Den här tråden är ju helt absurd..
För att återkomma till ursprungsfrågan så köper jag ibland svenskt och ibland utländskt. Det beror lite på vad jag ska ha..
Först och främst så har jag dragit ner på köttkonsumtionen överlag. Jag har också bestämt mig för att bli mer noga med vad jag köper för kött.
Nötkött köper jag oftast svenskt, om det finns att tillgå och är rimligt prismässigt. Jag vägrar att betala typ 800 kr/kg, då är jag hellre utan.
Ibland händer det väl att det slinker med nötkött från andra länder. Speciellt om sambon handlar för han är inte lika noga.
Fläskkött köper jag i princip aldrig. Är inte så förtjust i det. Danskt undviker jag iallafall.
Kyckling köper jag svenskt, och fick äter jag inte.
Sen köper jag korv, bacon, skinka och liknande och där brukar jag faktiskt inte kolla efter ursprungsland. Är väl lite slarvig..
Jag är väl medveten om att svenska djur oftast har det bättre och att danskt inte är så trevligt. Men jag har faktiskt rätt dålig koll på typ brasilien, argentina, irland eller liknande. Kan inte så mkt om deras djurskyddslagar.
Om jag väljer utländskt beror det antingen på tillgång eller pris. Ibland finns det inte svenska alternativ och ibland är de extremt dyra.
Men jag tänker att min minskade köttkonsumtion buffrar lite och ger mig spann att välja "fel" ibland.
Håller förövrigt med andra som skrivit om att det finns många viktiga val och att man knappast kommer välja rätt på allt. Man gör sitt bästa helt enkelt.