Nötfärs, gammal?

Dom kan äta ännu skämdare mat än hundar, iaf utekatter.
Absolut, men den mängd skinka med tanke på hur salt det brukar vara är inget jag vill ge till katterna. De kan gott äta annat :)

I stora drag:
När du köper en vara från frysdisken som är tillverkad under föhållanden där allt är lagt upp till detta och tar den hem till frysen hemma, så är det oftast låååååång hållbarhet (läs: år) :). Du kan tryggt tina upp den i kylen ikväll t.ex. och tillaga den i övermorgon :up:. Det beror på att kycklingklubborna från frysdisken är producerade under förhållanden som är anpassade till precis detta :).

Lite samma sak (men inte heeeelt) som de där nudelkuberna med ris man köper i frysdisken. De är tillverkade, med baktanken att riset ska frysas och värmas upp senare. Metoden man använder är helt speciell och går inte att jämföra med att koka sitt eget ris på spisen hemma och spara till senare (please, låt bli det :D ).

.....

Off topic:
GUD (!!) vad kul det är när ni frågar om de här sakerna i tråden :bump:. Ni anar inte hur glad jag blir när jag får lov till att kanske så ett lite frö hos någon eller några, som ökar medvetenheten omkring livsmedelssäkerheten :heart.
Ah, fan vad nice, då fortsätter jag så med mina klubbor :up: Så smidigt!

Jag vill slå dig lite nu :rofl: Mitt ris blir av någon anledning så katastrofaaaaalt dåligt när jag kokar en portion, och jag bor själv, så jag brukar koka två portioner och spara portion 2 till dagen därpå... Dock inte en sekund längre för jag har märkt att det blir dåligt fort.
What to dooooooo med mitt kära ris, det är typ stapelföda för mig liksom :p
 
Jag vill slå dig lite nu :rofl: Mitt ris blir av någon anledning så katastrofaaaaalt dåligt när jag kokar en portion, och jag bor själv, så jag brukar koka två portioner och spara portion 2 till dagen därpå... Dock inte en sekund längre för jag har märkt att det blir dåligt fort.
What to dooooooo med mitt kära ris, det är typ stapelföda för mig liksom :p

Haha, tur att jag befinner långt från dig då :D.

Ris (okokt) har ofta sporer från vilande bakterier som vaknar likt Törnrosa när det blir uppvärmt och tillagat. De bildar toxiner som inte dör hur mycket du än krämar på med kokning och värme. Om det typ är snö ute och man ställer ut det i små portioner direkt efter kokningen så blir det nerkylt så fort att bakterierna inte hinner gotta sig så mycket. Meeeeen, det gör vi ju sällan. Vi låter det ju stå på spisen i kastrullen till vi har ätit dagens middag och kanske vilat lite efter maten innan vi orkar göra matlådor till kommande dagar.

Med lite otur så har bakterierna haft det så mysigt att det resulterar i en del springande fram och tillbaka till toaletten när vi goffar i oss matlådan om ett par dagar ;).

Men det är ju mer obehagligt än livsfarligt, för unga friska och straka individer :D.
 
Ja jag kan ju säga som så att det smakar snäppet bättre om riset åker ner i stekpannan en snabbis iaf, och så är det så mycket mer lättblandat. Rekommenderar det framför köttfärssås! ;) Får nog bli en omgång ikväll, satan vad sugen jag blev nu :D
Hahahaha, se där. Då förde det något gott med sig med andra ord. :up:
 
Off topic:
GUD (!!) vad kul det är när ni frågar om de här sakerna i tråden :bump:. Ni anar inte hur glad jag blir när jag får lov till att kanske så ett lite frö hos någon eller några, som ökar medvetenheten omkring livsmedelssäkerheten :heart.
Livsmedelssäkerheten vad innebär det? Om man gillar rått kött, hur gör man då?
 
