskt aldrig i hela mitt liv ätit något hembakt bröd som har varit godare än köpt, förutsatt att det inte varit precis nybakt då.
Färdigrätter finns det ganska många som är goda men som rent av smakar skit när det är hemmagjort, om man inte är kock.
Håller med. Däremot så kan jag tycka att hemlagad bea är godare till vissa maträtterEller så gillar man bara olika saker?
Jag tycker Rydbergs bea är godare än alla hemlagade beasåser jag smakat, även de på finare ställen.
Nu är jag förmodligen jättesen på bollen eftersom jag nyss öppnat denna tråd,
men bröd som har samma sockerhalt som en kanelbulle kan inte vara annat än en dessert.
Säg inte det.... Flamberad hönökaka? Friterad hönökaka?Även om en kan ha åsikter om sockerhalten i bröd så vill jag ändå mena att det skulle vara en jävligt kass dessert. Ser framför mig finare middag, vikta linneservetter och kristallglas.
”Vad blir det för dessert?”
”Espresso Kaluha och Hönökaka”
För mig är dessa rostbröd torra och måste rostas För att kunna bli ätliga och då blir dom jättegoda.Till exempel är ju inte rostbröd modell vallmofrön inte degiga men håller länge utan att bli torra. Varför går dom att göra mjuka utan att få den degiga konsistensen och jästlukten?
Till exempel är ju inte rostbröd modell vallmofrön inte degiga men håller länge utan att bli torra. Varför går dom att göra mjuka utan att få den degiga konsistensen och jästlukten?
Ja. Jag tänker nog två saker samtidigt här. Dels något om att många är negativa till helfabrikat/processad mat. Då är det ju inte konstigt om man inte heller gillar köpebröd. Och omvänt.Eller så gillar man bara olika saker?
Jag tycker Rydbergs bea är godare än alla hemlagade beasåser jag smakat, även de på finare ställen.
Champinjoner på burk är mycket godare än färska osv osv
Ja. Jag tänker nog två saker samtidigt här. Dels något om att många är negativa till helfabrikat/processad mat. Då är det ju inte konstigt om man inte heller gillar köpebröd. Och omvänt.
Dels något om att man så klart gillar olika saker, och dessutom är olika bra på att tex baka.
Jag tycker att det finns många helfabrikat som är godare än hemgjorda varianter. Och tvärtom.
(Sen råkar jag tycka att det godaste brödet är sånt där prestigebröd från svindyra surdegsbagerier. Det vore mycket enklare att föredra sötlimpa!)