Underkategori: efterrättsknäcke?Och jag åt precis ett gäng polarknäcke kanel
Det tillverkas ju tom i Norrland och knäcks inte ner än i munnen
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Underkategori: efterrättsknäcke?Och jag åt precis ett gäng polarknäcke kanel
Det tillverkas ju tom i Norrland och knäcks inte ner än i munnen
Jo, men det är ju blandade sorter av hårt bröd som de kallar för knäcke, utan att faktiskt vara knäcke.Wasa har en flik under produkter som heter knäckebröd. Där finns mångfald må du tro!
Blir det mer rätt bara för att det finns människor som envisas med att säga fel?Alltså, nja, att säga att det ÄR så är väl att ta i. Ursprungligen kanske man kan härleda ordet till just brytandet, men hur använder folk det idag?
Blir det mer rätt bara för att det finns människor som envisas med att säga fel?
Underkategori: efterrättsknäcke?
Jo, men det är ju blandade sorter av hårt bröd som de kallar för knäcke, utan att faktiskt vara knäcke.
Så klart det låter bättre och säljer bättre att sno en sådan inarbetad beteckning och smygvidga betydelsen...
Jag har funderat på att införskaffa en bakmaskin av den anledningen. Hade en för massor med år sedan (innan den gick sönder) och då kunde jag pytsa ihop färdiga torra ingredienser i ett gäng burkar och sen bara i med det + önskad vätska på kvällen och så gjorde den bröd till nästa morgon.I min värld är det tid Är i läget då jag ibland får micra köttbullarna pga hinner inte steka dem men oftast blir det inte det heller utan typ filmjölk till lunch. Kanske får inse att brödbakandet får vänta lite
Så trots att det står knäckebröd på paketet så heter det inte alls det utan man ska kalla det för nåt annat. På riktigt?Jo, men det är ju blandade sorter av hårt bröd som de kallar för knäcke, utan att faktiskt vara knäcke.
Så klart det låter bättre och säljer bättre att sno en sådan inarbetad beteckning och smygvidga betydelsen...
Så trots att det står knäckebröd på paketet så heter det inte alls det utan man ska kalla det för nåt annat. På riktigt?
Edit. Alltså brödet är exakt samma men DET HAR FEL FORM?
Brungräddat Leksands är det enda som dugerSådana där äter jag fortfarande, brungräddat .
Brungräddat Leksands är det enda som duger
Ingen förvirring alls, plättar är små och pannkakor stora.Typ som plättar och pannkaka
Den totala förvirringen beroende på vart personen kommer ifrån
Tar inte lång tid alls. Min standard är ett paket blå jäst, blanda ut i mjölk och ljummet vatten, 2 dl. Fyll på med ca 75 g smör och/eller olja, ta vad du har hemma. I med honung / socker och lite salt. Socker behövs för att de ska jäsa bra, har inga mängder. I med lite grovt mjöl och/havregryn o ev nötter/russin. Fyll på med vetemjöl tills det blir en bra deg. Låt jäsa i 1,5 timme. Baka ut i runda bollar o grädda på ca 250 grader i 8 min eller tills de får lite färg på ytan.Min fråga är framför allt, hur ORKAR och HINNER ni baka bröd? Jag skulle gärna baka eget men hur tusan får man tiden att räcka till?
Plz dela med er av enkla recept
Tycker vissa limpor som Carlssons fyrkant känns kladdiga och lite obakta men oftast inte. Jag bakar gärna surdeg själv och köper gärna bröd från bagerier, om jag bakar själv med jäst och det är 50 g jäst på 5 dl vatten tycker jag det luktar jäst på ett lite otäckt vis om det inte är kanelbullar. Men jag märker det inte på köpt bröd eller om jag jäser länge.Alltså tycker ni att köpelimpor/hällbröd är döbakta? Jag äter ju bara knäckebröd men de andra två i huset vill ta sig en mjukmacka då och då. Det får inte heller vara samma bröd vecka ut o vecka in. Jag har länge tyckt att (sirapslimpa, skogaholm, hällakakor o liknande) luktar jäst och att det ju ser obakt ut ibland men skogaholmslimpan jag fick tag på sist var som en mjuk kudde i konsistensen. Även lingongrova och liknande halvmånebröd som ska lite grövre är ju nu degiga enligt mig. Varför? Det är ju inte färdigt? Gillar ni att äta dessa underjästa, degiga saker? Eller slinker det bara ner av gammal vana?
Surdegsbröd är flera korta insatser under lång tid, men man kan ju lämna degen åt sitt öde däremellan.Min fråga är framför allt, hur ORKAR och HINNER ni baka bröd? Jag skulle gärna baka eget men hur tusan får man tiden att räcka till?
Plz dela med er av enkla recept
Inte alltid, det beror på, bättre med frallor och kanelbullar inte lika bra med surdegslimpa tycker jag.Funkar hembakt bröd att frysa?
Jag har fortfarande som dröm att äta köpetårta på min födelsedag. MVH bortskämd med hembakt till alla högtider ^^När barnen var små hade ena grannen eget bageri. Vilken lyx det var komma och fika där
MEN grannfrun hade en hemlig last, hon brukade smyghandla skogaholmslimpa då och då, för hon saknade köpelimpa
Det var mycket roligare/godare att äta hos min dagmamma för där fanns det både köpebröd och köpemjölk (i paket!). Samt Lätt och lagom...Jag har fortfarande som dröm att äta köpetårta på min födelsedag. MVH bortskämd med hembakt till alla högtider ^^