I stora drag:
När du köper en vara från frysdisken som är tillverkad under föhållanden där allt är lagt upp till detta och tar den hem till frysen hemma, så är det oftast låååååång hållbarhet (läs: år) :). Du kan tryggt tina upp den i kylen ikväll t.ex. och tillaga den i övermorgon :up:. Det beror på att kycklingklubborna från frysdisken är producerade under förhållanden som är anpassade till precis detta :).

Lite samma sak (men inte heeeelt) som de där nudelkuberna med ris man köper i frysdisken. De är tillverkade, med baktanken att riset ska frysas och värmas upp senare. Metoden man använder är helt speciell och går inte att jämföra med att koka sitt eget ris på spisen hemma och spara till senare (please, låt bli det :D ).

.....

Off topic:
GUD (!!) vad kul det är när ni frågar om de här sakerna i tråden :bump:. Ni anar inte hur glad jag blir när jag får lov till att kanske så ett lite frö hos någon eller några, som ökar medvetenheten omkring livsmedelssäkerheten :heart.

Och nu skäms jag för att jag skrev "Ja, absolut!" tidigare :o :o
Hade ingen aning om dessa saker!
 
Du skrev ökar medvetenhet kring livsmedelssäkerhet och undrade då vad det innebär (inte vad ordet betyder)?

Den här tråden i sig själv är väl ett jättebra exempel :)?

Zebran undrar över något och får en del svar som är baserade på gamla traditioner och myter i vårt samhälle (som dessutom kan vara potentiellt farliga).

Tråden utvecklar sig till att folk blir nyfikna och vill veta mer om hur det egentligen är, istället för att trampa på i sina gamla fotspår fyllda av gamla fel och felaktiga fakta. Det tycker jag är helt fantastiskt underbart :heart.

När ett ämne som handlar om samhället och vår folkhälsa och som jag kämpar med på mitt jobb vareviga dag ger upphov till nyfikna och ärliga frågor på Buke :).

Blir tamigtusan nästan tårögd av glädje över att mitt hårda arbete uppenbarligen inte är helt bortkastat :laugh:.
 
Haha, tur att jag befinner långt från dig då :D.

Ris (okokt) har ofta sporer från vilande bakterier som vaknar likt Törnrosa när det blir uppvärmt och tillagat. De bildar toxiner som inte dör hur mycket du än krämar på med kokning och värme. Om det typ är snö ute och man ställer ut det i små portioner direkt efter kokningen så blir det nerkylt så fort att bakterierna inte hinner gotta sig så mycket. Meeeeen, det gör vi ju sällan. Vi låter det ju stå på spisen i kastrullen till vi har ätit dagens middag och kanske vilat lite efter maten innan vi orkar göra matlådor till kommande dagar.

Med lite otur så har bakterierna haft det så mysigt att det resulterar i en del springande fram och tillbaka till toaletten när vi goffar i oss matlådan om ett par dagar ;).

Men det är ju mer obehagligt än livsfarligt, för unga friska och straka individer :D.
Haha det är lugnt, jag är lite för snäll för att slåss annat än mentalt ;)

Så om man stoppar in en portion i kylskåpet rätt omgående borde det inte vara några problem, eller krävs frys rentav? Iom att jag kokar precis 2 portioner och aldrig äter mer än min uppmätta portion så är det för egen del bara att vända lite på mig och stoppa in kastrullen när jag slevat upp det jag ska ha liksom, alternativt slänga ner det som inte går åt i en matlåda medan jag håller på. Frysen däremot är för det mesta knökfull! :p
 
Den här tråden i sig själv är väl ett jättebra exempel :)?

Zebran undrar över något och får en del svar som är baserade på gamla traditioner och myter i vårt samhälle (som dessutom kan vara potentiellt farliga).

Tråden utvecklar sig till att folk blir nyfikna och vill veta mer om hur det egentligen är, istället för att trampa på i sina gamla fotspår fyllda av gamla fel och felaktiga fakta. Det tycker jag är helt fantastiskt underbart :heart.

När ett ämne som handlar om samhället och vår folkhälsa och som jag kämpar med på mitt jobb vareviga dag ger upphov till nyfikna och ärliga frågor på Buke :).

Blir tamigtusan nästan tårögd av glädje över att mitt hårda arbete uppenbarligen inte är helt bortkastat :laugh:.
Har inte läst hela tråden och orkar inte göra det just nu, kanske gör det senare när jag orkar.
Var mest nyfiken om det finns några myter kring rått kött som inte stämmer eller om allt man hört om det är sant?
 
Haha det är lugnt, jag är lite för snäll för att slåss annat än mentalt ;)

Så om man stoppar in en portion i kylskåpet rätt omgående borde det inte vara några problem, eller krävs frys rentav? Iom att jag kokar precis 2 portioner och aldrig äter mer än min uppmätta portion så är det för egen del bara att vända lite på mig och stoppa in kastrullen när jag slevat upp det jag ska ha liksom, alternativt slänga ner det som inte går åt i en matlåda medan jag håller på. Frysen däremot är för det mesta knökfull! :p

Personligen så har jag inga problem med att göra en matlåda till morgondagen (men inte till om fem dagar!) med ris, förutsatt att jag inte segar med att slänga in matlådan i kylen :). Annars är vattenbad effektivt när man är otålig :).
 
Haha, tur att jag befinner långt från dig då :D.

Ris (okokt) har ofta sporer från vilande bakterier som vaknar likt Törnrosa när det blir uppvärmt och tillagat. De bildar toxiner som inte dör hur mycket du än krämar på med kokning och värme. Om det typ är snö ute och man ställer ut det i små portioner direkt efter kokningen så blir det nerkylt så fort att bakterierna inte hinner gotta sig så mycket. Meeeeen, det gör vi ju sällan. Vi låter det ju stå på spisen i kastrullen till vi har ätit dagens middag och kanske vilat lite efter maten innan vi orkar göra matlådor till kommande dagar.

Med lite otur så har bakterierna haft det så mysigt att det resulterar i en del springande fram och tillbaka till toaletten när vi goffar i oss matlådan om ett par dagar ;).

Men det är ju mer obehagligt än livsfarligt, för unga friska och straka individer :D.
Jag brukar lägga mitt överblivna ris (med tillhörande annan rätt) i matlådor direkt och ställa dom på isklampar. Sen äter jag upp maten jag lagt på tallriken, följt av att jag stoppar in matlådorna i frysen eftersom dom då hunnit svalna av och inte värmer frysen i onödan. Hittills har det ju funkat felfritt, men är det alltså en dum idé egentligen?
Finns det inget sporfritt ris att köpa? :D
 
Personligen så har jag inga problem med att göra en matlåda till morgondagen (men inte till om fem dagar!) med ris, förutsatt att jag inte segar med att slänga in matlådan i kylen :). Annars är vattenbad effektivt när man är otålig :).
Ah excellent :) Nä fem dagar, alltså... Jag har glömt ris några gånger... Need I say more :angel:
Vattenbad? Hur menar du nu?
 

Liknande trådar

Juridik & Ekonomi Jag vet inte vad jag vill med tråden men,, jag behöver lämna. Jag har koll på alla bostadsköer, privata hyresvärdar och blocket bostad...
2 3 4
Svar
75
· Visningar
8 365
Senast: Enya
·
Hästmänniskan Jag har ett riktigt dilemma som jag mår riktigt, riktigt dåligt av. Jag har 2 ston och en äldre valack. Valacken är 20 år, har en åkomma...
2
Svar
24
· Visningar
2 501
Senast: mars
·
  • Artikel Artikel
Dagbok Jag är mitt inne i första sommaren med att försöka odla ätbara grejer på min plats. Visst har jag pysslat mycket med trädgård tidigare...
Svar
4
· Visningar
686
Senast: cassiopeja
·
  • Låst
Relationer Gammal användare, men nytt konto, mest på grund av att jag... vet inte, men nästan skäms över mina egna tankar? Jag vet att det finns...
6 7 8
Svar
151
· Visningar
23 198
Senast: Gunnar
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kattsnack 11 🐈‍⬛🐈
  • Uppdateringstråd 30
  • Målbilder för trubbnosar.

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp